«Αφήστε τις γυναίκες να υπάρχουν»: Η Billie Eilish σε όσους πιστεύουν ότι «ξεπουλήθηκε»

«Αφήστε τις γυναίκες να υπάρχουν»: Η Billie Eilish σε όσους πιστεύουν ότι «ξεπουλήθηκε»

Billie Eilish στο The Metropolitan Museum of Art's Costume Institute benefit gala το 2022.

AP

Η Billie Eilish αντιδρά στις αρνητικές κριτικές που έχει λάβει για την αλλαγή στο στυλ της τα τελευταία χρόνια και λέει τα αυτονόητα.

Άλλο οι κριτικοί που σχολιάζουν για να δημιουργηθεί μια συζήτηση και άλλοι οι ιντερνετικοί κριτικοί που σχολιάζουν απλά για να σχολιάσουν. Το δεύτερο μπορεί να γίνει -και τις περισσότερες φορές γίνεται- μία από τις χειρότερες μορφές bullying της σύγχρονης εποχής και η Billie Eilish δεν το άφησε να περάσει έτσι.

Billie Eilish: «Αφήστε τις γυναίκες να υπάρχουν»

Η Billie Eilish έγινε πρόσφατα viral στα social media, αφού με μια σειρά από stories που ανέβασε στο Instagram απευθύνθηκε σε όσους "κριτικούς" έχουν πρόβλημα με την εξέλιξη του στυλ της.

https://www.instagram.com/p/CsqEgs_u8lu

Η Priyanka Chopra Jonas προτίμησε να πληρώσει για να μην συνεργαστεί με «απάνθρωπο» σκηνοθέτη

Σε όσους πιστεύουν ότι «ξεπουλήθηκε» γιατί ντύνεται διαφορετικά απ' ό,τι ντυνόταν παλαιότερα, η 21χρονη τραγουδίστρια είχε να πει τα εξής:

«Πέρασα τα πρώτα πέντε χρόνια της καριέρας μου να με εξοντώνετε εντελώς εσείς οι ανόητοι επειδή ήμουν αγορίστικη και ντυνόμουν όπως ντυνόμουν (και) μου λέγατε συνεχώς ότι θα ήμουν πιο σέξι αν συμπεριφερόμουν σαν γυναίκα», έγραψε η Eilish στα Instagram stories της.

«Τώρα, όταν αισθάνομαι αρκετά άνετα για να φορέσω οτιδήποτε ελάχιστα θηλυκό ή εφαρμοστό, άλλαξα και είμαι ξεπουλημένη.»

«Αφήστε τις γυναίκες να υπάρχουν!»

«Το ξέρατε ότι οι γυναίκες είναι πολύπλευρες; Συγκλονιστικό, έτσι δεν είναι; Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι γυναίκες μπορεί να ενδιαφέρονται για πολλαπλά πράγματα.»

Περιμένοντας τους «ειδικούς» να ασχοληθούν με τη δουλειά της και όχι με τις στυλιστικές της επιλογές

https://www.instagram.com/p/COYGIrMFKzw

Αυτή η αντίδραση ήρθε διότι τα τελευταία χρόνια η διάσημη καλλιτέχνιδα αρχίζει να πειραματίζεται με διαφορετικά look από αυτά που συνήθιζε, που ήταν πιο ριχτά και ογκώδη. Για παράδειγμα, η Billie Eilish μπήκε στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue το 2021 με έναν εφαρμοστό ροζ κορσέ, ενώ στο Met Gala νωρίτερα φέτος έκανε μια εμφάνιση με ένα γοτθικό μαύρο, ημι-διαφανές φόρεμα.

2023 MET Museum Costume Institute Benefit Gala - Billie Eilish

Billie Eilish στο Met Gala 2023, in New York.

Evan Agostini/Invision/AP

«Προσβλήθηκα πολύ όταν οι άνθρωποι έλεγαν: 'Μπράβο της που αισθάνεται άνετα στο μεγαλύτερο σώμα της'», είχε δηλώσει τότε η Eilish. «Όσο περισσότερο το διαδίκτυο και ο κόσμος νοιάζονται για κάποιον που κάνει κάτι που δεν συνηθίζει, το ανεβάζουν σε ένα τόσο υψηλό βάθρο που μετά είναι ακόμα χειρότερο.»

Η Celine Dion ακυρώνει όλη την περιοδεία της αλλά δεν το βάζει κάτω

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Eilish αντιμετωπίζει αντιδράσεις από θαυμαστές και κριτικούς. Πάλι το 2021, είχε πει στο περιοδικό Elle ότι είχε χάσει 100 χιλιάδες ακολούθους στα social media, αφού μοιράστηκε φωτογραφίες με ένα διαφορετικό look. «Οι άνθρωποι κρατούν αυτές τις αναμνήσεις και έχουν ένα δέσιμο. Αλλά είναι πολύ απάνθρωπο.».

Γι' αυτό και δύο χρόνια πριν από αυτό, σε μια διαφήμιση του Calvin Klein, είχε δηλώσει: «Δεν θέλω ποτέ ο κόσμος να ξέρει τα πάντα για μένα. Γι' αυτό και φοράω μεγάλα, φαρδιά ρούχα. Κανείς δεν μπορεί να έχει άποψη γιατί δεν έχει δει τι κρύβεται από κάτω.»

Πόσο διαφορετικός θα είναι ο κόσμος όταν πάψει μανιωδώς να σχολιάζει αρνητικά κάθε φορά που μια γυναίκα αποφασίζει να φορέσει κάτι που δεν το περιμένει; Περιμένουμε με ανυπομονησία για να μάθουμε.