Η Νέα Υόρκη με άλλη ματιά

Η Νέα Υόρκη με άλλη ματιά

Η Νέα Υόρκη φωτογραφίζεται με έναν άλλο, διαφορετικό και πιο σύγχρονο τρόπο.

Μια πρωτότυπη έκθεση παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Η έκθεση φωτογραφίας του Καμίλο Νόλλας αφορά στο τετριμμένο θέμα της Νέας Υόρκης, αλλά έχει μια σημαντική διαφορά. Οι φωτογραφίες δεν είναι τραβηγένες με κάμερα, αλλά με κινητό τηλέφωνο!

Στην έκθεση παρουσιάζονται 54 έγχρωμες φωτογραφίες που ο Νόλλας τράβηξε με το κινητό του την περίοδο 2009-2010, οπότε και έζησε στη Νέα Υόρκη. «Ο φωτογράφος της νέας χιλιετίας χρησιμοποιεί τηλέφωνο αντί φωτογραφικής μηχανής, αυξάνοντας τον αυθορμητισμό και τη διαισθητικότητα των φωτογραφιών, επιτρέποντάς τους να εκπλήξουν τον ίδιο, όσο ενδεχομένως κι εμάς. Οι φωτογραφίες του αντιπροσωπεύουν, όπως και το τηλέφωνο, ένα διάλογο. Είναι μια κλήση και μια απάντηση, μια απόπειρα να ξετρυπώσει την αυθεντικότητα των όσων αντικρίζει, να επισημάνει το παράδοξο», αναφέρει ο επιμελητής της έκθεσης και καθηγητής φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Fred Ritchin.

Η έκθεση του φωτογράφου Καμίλο Νόλλας με τίτλο «Mobile in NY- Εν κινήσει στη Νέα Υόρκη» φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη από τις 10 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου. Στην αίθουσα θα προβάλλεται και βίντεο τραβηγμένο με το ίδιο κινητό τηλέφωνο που έγιναν και οι φωτογραφίες.