Ξέρουμε πού πρέπει να βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Τζένη Ντεμιράι
Ξέρουμε πού πρέπει να βγεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Θέατρο σινεμά, cocktail, έκθεση ή μία ξεχωριστή εμπειρία; Ό,τι κι αν προτιμάς έχουμε την ιδανική επιλογή για αυτό το Σαββατοκύριακο!

Μία ακόμα δύσκολη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της και το Σαββατοκύριακο μας περιμένει. Αυτό που θέλουμε οι περισσότεροι άνθρωποι να κάνουμε τα Σαββατοκύριακα είναι να ξεκουραστούμε και να διασκεδάσουμε με φίλους και αγαπημένα μας πρόσωπα.

Πολλές φορές, όμως, νιώθουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα ενδιαφέρον να κάνουμε και καταλήγουμε πάλι να πάμε για ποτό ή καφέ σε ένα από τα «γνωστά μέρη». Αν είσαι άνθρωπος που του αρέσει η ρουτίνα είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχεις πρόβλημα με αυτό. Αν όμως, είσαι από εμάς που ψάχνουμε πάντα κάτι διαφορετικό να δούμε ή να ακούσουμε, και αναρωτίεσαι «που να βγω αυτό το ΣΚ», τότε ναι, είσαι στο σωστό άρθρο, γιατί έψαξα και βρήκα τα δρώμενα της πόλης για αυτό το Σαββατοκύριακο και έχω να σου προτείνω (μόνο) τα καλύτερα!

Θέατρο για «The Humans» του Στίβεν Κάραμ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο Μουσούρη

Αν σου αρέσουν οι δουλείες του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, κι αν τον αγάπησες λίγο παραπάνω μετά την πρεμιέρα της σειράς του Alpha, «Ο Γιατρός», η οποία έδωσε μία «ανάσα» 21ου αιώνα σε έναν τηλεοπτικό κόσμο μυθοπλασίας που φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί μαζικά στο παρελθόν, τότε θα έχεις σίγουρα περιέργεια (τουλάχιστον) να δεις μία δουλειά του στο θέατρο.

Αν η απάντηση σε όλα είναι «ναι», τότε μόλις βρήκαμε που θα σε πετύχουμε το Σαββατοκύριακο. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σκηνοθετεί το The Humans, το οποίο είναι έργο του Στίβεν Κάραμ και αποτελεί ένα φρέσκο μείγμα ντοκιμαντερίστικου νατουραλισμού και θεατρικής τόλμης.

Η υπόθεση του έργου συνοπτικά

Το «The Humans» ξετυλίγει το κουβάρι της ζωής της οικογένειας Μπλέικ, κατά τη διάρκεια ενός μόνο απογεύματος, προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει από κοντά τις αγωνίες, τα όνειρα και τους ανομολόγητους φόβους τους.

Η λαμπρή γραφή του Κάραμ κινείται αβίαστα στη λεπτή γραμμή μεταξύ κωμωδίας και τραγωδίας. Μέσα από την επιδέξια αφήγηση, παρουσιάζει έναν καθρέφτη της κοινωνίας, αποκαλύπτοντας τους κοινούς αγώνες και την ανθεκτικότητα που μας ενώνουν όλους. Το «The Humans» αναδεικνύει την εγγενή ομορφιά που βρίσκεται μέσα στην ακαταστασία και τις ατέλειες της ανθρώπινης ύπαρξης.

Σινεμά για τις «Περασμένες Ζωές»

Ναι, ναι το σινεμά είναι πάντα καλή ιδέα για όταν έχεις ξεμείνει από ιδέες για εξόδους το Σαββατοκύριακο, αλλά η ταινία αυτή θα σε κάνει να θες να πας ακόμα κι αν αυτή τη φορά έχεις κι άλλες εναλλακτικές.

