Η δεύτερη σεζόν του Witcher δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη - Ευτυχώς! (Spoilers)

Νατάσσα Σχοινά
Η δεύτερη σεζόν του Witcher δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη - Ευτυχώς! (Spoilers)

Έχουν αλλάξει πολλά μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια και το Netflix απογείωσε την ιστορία του Sapkowski.

Πώς πέρασαν δύο χρόνια από την πρώτη σεζόν του Witcher κανείς δεν ξέρει. Ίσως είναι, βέβαια, και το γεγονός ότι αυτή είναι και η χρονική περίοδος στην οποία η πανδημία έχει την τιμητική της, οπότε τα πράγματα έχουν πάρει κάπως τη δική τους τροπή. Δεν παύουν, όμως, να έχουν παρέλθει περί τους 24 μήνες από τότε που ο Geralt of Rivia είχε να εμφανιστεί στο Netflix για να σκοτώσει τέρατα.

Με τούτα και μ’ εκείνα, η δεύτερη σεζόν της σειράς κυκλοφόρησε στις 17 Δεκεμβρίου στην πλατφόρμα μοιράζοντας κύματα ενθουσιασμού και δικαίωσης για τον χαρακτήρα, για το gaming, για τα βιβλία, για τον Andrzej Sapkowski -τον συγγραφέα του σύμπαντος-, για όλους. Γιατί πολύ απλά δεν έχει καμία σχέση με την πρώτη.

Henry Cavill Netflix GIF by Nerdist.com

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν πιστεύω ότι η πρώτη σεζόν του Witcher ήταν κακή, όμως, ήταν κάπως επιφυλακτική. Και έχει μία λογική, αν σκεφτείς ότι το Netflix είχε στο μυαλό του ότι παρουσίαζε κάτι νέο στο κοινό, οπότε δεν ήξερε πώς θα πάει και αν η τεράστια επιτυχία των βιβλίων και των games θα μεταφερόταν στη σειρά. Η πρώτη σεζόν είχε μία καλή βάση. Αποτέλεσε μία τίμια γνωριμία για την ιστορία. Η δεύτερη ήταν αυτή που πόρωσε κάθε φαν του κυνηγού τεράτων, γιατί ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος επική.

***Αν δεν έχεις δει τη δεύτερη σεζόν του Witcher, μη συνεχίσεις παρακάτω, γιατί υπάρχουν spoiler***

the witcher second season6

Οι μάχες με τα τέρατα

ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ! Επιτέλους, μάχες με τέρατα όπως ακριβώς αυτές πρέπει να είναι. Λίγο να έχεις παίξει το Witcher στην κονσόλα, περιμένεις να πιει τα φίλτρα, να μαυρίσουν τα μάτια, να πεταχτούν οι φλέβες και να σφαγιάσει τους τερατόμορφους εχθρούς. Η πρώτη σεζόν ήταν κάπως φειδωλή με το συγκεκριμένο κομμάτι και κατακρίθηκε από πολλούς, ευτυχώς, η δεύτερη δεν έχει τέτοια θέματα. Ο Geralt ήταν με ένα φίλτρο στο χέρι. Μέχρι και τον Vesemir και τους άλλους Witchers είδαμε σε δράση, οπότε όλα καλά.




Επικός Henry Cavill

Τι να πω πια για αυτό το παιδί, αλήθεια. Όλοι λένε πως είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας στη δουλειά του. Ψάχνει το θέμα. Άσε που είναι και gamer και τους διορθώνει όποτε δει το παραμικρό λάθος, οπότε εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη. Καλά, για τη φωνή του Witcher, ο άνθρωπος είναι για συγχαρητήρια. Άκουσε και σύγκρινε, δηλαδή:



Henry Cavill Witcher GIF by NETFLIX

Ο Cavill είναι ο ηθοποιός που κατάφερε με τη σκληρή δουλειά του να ξεφύγει από τον τίτλο του «ωραίου ηθοποιού» και να πάει σε αυτόν του «καλού ηθοποιού». Ακόμα και μέσα από παραγωγές που για πολλούς δεν προσφέρονται απλόχερα για να αποδείξει κάποιος το υποκριτικό του ταλέντο, όπως ο Witcher. Ο άνθρωπος απλά το 'χει και είναι και φιλότιμος.

