Πολιτιστική ατζέντα Ιουνίου: Ο οδηγός σου για να ξέρεις πού θα πας τώρα που ξεκινάνε όλα

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Πολιτιστική ατζέντα Ιουνίου: Ο οδηγός σου για να ξέρεις πού θα πας τώρα που ξεκινάνε όλα

Η πολιτιστική ατζέντα του μήνα είναι εδώ. Αν ψάχνεις να δεις… τι θα δεις και -κυρίως- τι θα ακούσεις, σου έχουμε προτάσεις για τον Ιούνιο!

Ψάχνεις να δεις τι θα κάνεις τον Ιούνιο; Είσαι στο κατάλληλο μέρος! Η πολιτιστική ατζέντα του μήνα επέστρεψε ανανεωμένη με προτάσεις για κάθε, ηλικία, γούστο και διάθεση!

Οι προτάσεις δεν σταματούν και ο Ιούνιος έρχεται φορτσάτος και μαζί του φέρνει ευκαιρίες που θα μας εξάψουν το ενδιαφέρον: από δυνατά θεατρικά έργα, μέχρι μοναδικές συναυλίες και blockbuster.

Ο Μάης έχει τ’ όνομα κι ο Θεριστής τα live

Θέατρο / Παραστάσεις

Τι φάση πάλι, ρε?

Η ολοκαίνουργια επιθεώρηση της Δήμητρας Παπαδοπούλου έρχεται στο Θέατρο Άλσος μετά την περσινή sold out επιτυχία. Με το μοναδικό της χιούμορ, καυστικούς διαλόγους και τρελά νούμερα, η Παπαδοπούλου περιγράφει την καθημερινότητα που ζούμε όπου πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά την φαντασία.

Πού: Θέατρο Άλσος (Κυψέλη)
Πότε: 09/06-30/06

1200X628-new.jpg

Ο Μισάνθρωπος

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο σκηνοθέτη Πέτερ Στάιν ο οποίος σκηνοθετεί την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος» ή «Ο πικρόχολος ερωτευμένος» του Μολιέρου με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο του Αλσέστ.

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Πότε: 01 - 04 Ιουνίου 2023

Tiger Lillies

Οι απολαυστικοί και πάντα ευρηματικοί Tiger Lillies που λατρεύουν και λατρεύονται από το ελληνικό κοινό - στην πρώτη τους «Best Of» παγκόσμια περιοδεία - έρχονται και στην Αθήνα! Η προτεινόμενη για Grammy και βραβευμένη δύο φορές με Olivier Βρετανική cult cabaret και alternative rock μπάντα, μετά από πάρα πολλά χρόνια περιοδειών ανά τον κόσμο με συγκεκριμένα project, αποφάσισε να κάνει την πρώτη της περιοδεία με υλικό «Best Of», απ’ όλη την τεράστια πορεία της μέχρι τις μέρες μας.

Πού: Faliro Summer Theater
Πότε: 30 Ιουνίου 2023

Παραβάσεις

Οι Παραβάσεις, η σειρά δραματοποιημένων αναλογίων του βγαίνουν για πρώτη φορά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Για πέντε παραστάσεις, το πιο μαγικό έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας, παρουσιάζεται σε μια θεατρική ανάγνωση ειδικά διαμορφωμένη για τον Θόλο του ΚΠΙΣΝ. Ο Έκτορας Λυγίζος, ολοκληρώνοντας τη φετινή, εξαιρετικά πετυχημένη σειρά θεατρικών αναλογίων του ΚΠΙΣΝ, που έφερε τον γενικό τίτλο «Αγάπης Αγώνες», σκηνοθετεί ένα ensemble νέων ηθοποιών που, με απλά θεατρικά μέσα, μας αφηγούνται τη σύνθετη ιστορία του πιο καλοκαιρινού θεατρικού ονείρου.