Συνοπτικά η υπόθεση

Η Νόρα και ο Χε-Σαν, δύο βαθιά συνδεδεμένοι παιδικοί φίλοι, χωρίζονται όταν η οικογένεια της Νόρα μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα. Δύο δεκαετίες μετά, επανασυνδέονται στη Νέα Υόρκη και περνάνε μία μοιραία εβδομάδα, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το πεπρωμένο, την αγάπη και τις επιλογές που καθορίζουν μία ζωή.

Ποτάκι στο Athens Cocktails Party

Κι αν το θέατρο ή ο κινηματογράφος δεν σε συγκινούν ιδιαίτερα, η τέλεια ιδέα είναι ένα cocktail party! Τα Athens Cocktails διοργανώνουν ένα Cocktail Party, στο οποίο από το μεσημέρι στις 3 μ.μ. έως αργά το βράδυ στις 11.30 μ.μ. θα μπορείς να γευτείς cocktails που θα σου προτείνουν επαγγελματίες του χώρου. Θα υπάρχει κινητό Cocktail Bar και μουσική από καταξιωμένους Disc Jockey όπως οι Drosis, Thanasis Karanikas, Lockbird και Yuda Dahan.

Πότε; Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Πού; Δημοτική Αγοράς της Κυψέλης

Πού να βγω το ΣΚ: Δύο ξεχωριστές εμπειρίες

Έκθεση για το «Στίγμα»: 35 εικαστικοί συνομιλούν με ασθενείς ψυχικής υγείας και υγειονομικούς στο «Δρομοκαΐτειο»

Την περασμένη Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και αυτό από μόνο του αποτελεί μία καλή αφορμή να επισκεφτείς αυτό το Σαββατοκύριακο την έκθεση «Στίγμα» στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο.

Σκοπός της έκθεσης είναι να διερευνήσει με ποιον τρόπο η κοινωνική τάξη, το φύλο, η εθνότητα, το χρώμα του δέρματος, η αρτιμέλεια, η υγεία, η εξωτερική εμφάνιση, το επιβαρυμένο παρόν ή παρελθόν υφαίνουν το πλαίσιο εντός του οποίου κάποιοι άνθρωποι θεωρείται ότι δεν πληρούν τους βασικούς κανόνες κοινωνικής ύπαρξης.

Πότε; Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Οκτωβρίου

Που; Δρομοκαΐτειο Ψ.Ν.Α. Ιερά Οδός 343, Χαιδάρι (Κτήρια: Δάφτσειο, Άγιος Ισίδωρος)

Μία ξεχωριστή εμπειρία με όνομα «Pytheas Travels»

Το «Pytheas Travels» είναι μια σκηνοθετημένη οπτικοακουστική προσομοίωση της εμπειρίας του να είσαι πάνω σε ένα επιβατηγό πλοίο, ταξιδεύοντας από τη Μεσόγειο με προορισμό τις θάλασσες της Σκανδιναβίας. Πρόκειται για μια θαλάσσια ιστορία, ένα φανταστικό ταξίδι και μια κριτική ματιά στη βιομηχανία του μαζικού τουρισμού και στις επιπτώσεις του στις περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και κοινωνικές δομές.

Τη μουσική υπογράφει η πρωτοπόρος Νορβηγίδα συνθέτρια και περφόρμερ Maja Solveig Kjelstrup Ratkje (Μάγια Σόλβαϊγκ Κγέλστραπ Ράτκγε), για την οποία το 2015 οι Financial Times έγραψαν πως «φέρνει μια άγρια περιφρόνηση για τη συμβατική φόρμα, μαζί με μια υπερβολική φαντασία, συνδέοντάς τα όλα με μια γοητεία για την ανθρώπινη φωνή και τις επικοινωνιακές της δυνατότητες. Τα έργα της είναι θεατρικά, συναρπαστικά και άκρως διαφορετικά μεταξύ τους».

ΠΟΤΕ; Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Οκτωβρίου

ΠΟΥ; Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Πολιτιστική ατζέντα Οκτωβρίου: Πού να βγεις, τι να ακούσεις & τι να δεις στην καρδιά του φθινοπώρου

Πηγή κεντρικής εικόνας: Pexels