4 ανοιξιάτικες εμπειρίες που θα φέρουν στην επιφάνεια την πιο ξέγνοιαστη εκδοχή σου

4 ανοιξιάτικες εμπειρίες που θα φέρουν στην επιφάνεια την πιο ξέγνοιαστη εκδοχή σου

Αν ο χειμώνας που πέρασε σε βρήκε στην πόλη και περισσότερο εντός, παρά εκτός σπιτιού, είμαι σίγουρη πως αυτήν την άνοιξη θέλεις να την απολαύσεις στο έπακρο, γεμίζοντας τις ημέρες σου με φυσιολατρικές εξορμήσεις, με outdoors στιγμές και δραστηριότητες.

Ναι, η άνοιξη για την οποία ανυπομονούσες, είναι επιτέλους εδώ, η φύση έχει «ξυπνήσει» και το μόνο που θέλεις, είναι να χαρείς το ζεστό «χάδι» του ήλιου στην επιδερμίδα σου, τη ζεστή και απαλή αίσθηση της άμμου στα πόδια σου και να αφήσεις τον καθαρό και αναζωογονητικό αέρα της υπαίθρου να σε παρασύρει.

Ακριβώς για αυτό, όσο απαιτητικό και αν είναι το πρόγραμμά σου, φροντίζεις να «ξεκλέβεις» λίγο χρόνο για να μοιράζεσαι συναρπαστικές εμπειρίες, παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Διότι έπειτα από δύο παράξενα χρόνια, τη φετινή άνοιξη θέλεις να αναπληρώσεις τον χρόνο που έχασες και να βιώσεις στιγμές που θα «πλημμυρίσουν» την καρδιά σου με όμορφα συναισθήματα.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικές από αυτές τις μοναδικές εμπειρίες που ανυπομονείς να βιώσεις και οι οποίες θα μετατρέψουν τη φετινή άνοιξη σε μία ξέγνοιαστη περίοδο, που θα σε προετοιμάσει για ένα ακόμη πιο ανέμελο καλοκαίρι.

Διοργάνωσε ένα οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι ή ένα barbeque με την παρέα σου

Το φαγητό είναι πάντα μία απολαυστική αφορμή για να έρθεις κοντά με τους ανθρώπους που αγαπάς. Έτσι και αλλιώς, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τη στιγμή που κάθεστε όλοι μαζί γύρω από το τραπέζι, τσουγκρίζοντας τα ποτήρια σας, ανταλλάσσοντας ευχές, χαμόγελα, συζητώντας και τσιμπολογώντας από τα πιάτα σας. Ακριβώς για αυτό, μην παραλείψεις να στρώσεις το τραπέζι του μπαλκονιού, της αυλής, του κήπου ή της ταράτσας σου και να υποδεχθείς τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Όπως πάντα, κάποιος θα βάλει το φαγητό, κάποιος τα ποτά και κάποιος άλλος το γλυκό. Ωστόσο, επειδή εσύ θα είσαι η οικοδέσποινα και δεν θέλεις να χαλάσει κάτι τη διάθεση των καλεσμένων σου ή τη δική σου, φρόντισε να έχεις στο φαρμακείο του σπιτιού σου ένα Fenistil, μιας και είναι must για αυτήν την περίοδο του χρόνου. Διότι, μεταξύ άλλων, ανακουφίζει άμεσα την επιδερμίδα από την ενοχλητική φαγούρα που προκαλούν τα τσιμπήματα των… απρόσκλητων επισκεπτών που κυκλοφορούν στο μπαλκόνι σου, δηλαδή των κουνουπιών.

Picture6.jpg

Πραγματοποίησε μία φυσιολατρική βόλτα σε ένα από τα κατάφυτα σημεία της Αττικής

Αν υπάρχει κάτι που δεν χορταίνεις να απολαμβάνεις κάθε άνοιξη, αυτό είναι οι ατελείωτες φυσιολατρικές περιηγήσεις στα κατάφυτα σημεία της Αττικής. Είτε είσαι μόνη, είτε έχεις για συντροφιά το παιδί και τον σύζυγό σου, η επαφή με τη φύση έχει πάντα μία θετική επίδραση στη διάθεσή σου. Κι όμως, αρκεί μία βόλτα στους πρόποδες του Υμηττού ή μία περιήγηση στα καταπράσινα μονοπάτια της Πάρνηθας για να αποβάλλεις με φυσικό τρόπο το στρες που συσσώρευσες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, να ανακαλύψεις την πιο ξέγνοιαστη πλευρά σου και να γεμίσεις τις «μπαταρίες» σου. Συνεπώς, μην αφήνεις τις ανοιξιάτικες λιακάδες να περάσουν χωρίς να τις αξιοποιήσεις και «εξοπλίσου» καταλλήλως, βάζοντας στο backpack σου όλα τα απαραίτητα, δηλαδή τα σνακ που θα σας δίνουν ενέργεια, τα καπέλα σας και φυσικά, το Fenistil, που ανακουφίζει από τη φαγούρα που μπορεί να προκαλέσει το ηλιακό έγκαυμα.

