Ένας υπέροχος μουσικός Νοέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Βιβή Αγγελάκη
Ένας υπέροχος μουσικός Νοέμβριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ένας υπέροχος Νοέμβριος ξεκινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με τις γυναικείες φωνές του τζαζ ελληνικού πενταγράμμου και της indie μουσικής σκηνής να μας ταξιδεύουν στον μουσικό τους κόσμο.

Ορισμένες από τις πιο δυναμικές vocalists της εγχώριας σκηνής, συναντιούνται στα Πανοραμικά Σκαλιά και την Αγορά του ΚΠΙΣΝ, και μοιράζονται μαζί μας τις μουσικές αφηγήσεις τους, μέσα από τις σειρές συναυλιών Τζαζ Διαχρονίες και Music Escapades.

Κάθε Παρασκευή του μήνα οι Τζαζ Διαχρονίες ‘γεμίζουν’ το ΚΠΙΣΝ με αυτοσχεδιασμούς και τζαζ μελωδίες από όλο τον κόσμο. Οι Eva & The Apples (4/11) μας επιφυλάσσουν μουσικές εκπλήξεις με swing, latin και τζαζ επιρροές παρουσιάζοντας ένα χορευτικό σύμπαν γαλλικών, πορτογαλικών και αγγλο-αμερικάνικων ρυθμών. Η εκφραστική Sugahspank! μαζί με τους Swing Shoes (11/11) υπόσχονται μία μοναδική συναυλία με δυναμική διάθεση και ασυνήθιστους blues και gospel ήχους. Το πολυδιάστατο Sera Bellos Quintet μαζί με την Ελληνοτζαμαϊκανή Ξένια Ντάνια (18/11) θα ερμηνεύσει με το δικό του μοναδικό τρόπο jazz standards, προσθέτοντας bossa, reggae, latin, jazz και soul πινελιές, ενώ με την ιδιαίτερη φωνή της η Penny Baltatzi (25/11) θα ξεδιπλώσει στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ ένα μουσικό χαλί με στάσεις σε γνωστές ελληνικές και ξένες διασκευές, από τη δεκαετία του ’40 μέχρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα στο: culturenow.gr