Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή

Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή

Μία υποψηφιότητα για Όσκαρ φαίνεται πως δε φτάνει στους αστέρες του Hollywood που τρέχουν μέχρι τη μακρινή Ιαπωνία και κάνουν και διαφημιστικά -όχι και τόσο Οσκαρικά. 

Οι υποψήφιοι ηθοποιοί των Όσκαρ κάθε χρονιάς είναι εκείνοι οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που έχοντας φτάσει στην κορυφή της τέχνης τους άγγιξαν την τελειότητα και κατάφεραν να εμπνεύσουν χιλιάδες κόσμου. Μέσω του ρόλου τους κάθε φορά, επικοινώνησαν μηνύματα και παρέδωσαν μαθήματα ανθρωπιάς, κουλτούρας και συνέπειας προβάλλοντας υψηλά ιδανικά και αξίες σε όλο τον κόσμο.

Φαίνεται πως όλη αυτή η χρυσόσκονη που περιβάλλει το θεσμό των Όσκαρ και τους ηθοποιούς που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το πανηγύρι, ξεφτίζει πολύ γρήγορα, μόλις όλα αυτά τα ιδεώδη περάσουν τα σύνορα και προσγειωθούν στην Ιαπωνία. Εκεί, οι σοβαροί μάτσο ηθοποιοί με τα υψηλά κασέ και τους αμέτρητους θαυμαστές θα ξεπουληθούν στο βωμό του χρήματος και θα ξεφτιλίσουν κάθε σοβαρότητα για την οποία πάλευαν να καθιερωθούν στην άλλη άκρη του πλανήτη.

Εκείνοι μπορεί να νόμιζαν πως οι ντροπές τους δε θα δουν ποτέ το ευρωπαΐκό και αμερικάνικο φως, αλλά το ίντερνετ είχε διαφορετική γνώμη. Έτσι, με το άλλοθι της διαφήμισης, βλέπουμε τον άλλοτε Πράκτορα «007» Sean Connery να οδηγεί παρέα με ένα κουνελάκι διαφημίζοντας το ιαπωνικό γιαούρτι Biogurt, το Nicolas Cage να παλεύει με εξωγήινους διαφημίζοντας τη φαρμακοβιομηχανία Sankyo με τον πλέον αποτυχημένο τρόπο και τον Bradt Pitt να κουνάει τα οπίσθιά του προς τιμήν της εταιρείας Edwin Jeans, φωνάζοντας «ass in jeans»! Το ξεπούλημα όμως δε σταματάει εδώ. O Dennis Hopper κάνει μπάνιο με ένα πλαστικό παπί προκαλώντας την απορία μας για το αν διαφημίζει το συμπαθέστατο παιχνίδι η κάποια μπύρα, ο πάλαι ποτέ Ιντιάνα Τζόουνς, Harrison Ford, προβάλλει την Kirin Beer, ο John Travolta ξεβιδώνεται για χάρη του ροφήματος Tokyo Drink , ενώ ο Paul Newman και ο Sylvester Stalone κάνουν τα πάντα για τον καφέ Maxwell, το ζαμπόν Ito και τα λουκάνικα Bayern.

Παρακολουθήστε τα παραπάνω βίντεο και την επόμενη φορά που θα δείτε στον κινηματογράφο κάποιον από τους σοβαρούς κυρίους του Hollywood σε κάποια αξέχαστη ερμηνεία, εσείς θα ξέρετε από που βγάζει τα προς το ζην!