Πού: Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)
Πότε: 28-29-30 Ιουνίου

Ektoras-Lygizos_photo-by-Klio-Boboti.jpg

Εικαστικά / Εκθέσεις

Έκθεση «Αθήνα 9,84: Η Γέννηση της ελεύθερης ραδιοφωνίας»

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 36 χρόνων από την ίδρυση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, ο Δήμος Αθηναίων και ο Αθήνα 9.84, τιμώντας τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σταθμού και τους ανθρώπους που εργάστηκαν σε αυτόν, παρουσιάζουν για πρώτη φορά μια μεγάλη έκθεση με ανέκδοτο φωτογραφικό, αρχειακό και οπτικοακουστικό υλικό εκείνης της εποχής.

Πού: Τεχνόπολη (Γκάζι)
Πότε: 01 – 06 Ιουνίου 2023

Συναυλίες / Μουσική

Tom Odell

Ανανεωμένος και πιο απελευθερωμένος από ποτέ, ο διάσημος Βρετανός αστέρας της indie pop και δημιουργός του hit single Another Love, επιστρέφει στην Αθήνα. Ο Odell είναι ένας βιρτουόζος πιανίστας. Σε κάθε κομμάτι, το πιάνο είναι κομψό - τη μια ελπιδοφόρο, την άλλη μελαγχολικό, πάντα με αξιοσημείωτη έκταση συναισθημάτων, δημιουργώντας όχι απλώς όμορφα τοπία, αλλά, ακριβώς όπως στα animations, και μια αίσθηση διάβρωσης και θλίψης.

Πού: Τεχνόπολη (Γκάζι)
Πότε: 27 Ιουνίου 2023

Rosalía + Central Cee

Το 2023, το Release Athens και το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ενώνουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας τρεις σπουδαίες φεστιβαλικές ημέρες σε δύο σκηνές. Την Τρίτη 20 Ιουνίου υποδέχονται στην Πλατεία Νερού την Ισπανίδα superstar, Rosalía ενώ στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα εμφανιστεί το πιο «καυτό» όνομα του βρετανικού hip hop, ο Central Cee.

Πού: Πλατεία Νερού (Φάληρο)
Πότε: 20 Ιουνίου 2023

Sigur Ros

Οι Sigur Ros θα εμφανιστούν με τη συνοδεία της περίφημης London Contemporary Orchestra υπό την διεύθυνση του Robert Ames. Από τις πιο δημοφιλείς post-rock μπάντες του πλανήτη, οι Ισλανδοί Sigur Ros φέρνουν για πρώτη φορά στο ρωμαϊκό ωδείο τα επιβλητικά ηχητικά τους τοπία. Οι σχεδόν υπνωτιστικές συνθέσεις τους, τραγουδισμένες στα ισλανδικά, μέσα στο υπέροχο κτίσμα θα βρουν τις σχεδόν απόκοσμες και μεγαλειώδεις διαστάσεις τους.

Πού: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Πότε: 27 Ιουνίου 2023

Röyksopp + Tash Sultana (& M83, OMD, Dub Inc κ.α.)

Το πάντοτε ανήσυχο ντουέτο των Röyksopp, μαζί τους οι M83, το σχήμα του ιδιοφυή Anthony Gonzalez , οι OMD ή Οrchestral Manoeuvres in the Dark (όπως είναι το πλήρες όνομά τους), ένα από τα πιο επιτυχημένα synth pop συγκροτήματα όλων των εποχών, και οι ιδιαίτερα αγαπητοί, Μίκρο.

Στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), headliner θα είναι οι Tash Sultana, το μουσικό φαινόμενο από την Αυστραλία, στην παρθενική τους εμφάνιση στη χώρα μας. Μαζί τους, δύο πολύ σημαντικά ονόματα της World Reggae, οι Dub Inc και οι Groundation.

