Ποια είναι τελικά η διαφορά του «ήρωα» από τον «υπερήρωα»;

Νατάσσα Σχοινά
Ποια είναι τελικά η διαφορά του «ήρωα» από τον «υπερήρωα»;

Η διαφορά μεταξύ ενός ήρωα και ενός υπερήρωα είναι πολύ απλή.

Τελευταία, ακούς όλο και περισσότερο τη λέξη «υπερήρωας». Ο κινηματογράφος και οι διάσημες εταιρείες παραγωγής έχουν φροντίσει να σε προμηθεύσουν με πληθώρα περιπτώσεων που οι υπερήρωες έχουν την τιμητική τους. Πάρε, για παράδειγμα, τον Hulk ή τον Super-Man. Πρόκειται για ανθρώπους που είναι σαφώς κάτι παραπάνω από άνθρωποι -τουλάχιστον όσον αφορά στις ικανότητές τους.

Αναρωτήθηκες, όμως, ποτέ ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληροί κάποιος για μπορεί να αποκαλεστεί «υπερήρωας»; Το κριτήριο είναι ουσιαστικά ένα και πολύ απλό.

Henry Cavill Superman GIF

Πότε κάποιος αποκαλείται υπερήρωας;

Υπερήρωας είναι κάποιος που έχει δυνάμεις πέραν του φυσιολογικού για έναν άνθρωπο. Το να είναι πολύ δυνατός κάποιος, ναι, μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο. Το να μπορεί, ας πούμε, να ανοίγει τρύπες σε τοίχους σαν να φυσάει τραπουλόχαρτα δεν είναι φυσιολογικό. Δε συζητάμε το γεγονός να πετάει, να εκτοξεύει λέιζερ από τα μάτια ή να μπορεί να αλλάξει ακόμα και τη μορφή του σώματός του.

Ο Batman, οπότε, δεν είναι υπερήρωας, παρά το ότι πολλοί τον κατατάσσουν ως έναν. Είναι σκέτο ήρωας. Οι ικανότητές του οφείλονται σε προπόνηση και εκπληκτικό εξοπλισμό που είναι και τα δύο προϊόντα ανθρώπινης ικανότητας και διάθεσης.



Η Wakanda είναι επίσημα η νέα πρωτεύουσα της Γης της Marvel - Συγκίνηση για τον βασιλιά T'Challa

Ποιες υπερδυνάμεις μπορεί να έχει ένας υπερήρωας

Με βάση τους χαρακτήρες από τα αναρίθμητα κόμικς που έχουν κυκλοφορήσει και τον κινηματογράφο, ουσιαστικά η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι: τηλεκίνηση, αιώρηση, τηλεμεταφορά, διάβασμα και έλεγχος του μυαλού, μεταβολή του σωματικού σχήματος και αυτοθεραπεία.



Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί στο κοινό πολλοί υπερήρωες. Στη συνέχεια θα βρεις μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα υπερηρώων καθώς και τις υπερδυνάμεις που τους δίνουν τον τίτλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10 ταινίες που ανέδειξαν το μεγαλείο της αγάπης για κάθε ρομαντική ψυχή εκεί έξω

Carrie & Mr. Big vs Rachel & Ross vs Monica & Chandler: Ποιο είναι το απόλυτο τηλεοπτικό ζευγάρι;

It's Christmas Time! 7 χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Netflix για να μπεις σε γιορτινό κλίμα