Η Catherine Deneuve σε Αθήνα και Νέα Υόρκη

Η Catherine Deneuve σε Αθήνα και Νέα Υόρκη

Η διάσημη ηθοποιός βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του 12ου Festival du Film Francophone ενώ λίγες μέρες πριν το Brooklyn Academy of Music στην Νέα Υόρκη ολοκλήρωνε ένα εκτενές αφιέρωμα στις πιο σημαντικές ταινίες της.

Η Ταινιοθήκη του Brooklyn Academy of Music (BAM) στη Νέα Υόρκη αφιέρωσε ολόκληρο το μήνα Μάρτιο, σε μια από τις σημαντικότερες γυναίκες ηθοποιούς, την Catherine Deneuve. Η χαρισματική ηθοποιός, η οποία βρέθηκε πριν λίγες μέρες και στη χώρα μας στο πλαίσιο του γαλλόφωνου φεστιβάλ κινηματογράφου πρωταγωνιστεί στην νέα πρωτότυπη κωμωδία του François Ozon , «Potiche», η οποία προβλήθηκε στο BAM και αποτέλεσε και την ταινία έναρξης του γαλλόφωνου φεστιβάλ στην Αθήνα.

Η Catherine Deneuve, πέρα από μούσα των Luis Buñuel και André Téchiné υπήρξε και πηγή έμπνευσης του Yves Saint Laurent. Η ηθοποιός δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου στην Αθήνα πως είναι ενθουσιασμένη για τη νέα της ταινία και πως αγαπά τη δεκαετία του 60, περίοδο που πρωταγωνίστησε σε κλασσικές ταινίες όπως «Belle de jour», «Repulsion», και «La Sirène du Mississipi».