Όχι, Sam, πάρτο απόφαση! Δε μας άρεσε το τέλος του Game of Thrones και δε θα αλλάξουμε γνώμη

Νατάσσα Σχοινά
Όχι, Sam, πάρτο απόφαση! Δε μας άρεσε το τέλος του Game of Thrones και δε θα αλλάξουμε γνώμη

Ή αλλιώς, πώς απορρίπτουμε χωρίς κανένα παραθυράκι το «όνειρο θερινής νυκτός» του John Bradley.

Κοντεύουν να περάσουν πια τρία χρόνια από τη μεγάλη εκείνη ώρα της προβολής του φινάλε του «Game of Thrones». Η σειρά που κέρδισε δίκαια τον τίτλο «φαινόμενο» σε όποια χώρα του πλανήτη κι αν είχε παιχτεί, έφτασε στο τέλος της ολοκληρώνοντας τα κεφάλαια της ιστορίας του κάθε πρωταγωνιστή και φέρνοντας στο κοινό ένα δίκαιο τέλος. Ή και όχι. Ούτε για αστείο δε μου βγαίνει να το πω. Αυτά που έγιναν δεν άρεσαν στο μεγαλύτερο μέρος των θεατών. Καθόλου τυχαία που στο IMDb «θάφτηκε» στη βαθμολογία, φτάνοντας μέχρι και το άνευ προηγουμένου και φαντασίας «4» για το τελευταίο επεισόδιο, εκεί που μέχρι πρότινος ο μέσος όρος του κινούταν στο «9».

Τώρα, όμως, πάνω που, θέλοντας και μη, ηρεμήσαμε κάπως ή έστω το πήραμε απόφαση, έρχεται ο John Bradley aka Samwell Tarly να κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια να μας αλλάξει τη γνώμη, η οποία πέφτει στο κενό και συνάμα μάς ερεθίζει εκ νέου το νευρικό σύστημα. Ο κατά τα λοιπά γλυκύτατος ηθοποιός έκανε μία οριακά θρασύτατη έκκληση στους φανς -εμάς, δηλαδή, τους απογοητευμένους, τους αποκαρδιωμένους θεατές- να δούμε με άλλο μάτι το τέλος και να αλλάξουμε ως δια μαγείας γνώμη. Ok, μπορεί να είναι του ρητού πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, αλλά πεθαίνει, Sam, τι να κάνουμε.

game of thrones GIF

Ο John Bradley / Sam θέλει να αξιολογήσουμε διαφορετικά το τέλος του «Game of Thrones» - As If!

Ο άνθρωπος που υποδύθηκε τον πιστό φίλο του Jon Snow μίλησε στο podcast του Variety και, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί πάνω στην κατακραυγή που δέχτηκαν οι δημιουργοί της σειράς, David Benioff και D. B. Weiss, δεν έμεινε απλώς στο να τους στηρίξει, κάτι που φυσικά περιμέναμε, αλλά είχε να αποκαλύψει και μία προσδοκία του για εμάς.

«Αν δε νοιάζονταν (ο Weiss και ο Benioff), δε θα επέλεγαν να στέκονται σε ένα χωράφι στο Belfast στις 3 τα χαράματα για μήνες. Ήθελαν να το κάνουν όσο πιο καλό γίνεται και είναι κρίμα που δεν άρεσε στον κόσμο, γιατί δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε κάτι πολύ ιδιαίτερο. Είναι απίθανο να τους ικανοποιούμε πάντα όλους. Οι πιθανότητες θέλουν να ικανοποιούμε ένα μέρος του κόσμου. Σχεδόν δεν μπορούσαμε να νικήσουμε. Ποιος ξέρει, όταν οι πληγές κλείσουν λίγο με τον χρόνο, ίσως οι άνθρωποι το αξιολογήσουν ξανά και μπορέσουν να το δουν ως ένα ολοκληρωμένο πράγμα», είπε χαρακτηριστικά ο Bradley και μας θύμισε εκείνον τον πρώην που, πάνω που πας να προχωρήσεις τη ζωή σου, κάνει κινήσεις για να γυρίσεις πίσω, επειδή ξαφνικά άλλαξε. Ε όχι, λοιπόν. Ίδιος έμεινες. Δε θα γυρίσουμε σε εσένα! Καλύτερα να γίνουμε νομάδες, όπως ο Jon.




Όνειρο θερινής νυκτός!

Δεν ξέρω τι του ήρθε στο μυαλό και μπήκε στη διαδικασία να ανοίξει πάλι αυτό το θέμα λίγο πριν την άφιξη της νέας σειράς για τους Targaryens, «House of the Dragon», που όσο να ‘ναι κάπως μας «γλύκανε». Το θέμα είναι ότι το έκανε. Κάπως έτσι είμαστε στη δυσάρεστη αλλά και ικανοποιητική θέση να σου πούμε, Sam -γιατί θα είσαι για πάντα ο Sam της καρδιάς μας- πως αυτό που εύχεσαι δεν είναι παρά ένα όνειρο θερινής νυκτός. Αφού δεν πρόκειται να γυριστούν από την αρχή τα επεισόδια, πού να βασίσουμε μία ενδεχόμενη αλλαγή της γνώμη μας; Όταν θα ξαναπέσουν τα ντουβάρια στη Cersei και στον Jaime δίνοντας αυτό το γλυκανάλατο και βαρετό τέλος σε δύο από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς. Όταν θα δούμε ξανά τον Jon να παίρνει τα βουνά και τα λαγκάδια ακολουθώντας τη βουκολική πλευρά της ζωής. Όταν πάλι δε θα καταλαβαίνουμε προς τι οι αναφορές στο κατά πόσο μπορεί η Daenerys να κυοφορήσει μετά τα μάγια της μάγισσας που την έκανε να σκοτώσει τον Drogo, αφού καμία απάντηση, εγκυμοσύνη ή συνέχεια δε θα βρεθεί στο πέρασμά τους. Όταν οι σκηνές με τους ανταρόλυκους και τους δράκους θα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, λες και δεν έβγαζε αρκετά χρήματα η παραγωγή για να βάλει περισσότερο CGI.



Αλήθεια, Sam, θες κι άλλα; Σ’ αγαπάμε, σε εκτιμάμε, όπως και όλο το cast, γιατί πραγματικά κάνατε εξαιρετική δουλειά. Και, προς Θεού, δεν κατηγορούμε εσάς για όσα συνέβησαν, αλλά κι εμείς δεν ξέρουμε πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Ίσως η αγάπη. Ίσως οι απαιτήσεις. Ίσως ο George R. R. Martin που δημιούργησε αυτό το υπέροχο, επικό σύμπαν (σ.σ. Παρεμπιπτόντως, οι ελπίδες μας είναι πάνω του για να διορθωθεί αυτό το κακό - Όταν δεήσει και κυκλοφορήσει το τελευταίο βιβλίο του GoT).

game of thrones finale

Μήπως να μας αφήσεις εμάς στην ησυχία μας και να το πάρεις εσύ απόφαση, βρε Sam; Δεν ξέρω, μία ιδέα λέω κι εγώ.

Game Of Thrones My Watch Has Ended GIF

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Game of Thrones: Το συγκινητικό reunion της Emilia Clarke και του Jason Momoa

Ο George R. R. Martin δίνει ελπίδες στους φανς για το «House of the Dragon» - Διχασμένος ο Dinklage

Νέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του House of the Dragon - Το στρατόπεδο των Targaryens