6η σεζόν Peaky Blinders: Η μεγάλη αλλαγή στον χαρακτήρα του Thomas Shelby

Νατάσσα Σχοινά
6η σεζόν Peaky Blinders: Η μεγάλη αλλαγή στον χαρακτήρα του Thomas Shelby

Κάποια στιγμή, όλα τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους.

Πριν δύο χρόνια, αφήσαμε τον Thomas Shelby σε μία αρκετά δεινή κατάσταση. Τόσο που η απορία πολλών ήταν αν η εσωτερική του φωνή και οι απόηχοι του παρελθόντος θα κατάφερναν τελικά να τον πνίξουν και να χάσει τα λογικά του. Οι εμφανίσεις της δολοφονημένης κατόπιν εντολής του Vicente Changretta συζύγου του, Grace, φρόντιζαν να παίξουν μαεστρικά μαζί του και να μπλέξουν το συνειδητό με το ασυνείδητό του. Στο τέλος, τον έστειλαν σε ένα χωράφι σε μία προσπάθεια να κυνηγήσει το φάντασμά της που τον καλούσε να της κάνει παρέα στον άλλο κόσμο.

Το τρέιλερ της 6ης σεζόν «Peaky Blinders» κυκλοφόρησε και εκεί που πολλοί περίμεναν πως θα συνεχίσει αυτήν την αγωνία σχετικά με το μέλλον του Tommy, ακολούθησε μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση δείχνοντας, έτσι, πως ο χαρακτήρας θα είναι μάλλον αρκετά διαφορετικός στη συνέχεια.


Ο Tommy συνέρχεται και είναι έτοιμος για δράση

Το πρώτο πλάνο στο τρέιλερ της 6ης σεζόν απαντάει σε αυτό της 5ης αντικρούοντάς το. Ο καταρρακωμένος και χαμένος Tommy μένει στην άκρη και αφήνει τώρα χώρο για τον έτοιμο για όλα Thomas που πιάνει το πολυβόλο και θερίζει τα πάντα στο πέρασμά του. Το τρέιλερ δείχνει πολλούς από τους διάσημους χαρακτήρες της σειράς, όπως την Ada και τον Michael με τη σύζυγό του, Gina -που έδειξαν εξαρχής τη διάθεσή τους για μπελάδες-, όμως, υπάρχει μία βασική απουσία που εξηγεί και την αλλαγή που όπως όλα δείχνουν θα δούμε στον Thomas: αυτή της Grace.


Η Grace δεν υπάρχει σε κανένα πλάνο

Σε κανένα σημείο του τρέιλερ δεν υπάρχει κάποιο ίχνος της Grace. Ο άνθρωπος που δεν μπορεί να ξεπεράσει και που επηρέαζε ουσιαστικά μέχρι τώρα την ψυχική του κατάσταση, ενίοτε και κρίση, απουσιάζει. Αυτό σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο κατάφερε να συνέλθει, να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά και να συνεχίσει τις επιχειρήσεις των Shelby με πιο καθαρό μυαλό.

Η Grace των Peaky Blinders είναι το είδωλο των 1920s που θες να αντιγράψεις

Ο δημιουργός της σειράς, Steven Knight, είχε πει ότι ο χαρακτήρας του Tommy θα έχει τεράστια μεταμόρφωση προς το τέλος του, οπότε, δεδομένου ότι πρόκειται για την τελευταία σεζόν, η απαγκίστρωσή του από την ανάμνηση της Grace και η αποδοχή του θανάτου της σίγουρα θα σμιλεύσουν τον χαρακτήρα του.

peaky blinders thomas shelby GIF

Αντίο στους Peaky Blinders

Πέρα από την Grace, ο Tommy σκοπεύει να πει αντίο και στους Peaky Blinders. Στο τέλος του τρέιλερ ακούγεται να λέει «Μία τελευταία δουλειά και αφήνουμε τους Peaky Blinders να ηρεμήσουν», αποχαιρετώντας έτσι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του ίδιου του του εαυτού. Άλλωστε, μετά την επιστροφή του στο Birmingham από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην πρώτη σεζόν, ασχολήθηκε μόνο με τις οικογενειακές «επιχειρήσεις» και η απόφαση να τις αφήσει στο παρελθόν δείχνει ότι πλέον μπαίνει σε έναν άλλο κύκλο της ζωής του.


Προς το παρόν, δεν έχουμε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας της 6ης σεζόν, παρά μόνο ότι αυτή θα είναι κάποια στιγμή μέσα στο 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το «Valeria» του Netflix είναι ό,τι δεν κατάφερε να γίνει το «And Just Like That»

Το Matrix Resurrections έπαψε να είναι Matrix

Όλοι συζητάνε τον τηλεφωνικό αριθμό στην ταινία «Don't Look Up» - Το αστείο είναι σε ποιον ανήκει