Το σύγχρονο αμερικάνικο ντοκιμαντέρ «προσγειώνεται» σε ελληνικά εδάφη

Το σύγχρονο αμερικάνικο ντοκιμαντέρ «προσγειώνεται» σε ελληνικά εδάφη

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδας παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα που μας φέρνει κοντά στην αυθεντική αμερικάνικη κουλτούρα.

Από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου 2011, με την υποστήριξη της Αμερικάνικης Πρεσβείας πολυβραβευμένα αμερικάνικα ντοκιμαντέρ αποκαλύπτουν τις πτυχές της ζωής και της κουλτούρας των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος, δυο σημαντικοί εκπρόσωποι του Αμερικανικού ντοκιμαντέρ θα βρεθούν στην Αθήνα. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Bill Guttentag και η καταξιωμένη παραγωγός Sandra Ruch θα συμμετέχουν σε εργαστήρια για κινηματογραφιστές, φοιτητές κινηματογράφου και ΜΜΕ καθώς και για το ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται να παρευρεθεί. Τα εργαστήρια διοργανώνονται σε συνεργασία με το Exile Room και είναι δωρεάν -με απαραίτητη την τηλεφωνική κράτηση.

Οι ταινίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνικών κινηματογράφησης και αφήγησης των εξής θεμάτων: Από τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη μετανάστευση ως το περιβάλλον και τις φυσικές καταστροφές, αλλά και προσωπικές ιστορίες ιδιαίτερων ανθρώπων.

Το αφιέρωμα στο σύγχρονο αμερικανικό ντοκιμαντέρ είναι μέρος του American Documentary Showcase, ενός κινητού προγράμματος που περιλαμβάνει την αποστολή περίπου 60 ντοκιμαντέρ ανεξάρτητης παραγωγής σε 25 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Αμερικανοί κινηματογραφιστές και ειδικοί του κινηματογράφου ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες, παρουσιάζουν τις ταινίες και δίνουν ομιλίες ή συμμετέχουν σε εργαστήρια. Οι ταινίες που επιλέγονται για το Showcase έχουν προταθεί για Oscar και Emmy ή έχουν βραβευθεί σε φεστιβάλ όπως το Sundance, το Tribeca και άλλα.

Σημείωση:
Από τις 4 έως τις 5 Μαρτίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας θα φιλοξενήσει το αφιέρωμα στο "Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ" στην πόλη της Νάουσας.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 233-2024617.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136
Τηλ: 210 36 09 695, 36 12 046

Exile Room
Οδός Αθηνάς 12, 3ος Όροφος
Tηλ: 210 3223395