Athens City Festival: Οι Yucatan επαναπροσδιόρισαν την αξία των urban street parties

Τσακιρίδου Χριστίνα
Athens City Festival: Οι Yucatan επαναπροσδιόρισαν την αξία των urban street parties

Η ομάδα του Yucatan αποδέχθηκε την πρόκληση του Athens City Festival και μαζί με τον Δήμο Αθηναίων μεταμόρφωσε τον πεζόδρομο της Μαρίκας Κοτοπούλη στην ιστορική πλατεία Ομονοίας σε ένα υπαίθριο club με ξεσηκωτική μουσική και καταπληκτικό vibe.

Η ομάδα Yucatan έχει συνδέσει το όνομά της με μερικά από τα πιο επιτυχημένα parties στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Τα μέλη της επιμελούνται κάθε φορά όλα τα concepts με απόλυτη λεπτομέρεια, συνδυάζοντας μουσική, τέχνη και παράδοση, έχοντας ως στόχο την δημιουργία αξιομνημόνευτων events. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μετατρέπουν το δικό τους lifestyle σε trend και τον απόλυτο προορισμό όλων των fans της ηλεκτρονικής μουσικής.

Στις 26 Μαΐου οι Yucatan αποδέχθηκαν την πρόκληση του Athens City Festival και μαζί με τον Δήμο Αθηναίων μεταμόρφωσαν τον πεζόδρομο της Μαρίκας Κοτοπούλη στην ιστορική πλατεία Ομονοίας σε ένα υπαίθριο club με electro μουσική και καταπληκτικό vibe.

Ο ιδρυτής και CEO του Yucatan, Γιώργος Πανόπουλος μίλησε στο Queen.gr για τη δημιουργία της ομάδας, τα μυστικά πίσω από τα επιτυχημένα parties και όλα όσα έρχονται για να «ξεσηκώσουν» την ψυχή και τα αυτιά μας.

Η ομάδα του Yucatan μετρά ήδη 5 χρόνια και έχει πραγματοποιήσει πολλά μεγάλα events σε όλη την Ελλάδα. Τι να περιμένουμε από εσάς στο άμεσο μέλλον;

Έχουμε ξεκινήσει να είμαστε on the run για το καλοκαιρινό μας tour με προγραμματισμένες περίπου 40 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

https://www.instagram.com/p/CsbzPfMMKwR

Πώς πρoέκυψε η δημιουργία της ομάδας και σε ποιους απευθύνονται τα parties σας;

Μετά από το ταξίδι μας με τον Frankie, στην πόλη Yucatan του Μεξικού επηρεαστήκαμε από παρόμοια parties που είχαν διοργανωθεί με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε το δικό μας. Τα parties μας απευθύνονται σε όλους όσους αγαπάνε τη μουσική φυσικά!

yucatan12.jpg

Στα πλαίσια του Athens City Festival διοργανώθηκε το Yucatan στην καρδιά της πρωτεύουσας, στην πλατεία Ομονοίας με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι εντυπωσιακή. Πώς νιώθεις γι' αυτό;

Ήταν ένα τρομερά δυνατό event, με μεγαλύτερη ανταπόκριση από τον κόσμο από όση περιμέναμε.

https://www.instagram.com/p/CswTD7NsDpi

Τι θεωρείς πως είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζεται από άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις;

Το vibe σε κάθε party σίγουρα, διότι σε κάθε μας party μας αρέσει να διαμορφώνουμε το χώρο ή/και να τον μεταποιούμε ώστε να τον φέρουμε στα μέτρα μας.

yucatan14.jpg

Τα street party μας είχαν «λείψει» μέσα στην πανδημία. Πιστεύεις ότι εκεί οφείλεται η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου;

Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η πανδημία. Ο κόσμος έχει ανάγκη να ξεφύγει από την καθημερινότητά του και να περάσει όμορφα.

https://www.instagram.com/p/CstJhBdMAVS

Ποιο είναι το μέλλον αυτού του στυλ διασκέδασης; Ποιο νέο trend να περιμένουμε να ανακαλύψουμε;

Το μέλλον είναι απρόσμενο. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι μας περιμένει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι ήρθαμε για να μείνουμε και να (σας) ταξιδέψουμε μαζί με την μουσική.

yucatan16.jpg

To πιο περίεργο πράγμα που σας έχει συμβεί σε event είναι…

Σε κάθε party πάντα τυχαίνουν απρόοπτα και περίεργα πράγματα. Αν θέλετε να δείτε τι πραγματικά συμβαίνει απλά μπορείτε να έρθετε και να γίνουμε όλοι μαζί μια παρέα.

Ποια είναι τα τρία συστατικά μίας επιτυχημένης διοργάνωσης;

Δεν υπάρχει συνταγή για μια πετυχημένη διοργάνωση. Αγάπη και το πάθος για την μουσική αλλά και η αγάπη του κόσμου και η αποδοχή του είναι αυτά που καθιστούν ένα party πετυχημένο. Όλοι γινόμαστε μια παρέα και χορεύουμε αγκαλιά στον ρυθμό της μουσικής.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρεις περισσότερες φωτογραφίες.