Athens Video Art Festival 2011 - «The Future Is Now»

Athens Video Art Festival 2011 - «The Future Is Now»

O μεγαλύτερος διεθνής θεσμός ψηφιακών τεχνών και νέων μέσων διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά και σας προσκαλεί να πάρετε μέρος.

Το Athens Video Art Festival μπήκε στη ζωή μας το 2005, γεμίζοντας επιτέλους το κενό που υπήρχε στη χώρα στον τομέα του ψηφιακού πολιτισμού και των νέων τεχνολογιών. Έκτοτε προσφέρει ένα πολιτιστικό γεγονός υψηλής ποιότητας που δίνει το πάτημα στους νέους –και όχι μόνο- να εκφράσουν τις αισθητικές και καλλιτεχνικές τους ανησυχίες μέσω μιας «ψηφιακής σύγκλισης» τομέων δημιουργίας, μεταξύ των οποίων ο ήχος, η εικόνα, τα νέα μέσα, η διάδραση, η εκπαίδευση και ο εθελοντισμός.

Η συμμετοχή του κόσμου κάθε φορά είναι εντυπωσιακή, τόσο από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και τον κόσμο που το επισκέπτεται όσο και από τα μουσικά συγκροτήματα που δηλώνουν την επιθυμία να γίνουν μέρος αυτής της «γιορτής» της ψηφιακής τέχνης, δίνοντας συναυλίες καθ' όλη τη διάρκειά του. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει την υποστήριξη περισσότερων από 7.200 καλλιτεχνών παγκοσμίως και έχει αναπτύξει μια database έργων η οποία ξεπερνά τα 11.500 έργα.

Φέτος διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά, κάνοντας ένα ακόμα τολμηρό βήμα μπροστά και έχοντας ως κεντρικό θέμα και τίτλο την φράση «The Future Is Now» -φράση που έχει ειπωθεί από τον μεγαλύτερο video artist όλων των εποχών και πατέρα του video art, Nam June Paik- και προσκαλώντας σας για άλλη μια φορά να συμμετάσχετε και να παρουσιάσετε τα έργα σας.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής και θεματικός περιορισμός, ενώ οι κατηγορίες που μπορείτε να πάρετε μέρος είναι οι εξής: Video Art, Animation, Video Installation, Installation, Digital Image, Performance Art, Web Art. Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι 10 Φεβρουαρίου και μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις σχετικές πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του AVAF. Το μέλλον συμβαίνει τώρα και μπορείτε να γίνετε κομμάτι του.

Athens Video Art Festival
Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός, Αθήνα
Τηλ: 2117108073
info@athensvideoartfestival.gr
www.athensvideoartfestival.gr