Πού: Πλατεία Νερού (Φάληρο)
Πότε: 21 Ιουνίου 2023

royksopp.JPG

Madrugada

Η αγαπημένη μπάντα από τη Νορβηγία, με το τόσο πολυπληθές και φανατικό κοινό στη χώρα μας, επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια σε φεστιβάλ, παίρνοντας δικαιωματικά τη θέση της ως headliners. Μαζί τους οι Wet Leg, το πιο καυτό indie-rock συγκρότημα της περασμένης χρονιάς και ο υπέροχος Βρετανός τραγουδοποιός, Baxter Dury, στην πρώτη εμφάνιση και των δύο στην Ελλάδα. Την βραδιά ανοίγουν οι Pink Vanity.

Πού: Πλατεία Νερού (Φάληρο)
Πότε: 25 Ιουνίου 2023

Wax Tailor (FR) Live In Athens

Το Σάββατο 17 Ιουνίου ο παριζιάνος Wax Tailor ένας από τους σπουδαιότερους και δημοφιλέστερους παραγωγούς και djs στη παγκόσμια σκηνή του Trip-Hop/ Hip-Hop ήχου, θα βρεθεί στο Arch για να μας παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο Album του "Fishing For Accidents".

Πού: ARCH
Πότε: 17 & 18 Ιουνίου 2023

Bloody Hawk

Ο Bloody Hawk επιστρέφει στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2023, για μία μεγάλη συναυλία στο γήπεδο Πανιωνίου Νέας Σμύρνης.

Πού: Στάδιο Πανιωνίου Νέας Σμύρνης
Πότε: 24 Ιουνίου 2023

Events / Φεστιβάλ

Colourday Festival 2023

Ένα από τα πιο χρωματιστά event της Ελλάδας επιστρέφει για να προσφέρει στο μεγαλύτερο κοινό που συγκέντρωσε ποτέ το ΟΑΚΑ μια φεστιβαλική εμπειρία γεμάτη παλμό.

Πού: ΟΑΚΑ
Πότε: 16 Ιουνίου 2023

Σινεμά

Elementals

Από τον σκηνοθέτη του "The Good Dinosaur" (Ο Καλόσαυρος, 2015), Peter Sohn, θα έχουμε ένα νέο ρομαντικό φιλμ φαντασίας της Pixar, όπου η Ember Lumen, ένα στοιχείο της φωτιάς και ο Wade Ripple, ένα στοιχείο του νερού, θα ανακαλύψουν πόσα κοινά στοιχεία έχουν εν τέλει μεταξύ τους.

Ημερ. Κυκλοφορίας: 15 Ιουνίου 2023

Asteroid City

Η νέα ταινία του Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel, Isle of Dogs, The Royal Tenenbaums) ξαναμαζεύει ένα εξωφρενικά A-list cast για τη νέα του sci-fi ρομαντική κομεντί, Η οποία διαδραματίζεται το 1955, όπου μαθητές και γονείς απ' όλη τη χώρα συγκεντρώνονται για έναν επιστημονικό ανταγωνισμό. Αν έχεις χρόνο, κάτσε πίσω και διάβασε το cast: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon, Hong Chau, Willem Dafoe, Margot Robbie, Tony Revolori, Jake Ryan, Jeff Goldblum.

Ημερ. Κυκλοφορίας: 22 Ιουνίου 2023

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Ναι, ο Indiana Jones επιστρέφει! 15 χρόνια μετά την τελευταία προσθήκη, κάθε λάτρης του Indy θα δει επιτέλους τον Harrison Ford να επιστρέφει με το καπέλο του και το μαστίγιό του για πέμπτη και τελευταία (μάλλον) φορά. Ο υποψήφιος για Όσκαρ James Mangold (Walk the Line, Logan, Ford v Ferrari) στη σκηνοθεσία, με το cast επίσης να βλέπει μεταξύ άλλων τους Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, Toby Jones και Mads Mikkelsen.

Ημερ. Κυκλοφορίας: 29 Ιουνίου 2023