Kim Cattrall: Το σενάριο για τη Samantha που της έδωσαν αλλά αρνήθηκε να παίξει

Νατάσσα Σχοινά
Kim Cattrall: Το σενάριο για τη Samantha που της έδωσαν αλλά αρνήθηκε να παίξει

Η ηθοποιός πίσω από τη Samantha εξηγεί επιτέλους ακριβώς τον λόγο που δε δέχτηκε να συνεχίσει στο franchise.

Η Kim Cattrall ήταν πολύ βασικό πρόσωπο στο Sex and the City. Ο χαρακτήρας της Samantha Jones κατά πολλούς έκανε τη σειρά αυτό που ήταν και η απουσία της συζητήθηκε ποικιλοτρόπως από τους φανς, αφού η ηθοποιός αποκάλυψε την άρνησή της να συμμετέχει σε μία τρίτη πιθανή ταινία.

Η Kim Cattrall δεν είχε ιδέα για το And Just Like That

Σε αντίθεση με τη φημολογία που ήθελε την Cattrall να έχει απορρίψει τη συμμετοχή της στο And Just Like That, η ίδια δήλωσε στο Variety πως δεν είχε καν ιδέα για τη δημιουργία του. Δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων και το έμαθε όπως και όλος ο υπόλοιπος κόσμος – από τα social media. Η ηθοποιός, ωστόσο, δεν το κρίνει περίεργο που δεν της είπαν κάτι, καθώς ήταν πολύ ξεκάθαρη για τις απόψεις της ήδη από τότε που συζητούσαν για μία τρίτη ταινία.

Το σενάριο για τη Samantha που η Kim Cattrall απέρριψε

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το Sex and the City χωρίς τη Samantha Jones, αλλά η Kim Cattrall θεώρησε πως οι σεναριογράφοι πήγαιναν τον χαρακτήρα της κάπου που η ίδια η σταρ δεν ήθελε. Όπως σχολίασε, ενώ αρχικά αισθανόταν πως η Samantha απέπνεε μία υγιή, γυναικεία απελευθέρωση, ξαφνικά έμοιαζε σαν να ήθελαν να την παρουσιάσουν σαν cougar.

«Ένιωσα ότι πλέον με έβαζαν στο cast ως cougar, κάτι που έβγαινε με όχι και τόσο θετικό τρόπο όπως άλλα χαρακτηριστικά. Δεν υπήρχε ποτέ απελπισία. Ήταν πάντα με τους δικούς της όρους, κάτι που λάτρευα», είπε.

Μάλιστα, η 65χρονη ηθοποιός αποκάλυψε και ένα σενάριο που είχαν στο μυαλό τους οι σεναριογράφοι και την απογοήτευσε. Σύμφωνα με αυτό, ο 14χρονος γιος της Miranda, Brady, έστελνε στη Samantha ακατάλληλες φωτογραφίες, κάτι που η Cattrall βρήκε «αποκαρδιωτικό».

«Γιατί, για παράδειγμα, δεν μπορούσε η Samantha που της ανήκει η δική της εταιρεία με PR να έπρεπε να την πουλήσει λόγω οικονομικών δυσκολιών; Δηλαδή, αυτό ήταν ένα σενάριο που ήρθε πρώτο – πρώτο στο μυαλό των εκπροσώπων μου και το βρήκα φανταστική ιδέα. Αυτό είναι μία σύγκρουση. Αντί για ένα ανήλικο αγόρι…», είπε.

stupid sex and the city GIF

Δεν πρόκειται να ξαναπαίξει τη Samantha

Η Kim Cattrall επισήμανε ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να παίξει τη Samantha, σχολιάζοντας, μάλιστα, ότι ο χαρακτήρας -ακόμα και χωρίς να εμφανίζεται- μοιάζει διαφορετικός στο And Just Like That σε σχέση με το Sex and the City.

«Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως το πιο σπουδαίο κοπλιμέντο που θα μπορούσα να έχω ως ηθοποιός είναι να λείψω (στο κοινό)», είπε χαρακτηριστικά.

And Just Like: Η Sarah Jessica Parker μιλά για την επιτυχημένη «παρουσία» της Samantha στη σειρά