Picture7.jpg

Μετάτρεψε τον κήπο σου σε ένα καταπράσινο «καταφύγιο»

Κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, το μπαλκόνι, η βεράντα και ο κήπος σου έχουν την «τιμητική» τους. Είναι τα «καταφύγια» στα οποία απολαμβάνεις στιγμές χαλάρωσης έπειτα από μία απαιτητική ημέρα, παρέα με τους φίλους και την οικογένειά σου. Τι θα έλεγες, λοιπόν, να αφιέρωνες ένα μεσημέρι, ώστε να βελτιώσεις τους συγκεκριμένους χώρους, με τη βοήθεια του μικρού σου και να τους μετατρέψεις σε ένα περιβάλλον ευεξίας; Να ξέρεις πως προσθέτοντας μερικά φυτά, όπως η γκαζάνια, η πετούνια, το γιασεμί και η βουκαμβίλια, «ντύνοντας» τα κάγκελα με μία μπαμπού πέργκολα, το πάτωμα με μαξιλάρες και τέλος, συμπληρώνοντας τη διακόσμηση με μία σειρά από λαμπάκια εξωτερικού χώρου, θα έχεις διαμορφώσει μία ξέγνοιαστη, cozy ατμόσφαιρα, ιδανική για παρεΐστικες συναντήσεις.

Ξεκίνα σήμερα, λοιπόν, τις εργασίες στον κήπο ή το μπαλκόνι σου, αρκεί να έχεις στη διάθεσή σου τον κατάλληλο «εξοπλισμό». Αυτός, βέβαια, δεν αφορά μόνο στα εργαλεία κήπου ή τα διακοσμητικά που θα χρειαστείς, αλλά και στο Fenistil, το οποίο χάρη στη μηλεϊνική διμεθινδένη, ένα αντιισταμινικό με αντικνησμώδη δράση, θα δροσίσει την επιδερμίδα σου και θα την καταπραΰνει άμεσα από τη φαγούρα που μπορεί να σου προκαλέσει το τσίμπημα ενός εντόμου ή κάποιο ήπιο ηλιακό έγκαυμα.

Picture8.jpg

Απολαμβάνοντας έναν απογευματινό περίπατο υπό τους ήχους των κυμάτων

Πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στην έναρξη του καλοκαιριού, δεν βλέπεις την ώρα για το πρώτο σου μπάνιο στη θάλασσα. Παρόλα αυτά, αν η θερμοκρασία της θάλασσας είναι για την ώρα απαγορευτική για να πραγματοποιήσεις τις πρώτες σου βουτιές, μπορείς πάντα να απολαύσεις έναν περίπατο υπό τους ήχους των κυμάτων, δίνοντας ραντεβού με τις φίλες σου στην πλησιέστερη ακτή. Βγάλτε τα παπούτσια σας, αισθανθείτε τη μοναδική αίσθηση της άμμου στα πόδια σας και απολαύστε ατελείωτες συζητήσεις, υπό τους ήχους των κυμάτων. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να πραγματοποιήσεις μία νοητή απόδραση από την πόλη και να νιώσεις για λίγο ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί. Μην ξεχάσεις απλώς εκτός από καπέλο και ένα ζευγάρι γυαλιά, να έχεις μαζί σου και ένα προϊόν, που μπορεί να ανακουφίσει την επιδερμίδα σου από τα επιφανειακά εγκαύματα ή το ενοχλητικό αίσθημα της φαγούρας που προκαλεί ένα τσίμπημα, ώστε τίποτα να μην διακόψει αυτήν την εμπειρία.

Picture9.jpg

Αν θέλεις να βιώσεις και να απολαύσεις στο έπακρο όλες αυτές τις εμπειρίες, αρκεί να αφήσεις τον ρυθμό της άνοιξης να σε παρασύρει και να αναδείξει την πιο ξέγνοιαστη εκδοχή σου. Το σίγουρο είναι πως τη φετινή άνοιξη την περίμενες καιρό και έχεις κάθε λόγο να τη χαρείς, όσο πιο ανέμελα μπορείς, γεμίζοντάς τη με στιγμές, που θα γίνουν οι πιο όμορφες μελλοντικές σου αναμνήσεις.