Η παράσταση «Οι Tέλειοι Ξένοι» είναι μία υπέροχη μικρογραφία των ερωτικών και φιλικών σχέσεων

Κατερίνα Μπούσιου
Η παράσταση «Οι Tέλειοι Ξένοι» είναι μία υπέροχη μικρογραφία των ερωτικών και φιλικών σχέσεων

Δεύτερος χρόνος επιτυχίας για το έργο «Οι Τέλειοι Ξένοι» στο θέατρο «Αθηνά». 

Το έργο «Οι Τέλειοι Ξένοι» του Πάολο Τζενοβέζε σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου και Πέτρου Λαγούτη και παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Θ. Μαροσούλη, σε κειμενική απόδοση της Ελεονώρας Μελέτη, επέστρεψε για δεύτερη χρονιά στο θέατρο «Αθηνά». Μία παράσταση ιδιαίτερη, για τις ανθρώπινες σχέσεις και τόσο ρεαλιστική, που επηρεάζει σε άμεσο βαθμό τον θεατή.

https://www.instagram.com/p/CwphrsloETB/

Η διπλή επιτυχία

Είναι από τις πιο ευχάριστες συμπτώσεις, ένα καλογραμμένο έργο να συντονίζεται απόλυτα με το ταλέντο των ηθοποιών που παίζουν στην παράσταση, να βάζει τον θεατή στον ρόλο του συμμετέχοντα, να ακονίζουν τη σκέψη του, ακόμη και να του αλλάζουν τα δεδομένα της δικής του ύπαρξης σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο.

Η παράσταση πραγματεύεται στο σήμερα, ένα διαχρονικό θέμα. Τις ανθρώπινες σχέσεις, τα κλισέ, τα μυστικά, τις αλλαγές και την ευθύνη ή τον φόβο να τις αντιμετωπίσουμε.

Επτά καρδιακοί φίλοι, τρία ζευγάρια και ένας single, μεγαλώνουν μαζί από τα χρόνια του σχολείου και αντιμετωπίζουν από κοινού ως ενήλικες τα προβλήματα και τις χαρές τους. Μία βραδιά στο σπίτι του ενός ζευγαριού ξεκινά με το να συμμετέχουν σε ένα παιχνίδι, που μετατρέπεται σε κοινωνικό πείραμα. Το challenge είναι να αφήσουν τα κινητά τους, τα «μαύρα κουτιά» της καθημερινότητάς τους στο τραπέζι και να μοιράζονται ανοιχτά, τις συνομιλίες, τα μηνύματα, τα emails και στην ουσία όλη τους τη ζωή.

Έχει πανσέληνο εκείνο το βράδυ. Και η πανσέληνος πάντα συνδέεται με τον έρωτα, το πάθος, τις σχέσεις και τις ανατροπές.

Ενώ είναι όμως τόσο στενοί φίλοι, αποδεικνύεται πως δεν ήταν έτοιμοι να μοιραστούν τα πιο κρυφά τους μυστικά. Βασικά ούτε και οι ίδιοι είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις αλήθειες τους. Το τέλος της παράστασης είναι εξίσου ανατρεπτικό, όσο και η αρχή του.

Μετά από ένα χρόνο επιτυχίας της παράστασης την περσινή θεατρική σεζόν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη, έγινε και η επίσημη πρεμιέρα της δεύτερης χρονιάς, η οποία επίσης αναμένεται να είναι sold out.

Οι «Τέλειοι Ξένοι» έκαναν πρεμιέρα -Όλα τα stylish looks των celebrities που ξεχώρισαν

Η απόδοση του κειμένου είναι αυτή που βοηθά τους ηθοποιούς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και ανάλογη μαεστρία έχει και η σκηνοθετική ματιά του Γιώργου Πυρπασόπουλου και του Πέτρου Λαγούτη.

Με ένταση στη σκηνή όταν χρειάζεται και με πιο χαλαρούς ρυθμούς όταν πρέπει. Και με σύγχρονο και εργονομικό σκηνικό που έχει δημιουργήσει ο Νότης Χριστοδούλου. In much με το ανακαινισμένο και μοντέρνο κτίριο του θεάτρου.

Το καστ λειτουργεί ατομικά και ως σύνολο ως μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Κάθε ηθοποιός αφήνει το αποτύπωμα του ρόλου του στον θεατή. Μας δίνουν απλόχερα το θεατρικό τους «είναι». Η Μυρτώ Αλικάκη, ο Πέτρος Λαγούτης, η Κατερίνα Μισιχρόνη, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Δημήτρης Ξανθόπουλος και ο Δημήτρης Λιόλιος έχουν μία φυσικότητα στην ερμηνεία τους και ενθουσιασμό που συμμετέχουν σε αυτή την παράσταση.

Το καταλαβαίνεις και από τις αντιδράσεις τους όταν πέφτει η αυλαία. Και είναι από τις παραστάσεις που θα δεις και δεύτερη και τρίτη φορά. Kαι όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές: «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική». Θα ταυτιστείς.