It's Christmas Time! 7 χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Netflix για να μπεις σε γιορτινό κλίμα

Νατάσσα Σχοινά
It's Christmas Time! 7 χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Netflix για να μπεις σε γιορτινό κλίμα

Γιατί φυσικά και λατρεύουμε το Xmas mood!

Είμαι από τους ανθρώπους που λατρεύουν τα Χριστούγεννα. Στολίζω από τα τέλη του Νοέμβρη και ακολουθώ ευλαβικά τη διαδικασία του να κατέβω στην αποθήκη, να πάρω όλες τις κούτες, να συναρμολογήσω το δέντρο, να περάσω τα φωτάκια και να κρεμάσω μία – μία τις μπάλες. Παράλληλα, βάζω και την Xmas λίστα τραγουδιών να παίζει στο background για να ολοκληρώνεται η ατμόσφαιρα.

Τα βράδια έχουν άλλο τελετουργικό. Τότε είναι η ώρα της ταινίας. Αφού πρώτα έχω καταλήξει σε τι mood βρίσκομαι για να επιλέξω την κατάλληλη κατηγορία. Λόγω εποχής, βέβαια, οι χριστουγεννιάτικες ταινίες έχουν την τιμητική τους. Μαζί με το Netflix, φυσικά -που έχει γενικά την τιμητική του τα τελευταία χρόνια-.

Happy The Simpsons GIF

Στη συνέχεια, λοιπόν, θα βρεις 7 εντελώς χριστουγεννιάτικες ταινίες για να μπεις ακόμα περισσότερο στο κλίμα της εποχής.

A Boy Called Christmas (2021)

Μία από τις πιο «φρέσκες» εισαγωγές στο Netflix, το «A Boy Called Christmas» διηγείται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού που ονομάζεται Nikolas και ταξιδεύει στον Βόρειο Πόλο για να αναζητήσει τον μπαμπά του που αγνοείται. Είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Matt Haig και έχει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τον Henry Lawfull, τη Sally Hawkins, την Kristen Wiig και τη Maggie Smith.



A Castle for Christmas (2021)

Μία συγγραφέας best-seller βιβλίων για να αποφύγει ένα σκάνδαλο αποφασίζει να πάει στη Σκωτία. Εκεί ερωτεύεται με ένα κάστρο, μόνο που ιδιοκτήτης του είναι ένας στριφνός δούκας που δε σκοπεύει να της κάνει και πολύ εύκολη τη ζωή. Η Brooke Shields στον πρωταγωνιστικό ρόλο γλυκύτατη όπως στη Γαλάζια Λίμνη 41 χρόνια πριν.



Grinch (2018)

Το Grinch είναι μία από τις πιο κλασικές επιλογές για χριστουγεννιάτικες ταινίες. Εντελώς γκρινιάρικο, προσπαθεί να καταστρέψει τα Χριστούγεννα του Whoville και, αν σε αυτό το «τρελό» concept προσθέσεις ότι τη φωνή κάνει ο Benedict Cumberbatch, μάλλον η ταινία μπήκε στο Νο1 της λίστας σου.



Angela's Christmas Wish (2020)

Αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων ανήκει στα must-see για την εξαιρετική απόδοσή της στον κινηματογράφο από το βραβευμένο με Pulitzer βιβλίο του συγγραφέα Frank McCourt. Ένα κοριτσάκι από την Ιρλανδία εύχεται να κάνει Χριστούγεννα με τον μπαμπά της, ενώ, παράλληλα, βλέπει την κούκλα του Ιησού χωρίς κουβερτούλα σε ένα τοπικό κατάστημα και αποφασίζει να κάνει αποστολή της να τον κρατήσει ζεστό. Πόσο γλυκό!




El Camino Christmas (2017)

Άλλη μία original ταινία του Netflix, αυτήν τη φορά με την Jessica Alba και τον Dax Shepard στα ηνία. Μία ομάδα ξένων παγιδεύεται μέσα σε μία κάβα την Παραμονή των Χριστουγέννων και τα πράγματα παίρνουν μία περίεργη τροπή.



Holidate (2020)

Διασκεδαστική, χαλαρή, αστεία, η ταινία «Holidate» είναι ό,τι πρέπει για να σε βάλει σε χριστουγεννιάτικο κλίμα και να σε ξεκουράσει από το βεβαρυμμένο πρόγραμμα της καθημερινότητας. Τι συμβαίνει; Δύο φίλοι που κανονίζουν απλώς να είναι το plus one του άλλου καταλήγουν να ερωτευτούν.



The Princess Switch (2018)

Δύο κορίτσια ακριβώς ίδια το ένα με το άλλο εμφανισιακά αλλά εντελώς διαφορετικά σε ζωές. Η μία διαγωνίζεται σε διαγωνισμό μαγειρικής και η άλλη είναι Δούκισσα και μέλλουσα σύζυγος ενός πρίγκιπα. Τι αποφασίζουν να κάνουν; Μα φυσικά να αλλάξουν θέσεις και η μία να ζήσει για μερικές μέρες τη ζωή της άλλης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το τέλος του La Casa de Papel ήταν ό,τι ακριβώς είχαμε ανάγκη να δούμε

Το Bruised του Netflix δείχνει ωμά τα σκαμπανεβάσματα της ζωής

Yennefer ή Triss; Ο Henry Cavill διαλέγει με ποια θέλει να καταλήξει ο Geralt του Witcher