Τα «Φιλαράκια» σε μικρογραφία! Η καλλιτέχνης που σχεδιάζει ολόκληρα πλατό από χαρτόκουτα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Τα «Φιλαράκια» σε μικρογραφία! Η καλλιτέχνης που σχεδιάζει ολόκληρα πλατό από χαρτόκουτα

Η δημιουργία μικρογραφιών είναι το αγχολυτικό της Bridget McCarty, η οποία αποτυπώνει με λεπτομέρεια αγαπημένες σειρές και φιγούρες που δε φαντάζεσαι πως μπορεί ανθρώπινο χέρι να τις δημιουργήσει.

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι αυτά τα σετ διάσημων τηλεοπτικών εκπομπών είναι απλώς φωτογραφίες των πραγματικών πλατό. Αλλά ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά...

Θα συνειδητοποιήσετε ότι η κουζίνα του Τζέρι Σάινφελντ, το σαλόνι της Μόνικας και της Ρέιτσελ από τα Φιλαράκια και άλλες εμβληματικές τοποθεσίες από δημοφιλείς εκπομπές και ταινίες είναι όλα ...σε μινιατούρα. Η καλλιτέχνης Bridget McCarty είναι το πρόσωπο πίσω από αυτές τις δημιουργίες και η προσοχή της στη λεπτομέρεια δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτική.

friends episodes

Θα γεράσω κι ακόμη Φιλαράκια θα βλέπω - Σαν σήμερα το πρώτο επεισόδιο 27 χρόνια πριν

Η McCarty όχι μόνο έχει ταιριάξει τις μινιατούρες με τα πραγματικά χρώματα, αλλά έχει συμπεριλάβει επίσης μικροσκοπικές εκδόσεις των αντικειμένων που κάνουν αυτά τα σετ τόσο αξέχαστα. Για το διαμέρισμα στα Φιλαράκια, για παράδειγμα, η χρυσή κορνίζα γύρω από το ματάκι -κάτι που πιθανότατα είναι ίση με την άκρη του δακτύλου σου- είναι αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο που βοηθά να ζωντανέψει το συγκεκριμένο μικροσκοπικό διακοσμητικό κομμάτι.


https://www.instagram.com/p/CZP76ZCK3u3

«Είμαι καλλιτέχνης που ασχολείται με μινιατούρες από τα 22 μου και από τότε αυτή η ασχολία έχει γίνει η κύρια δουλειά μου», λέει η McCarty στο My Modern Met. «Πάντα ήθελα να μεταφερθώ σε έναν μαγικό κόσμο και αυτός ήταν ο τρόπος μου να το δημιουργήσω».


https://www.instagram.com/p/CZIWtLHq7ui

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να πάρει ώρες να φτιάξει ένα διαχωριστικό κομμάτια ή ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, πόσο μάλλον όλο το δωμάτιο. Αυτό μπορεί να πάρει στην Bridget McCarty ακόμη και ολόκληρο μήνα!

Όπως λέει η ίδια αφού ολοκληρωθεί το έργο της, η McCarty ξεκινά να φτιάχνει ένα βιντεάκι που μπορεί να αποτυπώσει μέρος της δράσης. Όλα αυτά τα videos η καλλιτέχνης τα ανεβάζει στο προσωπικό της Instagram account δίνοντας την ευκαιρία στους followers της να απολαύσουν τα εκπληκτικά έργα τέχνης της.

Αν είσαι fan των μικρογραφιών μπες στη gallery να ξετρελαθείς με τα έργα της...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

7 αξέχαστες fashion στιγμές από τα Φιλαράκια

David Schwimmer: Ο Ross από τα Φιλαράκια μόλις διέψευσε τη σχέση με τη Jennifer Aniston