Μην πέσεις στην παγίδα! Τα σκίτσα είναι από κιμωλία και ξετρελαίνουν τους περαστικούς

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μην πέσεις στην παγίδα! Τα σκίτσα είναι από κιμωλία και ξετρελαίνουν τους περαστικούς

Ο καλλιτέχνης David Zinn δημιουργεί μαγικά έργα τέχνης με κιμωλία στον δρόμο, σκίτσα που αλληλεπιδρούν έξυπνα με το περιβάλλον και εντυπωσιάζουν τους περαστικούς.

Ενώ σε ορισμένους καλλιτέχνες αρέσει να ζωγραφίζουν σε καμβάδες (στους περισσότερους εδώ που τα λέμε), κάποιοι άλλοι όπως ο David Zinn αναζητούν απροσδόκητα μέρη για να ... προσθέσουν την τέχνη τους!

Ο καλλιτέχνης από το Ann Arbor του Michigan, δημιουργεί έργα τέχνης με κιμωλία σε πεζοδρόμια, τοίχους από τούβλα και δρόμους της πόλης, ενσωματώνοντας συχνά στοιχεία της πραγματικής ζωής (όπως ρωγμές στο τσιμέντο) στην εικονογράφησή του.

Ο Zinn σχεδιάζει μια σειρά από ιδιόρρυθμους χαρακτήρες ζώων με το ξεχωριστό του στυλ που μοιάζει με κινούμενα σχέδια. Κάθε ένα αποδίδεται τόσο έξυπνα ώστε να μοιάζει σαν να αλληλοεπιδρά με το περιβάλλον. Το σχέδιό του με έναν πράσινο βάτραχο, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί ένα μπεκ που αναδύεται μέσα από το γρασίδι, για να απεικονίσει το ένα του μάτι.

skitsa kimolia3

Όλα τα σχέδια μοιάζουν σαν αληθινά. Το συναίσθημα που σου προκαλεί κάθε έργο του στον δρόμο είναι έκπληξης και χαράς. Δεν είναι βλέπεις καθημερινό φαινόμενο να βλέπεις τόσο όμορφα ζωγραφισμένα σημεία, να αλληλοεπιδρούν με έξυπνο και εξαιρετικό τρόπο με το περιβάλλον.

mpiskota apo rouxa3

Η καλλιτέχνης που δημιουργεί υπέροχα μπισκότα, εμπνευσμένα από ρούχα και αξεσουάρ

Παρόμοια, ένα μικρό ροζ κουνέλι με τούτου περπατά κατά μήκος του τμήματος στο πεζοδρόμιο σαν να περπατά σε τεντωμένο σχοινί. Αυτές οι ζωγραφιές όχι μόνο ζωντανεύουν την πόλη (και την τέχνη του Zinn), αλλά γεμίζουν και τον πραγματικό κόσμο με λίγη από τη ...μαγευτική φαντασία του.


https://www.instagram.com/p/CZHTQNbrKCl

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει την τέχνη του Zinn να ξεχωρίζει είναι η χρήση της προοπτικής. Πολλές από τις εικονογραφήσεις του φαίνεται να έχουν τρισδιάστατο βάθος, κάτι που τις κάνει να μοιάζουν με πύλες κινουμένων σχεδίων. Για παράδειγμα, σε έναν κορμό δέντρου, ο Zinn σχεδίασε μια χαριτωμένη φασκωλόμυ (ζωάκι της Αυστραλίας) να πίνει καφέ γράφοντας στη λεζάντα: «Εάν χρειάζεστε καλές συμβουλές, η Μάρθα είναι μια εξαιρετική ακροάτρια».


https://www.instagram.com/p/CXbLy12LAf9

Σε ένα άλλο, σχεδιάζει ένα τούβλο έτσι ώστε να φαίνεται σαν ένα μικρό ποντίκι να ζει μέσα και να κοιτάζει προς τα έξω. Αυτές οι μικρές πινελιές κάνουν την τέχνη του απείρως πιο ευχάριστη. Αν θέλεις να μάθεις πώς να σχεδιάζεις όπως ο Zinn, έχει κυκλοφορήσει ένα νέο βιβλίο με τίτλο Chalk Art Handbook που περιέχει όλα τα «κόλπα και τα μυστικά» του.



Δες τα υπέροχα σχέδιά του στη gallery που ακολουθεί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα έργα τέχνης που γίνοντα από ένα κλικ μιας γραφομηχανής

Ένας καλλιτέχνης αφήνει τα έργα του ...να τα πάρει το κύμα