Η εξέλιξη της Ciri

Η Freya Allan που υποδύεται τη Ciri έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στο να δείξει την εξέλιξη του χαρακτήρα της. Στην πρώτη σεζόν ήταν το φοβισμένο -αν και πολύ δυνατό, χωρίς να το ξέρει- κοριτσάκι που έτρεχε από εδώ κι από κει για να σωθεί, χαμένο πολλές φορές με όλα όσα συνέβαιναν. Στη δεύτερη, δεν υπάρχει φόβος. Ή, και να υπάρχει, έχει τη δύναμη να τον παραβλέψει και να γίνει μία από τις πιο δυναμικές γυναικείες ηρωίδες σειράς. Σκέψου ότι είναι πλέον τόσο διαφορετικός ακόμα και ο αέρας της που πολλοί φανς πίστευαν ότι η παραγωγή μάλλον άλλαξε την ηθοποιό. Απλά, μπράβο Freya!



Πού είναι το ερωτικό τρίγωνο με Yennefer και Triss;

Εδώ παραμένει ένα ερωτηματικό. Η ιστορία όπως την ξέρουμε θέλει τον Geralt να ερωτεύεται την Triss και στο παιχνίδι έχεις την επιλογή στις κρίσιμες αποφάσεις να επιλέξεις να μην καταλήξει με την Yennefer αλλά με εκείνη. Η σειρά, προς το παρόν, δεν έχει πιάσει καθόλου το εν λόγω θέμα. Ούτε ως υπόνοια. Δηλαδή, όταν η Triss τού είπε πως ήθελε να περάσουν μαζί το βράδυ, εκείνος δεν το σκέφτηκε ούτε κατά διάνοια. Ναι, ακόμη θρηνούσε τον υποτιθέμενο χαμό της Yennefer, οπότε σίγουρα αυτό αποτελούσε καταλυτικό παράγοντα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία για κάτι διαφορετικό.

Does Kissing Triss Affect Yennefer? 10 Things To Avoid Doing In The Witcher  3

Ποιος ξέρει, ίσως να φυλάνε το συγκεκριμένο κομμάτι για την επόμενη σεζόν. Εκτός κι αν επιλέξουν να βγάλουν εντελώς την Triss από πιθανό ερωτικό ενδιαφέρον του Geralt. Μέχρι και ο Cavill έχει δηλώσει πως ψηφίζει ξεκάθαρα Team Yennefer. Δεν πιστεύω, ωστόσο, ότι θα γίνει αυτό, γιατί έτσι θα λείπει ένα τεράστιο κομμάτι του story από τη σειρά και πρώτος ο Cavill θα το επισημάνει.

Yennefer ή Triss; Ο Henry Cavill διαλέγει με ποια θέλει να καταλήξει ο Geralt του Witcher

Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη σεζόν ήταν στο σύνολό της μακράν καλύτερη από την πρώτη και, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς -που έτσι φαίνεται το πράγμα-, σε μερικά χρόνια από τώρα που θα τελειώσει, θα μιλάμε για μία από τις καλύτερες σειρές που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Επομένως, μπράβο Netflix, μπράβο Henry, μπράβο Freya. Γενικά, μπράβο παιδιά!

Συνέχισε παρακάτω για να δεις περισσότερες φωτογραφίες από τη δεύτερη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιος Henry Cavill; Ο επόμενος James Bond μπορεί να είναι και ο Tom Holland

Ποια είναι τελικά η διαφορά του «ήρωα» από τον «υπερήρωα»;

10 ταινίες που ανέδειξαν το μεγαλείο της αγάπης για κάθε ρομαντική ψυχή εκεί έξω