6 πολύ σοβαροί λόγοι για να δείτε το «The Wolf of Wall Street»

Γωγώ Φούντα
6 πολύ σοβαροί λόγοι για να δείτε το «The Wolf of Wall Street»

... Και ένας για το ακριβώς αντίθετο!

Ποιες ταινίες θέλουν όλοι οι Έλληνες να δουν αυτή την περίοδο, αλλά πάντα κάτι γίνεται και τελικά θα τις δουν στο ίντερνετ ή σε DVD; Το «The Wolf of Wall Street» και το «August: Osage County»! Εγώ λοιπόν ήμουν ανάμεσα σε αυτές τις 2, αλλά τελικά επέλεξα την πρώτη και μάλλον δεν το μετάνιωσα! Και γιατί άλλωστε να το μετανιώσω όταν πρωταγωνιστής είναι ο Leonardo Di Caprio και σκηνοθέτης ο Martin Scorsese, ο άνθρωπος που είναι υπερδιάσημος, έχει κάνει ταινιάρες και έχει πάρει μόνο ένα Oscar σκηνοθεσίας για το «The Departed», και ευτυχώς που το πήρε γιατί μάλλον δε θα ησύχαζε ποτέ! Λοιπόν, επειδή θεωρώ αμαρτία από το θεό να δείτε την ταινία αυτή, οπουδήποτε αλλού εκτός από το σινεμά, θα σας πω κάποιους πολύ βασικούς λόγους για να σας πείσω, και έναν σημαντικότατο για να σας αποτρέψω, για να μη λέτε ότι δεν είμαι και ειλικρινής!

Έχουμε και λέμε:

1. Παίζει ο Leonardo Di Caprio, και αν δεν σας αρκεί αυτό, το κάνω ακόμα πιο εντυπωσιακό, λέγοντάς σας ότι σε όλη την ταινία, απουσιάζει από μία μικρούλα σκηνή! Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι ο άνθρωπος έχυσε αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα, σε περίπτωση που δεν τον εκτιμάτε δηλαδή. Γιατί εντάξει, όλοι τον έχουμε στο μυαλό μας ως το κουκλάκι το ζωγραφιστό του Τιτανικού, αλλά σας το λέμε και βάλτε το καλά στο μυαλό σας: Ο τύπος έχει ΤΑΛΕΝΤΟ!

2. Ο Leo, σε μεγάλο ποσοστό σκηνών είναι... ολοτσίτσιδος! Το εννοούμε αυτό αλήθεια. Κι αν για εσάς, το γυμνό κορμί του πρωταγωνιστή δεν είναι λόγος για να παρακολουθήσετε μία ταινία, δείτε σαν ένα... εξτραδάκι τέρψης και ευχαρίστησης του οφθαλμού!

3. Σεξ, ναρκωτικά, βία και πολλά λεφτά: Αν είστε κάπως επιρρεπείς σε πάθη και λάθη, μην δείτε την ταινία, ευχή και κατάρα σας δίνουμε! Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ υπάρχουν σε όλες σχεδόν τις σκηνές, το sex, σε ελάχιστα λιγότερες και μάλιστα σε συνδυασμό με τα παραπάνω, ειδικά οι άντρες έχουν να δουν τόσο στήθος και οπίσθιο που μάλλον θα το σιχαθούν (ΝΟΤ), η βία είναι πανταχού παρούσα, διανθισμένη με χιούμορ, ναι γίνεται αυτό, ενώ το... σημείο αναφοράς της ταινίας, είναι τα αηδιαστικά πολλά λεφτά και η εξωφρενική πολυτέλεια μέσα στην οποία ζει ο πρωταγωνιστής! Αλήθεια είναι ασύλληπτο το πόσο πλούσιος είναι και ακόμα πιο ασύλληπτο το πόσο καλοπερασάκιας! Να τον αδικήσουμε;

4. Ο Matthew McConaughey! Ο μπρατσαράς star, εμφανίζεται για περίπου μισή ώρα στην αρχή της ταινίας, και μένει αξέχαστος! Χωρίς να δείχνει κοιλιακούς, κι όμως, ολίγον παραμορφωμένος, φοράει κοστούμι, κάνει τον εθισμένο σε ναρκωτικά, σεξ και λεφτά, χρηματιστή, και από το πουθενά γίνεται ο μέντορας του πρωταγωνιστή! Το πιο... απρόσμενο της υπόθεσης, είναι ότι προκαλεί τόσο πολύ γέλιο, που σε κάνει να αναρωτιέσαι: Βρε μπας και έχει ταλέντο τελικά;

5. Leonardo μήπως ήρθε η ώρα; Ο Di Caprio ως γνωστόν σνομπάρεται, με θράσος θα λέγαμε, από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, εδώ και πολλά χρόνια! Τόσο πολύ που πέρυσι ο star δεν πήγε καν στην τελετή! Αν σας λέγαμε λοιπόν, ότι αυτή η ταινία, μάλλον θα του δώσει το πολυπόθητο Oscar, δε θα θέλατε να την έχετε δει; Και ας μην ξεχνάμε, ότι ο Daniel Day Lewis φέτος δεν έκανε ταινία, που σημαίνει ότι όλα παίζουν. Και μόνο για τη σκηνή που παραλύει από υπερβολική δόση χαπιών, αξίζει. Εμείς θα του το δίναμε τουλάχιστον!

6. Ας μην ξεχνάμε ότι όλο αυτό, είναι αληθινή ιστορία και ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Di Caprio, Jordan Belfort είναι υπαρκτό πρόσωπο! Όχι για να μη λέτε ότι αυτά δε συμβαίνουν στην πραγματικότητα.

Και ένας λόγος για να μην το δείτε:

Ο ένας και μοναδικός λόγος λοιπόν είναι ο εξής: Διαρκεί 180 λεπτά!!! Ναι δυστυχώς σας λέμε αλήθεια. Σίγουρα κάποια στιγμή θα κουραστείτε, σίγουρα θα νομίζετε ότι πρόκειται για καλοστημένη φάρσα και σίγουρα θα νομίζετε ότι η σκηνή που βλέπετε είναι και η τελευταία! Αμ δε... Η μόνη συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε, είναι να πάτε ξεκούραστοι να δείτε την ταινία. Αλλιώς ίσως γείρετε, χωρίς φυσικά να το καταλάβετε!