Ιnventing Anna: Η απίθανη και αληθινή ιστορία της «ψεύτικης» κληρονόμου Anna Sorokin

Κατερίνα Μπούσιου
Ιnventing Anna: Η απίθανη και αληθινή ιστορία της «ψεύτικης» κληρονόμου Anna Sorokin

Έβγαλε 275 χιλιάδες δολάρια, εξαπατώντας διάσημους και πλούσιους της ελίτ της Νέας Υόρκης εμφανιζόμενη ως πλούσια Γερμανίδα κληρονόμος, μπήκε φυλακή και τώρα τους ξεπληρώνει με τα δικαίωματα της σειράς. 

Η ιστορία της Anna Sorokin, της νεαρής Γερμανίδας με Ρώσικη καταγωγή η οποία εμφανίστηκε ως κληρονόμος μεγάλης οικογένειας με βασιλικές ρίζες, έγινε talk of the town όταν τελικά συνελήφθη το 2017, αφού είχε εξαπατήσει με διάφορους τρόπους διάσημους, κοσμικούς αλλά και οικονομικούς παράγοντες στη Νέα Υόρκη.

Η ιστορία της Anna Sorokin - Αnna Delvey όπως ήταν το καλλιτεχνικό της ψευδώνυμο- είναι η νέα φιλόδοξη σειρά των 9 επεισοδίων που αναμένεται το Φεβρουάριο στο Netflix και με τα πνευματικά δικαιώματα ευελπιστεί να επιστρέψει το ποσό των 275 χιλιάδων δολαρίων, από χρέη και καταχρήσεις τραπεζών. Εξαιρετικό deal.



Η δαιμόνια απατεώνισσα

Η Anna Sorokin εκμεταλλεύτηκε το αμερικάνικο όνειρο περισσότερο και από τον Leonardo Di Caprio στην ταινία «Catch me if you can» που έκανε αντίστοιχες απάτες. Κόρη δύο μεσοαστών Ρώσων που μετακόμισαν στη Γερμανία για μία καλύτερη ζωή, με πατέρα οδηγό φορτηγού και μητέρα ιδιοκτήτρια ενός μικρού παντοπωλείου, αποφάσισε να βάλει πλώρη για τη μεγάλη ζωή. Περιπλανήθηκε αρχικά στο Λονδίνο όπου έκανε σπουδές μόδας στο κολλέγιο Saint Martins που είναι top στο είδος, μετακόμισε για λίγο στο Παρίσι και στη συνέχεια αποφάσισε να φύγει για την Νέα Υόρκη για να γίνει μία πολλά υποσχόμενη celebrity.


https://www.instagram.com/p/CMIVmIegwqI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το κόλπο ήταν απλό. Εμφανίστηκε με πλαστά έγγραφα ως κληρονόμος ενός καταπιστεύματος 60 εκατομμυρίων δολαρίων, μπήκε στους κοσμικούς κύκλους με διάφορους τρόπους παινευόμενη για μία μακρινή βασιλική καταγωγή και προσπαθούσε να μαζέψει κεφάλαια για το Ίδρυμα που θα έφερε το όνομά της ως Anna Delvey με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και ένα club μελών για λίγους και εκλεκτούς. Αρχικά ζητούσε βοήθεια για τους απλήρωτους λογαριασμούς των ξενοδοχείων που έμενε από τους πλούσιους κοσμικούς τους οποίους γνώρισε, εμφάνισε πλαστά έγγραφα από Ελβετικές τράπεζες για το καταπίστευμα και στη συνέχεια άρχισε να καρπώνεται τα πρώτα χρήματα από τους επενδυτές της.


https://www.instagram.com/p/CMFLsmWAiYm/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Οι υποψίες της αστυνομίας ξεκίνησαν όταν κατέθεσε πλαστά έγγραφα για να πάρει ένα δάνειο στο όνομά της και πονηρή καθώς ήταν, κατάλαβε τελευταία στιγμή ότι θα γινόταν αντιληπτή από τις αρχές και απέσυρε την αίτηση. Η κρυφή έρευνα όμως των αρχών συνεχίστηκε και κατέληξε τελικά στη σύλληψή της το 2017. Μετά από 4 χρόνια βγήκε με αναστολή και αποφάσισε να ξεπληρώσει τα χρωστούμενα, πουλώντας τη ζωή της στο Netflix.



«Θα το ξαναέκανα»

Με το ίδιο θράσος με το οποίο έκανε την μεγάλη ζωή στη Νέα Υόρκη, έτσι απάντησε και στο δικαστήριο όταν της επέβαλε την ποινή, λέγοντας «Θα το ξαναέκανα». Ζει αυτή τη στιγμή σε ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη με αναστολή, περιμένοντας την εκδικαστεί και η έφεση που κατέθεσε για την απόφαση απέλασής της στην Γερμανία. Της έχει απαγορευτεί να κυκλοφορεί μετά τις 21.00 το βράδυ και μάλιστα και σε αυτό είχε μία ειρωνική απάντηση να δώσει σε συνέντευξή της στο Tatler: «Είναι γελοίο αυτό για εμένα. Δεν αποτελώ απειλή για την κοινωνία. Εξάλλου οι τράπεζες είναι κλειστές εκείνη την ώρα». Πάντως το πρώτο πράγμα που έκανε μετά την αποφυλάκισή της ήταν να πάει να φάει...χαβιάρι.



Η σειρά έχει την υπογραφή της ταλαντούχας Shonda Rhimes, της παραγωγού μεταξύ άλλων του Grey' s Anatomy, του Scandal και του Brigderton, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η Julia Garner και αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου. Βασίζεται προφανώς σε αληθινά γεγονότα, αλλά συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ στο New York Magazine της δημοσιογράφου Jessica Pressler, η οποία έγραψε το «How Anna Delvey Tricked New York's Party People». Η έρευνα της δημοσιογράφου ξεκινά παράλληλα με εκείνη των αρχών αλλά ρίχνει φως στην παράξενη ψυχοσύνθεση της Sorokin και στην προσπάθειά της να γίνει διάσημη με όποιο τίμημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «Emily in Paris» μετακομίζει στο Λονδίνο! Έρχεται 3η και 4η σεζόν (photos)

Εσύ ήξερες ότι το Manifest είχε ακυρωθεί πριν γίνει Νο1 στο Netflix;

Το «Valeria» του Netflix είναι ό,τι δεν κατάφερε να γίνει το «And Just Like That»

Photo credits Associated Press