Όλα όσα χρειάζεσαι για το απόλυτο εορταστικό cocooning

Τσακιρίδου Χριστίνα
Όλα όσα χρειάζεσαι για το απόλυτο εορταστικό cocooning

Ανεξάρτητα από το εάν βρίσκεσαι σε άδεια ή όχι, μπορείς να βιώσεις εύκολα μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης.

Τι είναι το cocooning; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Το cocooning (προέρχεται από το cocoon) είναι ουσιαστικά η αποχή ενός ατόμου από κάθε κουραστική δραστηριότητα. Με λίγα λόγια είναι το «άραγμα» στο σπίτι με καλή παρέα.

Ο όρος επινοήθηκε για πρώτη φορά το 1981 από τη συγγραφέα και επιχειρηματία στο μάρκετινγκ, Faith Popcorn. Η ίδια είχε προβλέψει πως ο όρος θα γινόταν trend και πράγματι έγινε μόδα λίγα χρόνια αργότερα.

Σταδιακά η λέξη άρχισε να αλλάζει νόημα και να χρησιμοποιείται γενικά για την παραμονή στο σπίτι, παρέα με συγγενείς και φίλους και την κοινή διασκέδαση με φαγητό, κρασιά, επιτραπέζια, ταινίες κ.ά. Στη χώρα μας το cocooning έγινε δημοφιλές πρόσφατα με αποκορύφωμα την περίοδο της καραντίνας.

Όλα όσα θα χρειαστείς για το πιο festive cocooning στο σπίτι

via GIPHY

1) Καλή παρέα (το πιο σημαντικό!)

Σαν τις κολλητές δεν έχει! Οι ημέρες των εορτών είναι ξεχωριστές γι' αυτό φρόντισε να τις περνάς με τα πολύ κοντινά και αγαπημένα σου πρόσωπα. Κάλεσε τους πιο στενούς σου φίλους στο σπίτι για να απολαύσετε τα ποτά σας, να συζητήσετε ή να δείτε ταινίες.

via GIPHY

2) Φαγητό

«Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει», λέει μια γνωστή παροιμία και προσωπικά συμφωνώ απόλυτα. Μαγείρεψε εύκολα, γευστικά σνακ ή παρήγγειλε αργότερα με την παρέα σου το αγαπημένο σας fast food. Αν είστε κοριτσοπαρέα, μην διστάσετε να μπείτε στην κουζίνα για να δοκιμάσετε Χριστουγεννιάτικες, απολαυστικές συνταγές.

3) Χριστουγεννιάτικη μουσική

Δεν σου κρύβω ότι κάθε χρόνο περιμένω πώς και πώς τον Δεκέμβριο για να απολαμβάνω τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που παίζουν on repeat οι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Τα καλά νέα είναι πώς στο Youtube υπάρχουν πάρα πολλές λίστες με εορταστικά τραγούδια που θα κάνουν το σπίτι σου το πιο

4) Ατμόσφαιρα

Ένα Χριστουγεννιάτικο δέντρο, λίγα λαμπάκια ή μερικές γιρλάντες αρκούν για να φτιάξεις την ωραιότερη εορταστική ατμόσφαιρα.

via GIPHY

5) Κάλτσες και άνετα ρούχα

Ειλικρινά δεν υπάρχει πιο άνετο και cozy item από ένα ζευγάρι μαλακές κάλτσες. Θα τις φοράς όσο βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι και γιατί όχι και έξω. Στα καταστήματα θα βρεις πολλά ζευγάρια σε υπέροχα χρώματα, σχέδια και Χριστουγεννιάτικα prints. Την ίδια ώρα το sleepwear έχει και φέτος την τιμητική του γι' αυτό επένδυσε σε girly πιτζάμες, φόρμες ή ρόμπες που θα σε κρατήσουν ζεστή.

Έχουμε ήδη γράψει σχετικό θέμα γι' αυτό αν θες να βρεις τις ωραιότερες Χριστουγεννιάτικες κάλτσες κάνε ένα κλικ εδώ.

xmas4

Τι θέλει πραγματικά μια γυναίκα από τον σύντροφό της τα Χριστούγεννα

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Χριστούγεννα από την πόρτα φαίνονται! 10 ιδέες για να την κάνεις πιο festive από ποτέ

10+1 DIY advent calendars... γιατί η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστουγέννα ξεκινά από τώρα!