Πρέπει να μιλήσουμε για τα εξαιρετικά opening credits του Only Murders in the Building

Νατάσσα Σχοινά
Πρέπει να μιλήσουμε για τα εξαιρετικά opening credits του Only Murders in the Building

Κάθε επεισόδιο και με ένα ακόμα μυστικό, μέχρι και στους τίτλους αρχής.

Η σειρά «Only Murders In the Building» του Hulu είναι επίσημα από σήμερα διαθέσιμη στις συσκευές μας μέσω του Disney+ και οι λάτρεις του «true crime», της κωμωδίας και διάσημων προσωπικοτήτων, όπως o Steve Martin και η Selena Gomez, μπορούν επιτέλους να απολαύσουν το πρωτότυπο σενάριο που σε κάθε επεισόδιο δημιουργεί κι ένα διαφορετικό μυστήριο.

Για πραγματικούς φανς του μυστηρίου

Charles (Martin), Oliver (Martin Short) και Mabel (Gomez) ξεκινούν ως τρεις άγνωστοι που η κοινή τους αγάπη για ένα podcast με εγκλήματα τούς φέρνει κοντά. Ώσπου μία πραγματική δολοφονία συμβαίνει στην πολυκατοικία Arconia στην οποία μένουν και μετατρέπονται σε ντεντέκτιβ της διπλανής πόρτας -κυριολεκτικά-. Πολλοί ένοικοι, ποικίλα κίνητρα και μυστικά. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει σκοτώσει τον ενοίκου Tim Kono, ο θάνατος του οποίου αποδόθηκε αρχικά σε αυτοκτονία.

Θα μπορέσεις να βρεις ποιος είναι ο δολοφόνος με βάση τα στοιχεία και τα κίνητρα που παρουσιάζονται;

Shocked Selena Gomez GIF by HULU

Δεν πρέπει να προσπερνάς τα opening credits του Only Murders in the Building

Spoiler για τη σειρά δε θέλουμε να κάνουμε, οπότε προσπερνάμε το καθαρά σεναριακό κομμάτι και πηγαίνουμε στην εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει με τα opening credits. Αν ανήκεις στους ανθρώπους που απλά τα προσπερνάνε γιατί βαριούνται και θέλουν να μπουν στο προκείμενο, σου συνιστώ να μην το κάνεις, καθώς αυτά αφενός είναι υπέροχα, αφετέρου περιλαμβάνουν easter eggs και λεπτομέρειες που αφορούν στο κάθε επεισόδιο.

Οι αφανείς ήρωες των τίτλων αρχής

Ο Steve Martin και ο John Hoffman που έχουν δημιουργήσει τη σειρά ήθελαν οι τίτλοι να έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα, τέτοιον που να αρμόζει και στο ιδιαίτερο στυλ της πλοκής. Γι’ αυτό και απευθύνθηκαν στην εταιρεία Elastic (σ.σ. Αυτή κρύβεται πίσω και από τους τίτλους του Game of Thrones,οπότε καταλαβαίνεις). Η creative director τους, Lisa Bolan, είπε πως το σκεπτικό ήταν να δημιουργηθεί ένα «ερωτικό γράμμα στη Νέα Υόρκη, στο true crime και στα podcasts του». Εξ ου και η δομή του κτιρίου ή χαρακτηριστικά, όπως ο ατμός από τα φρεάτια.

Για την πραγμάτωση του στόχου, η Bolan γρήγορα σκέφτηκε τη βραβευμένη εικονογράφο και comic artist Laura Pérez.

«Είναι μία φίλη μου που μου ήρθε στο μυαλό γιατί το στυλ της εικονογράφησής της απλά έμοιαζε σαν μία όμορφα μοντέρνα αισθητική που θα λειτουργούσε και θα ένιωθε μοναδική. Αυτό θα ήταν το στυλ της απεικόνισής μας», είπε η Bolan στο Salon.

only_murders_in_the_building_disney_plus_opening_credits9.jpg

Η Pérez αγαπά τις γραμμές και τα «σβησμένα» χρώματα και αποφάσισε να τα συνδυάσει με την παρουσίαση των κατοίκων του Arconia με στοιχειωμένα πρόσωπα. Το καθένα μόνο του στο κάθε δωμάτιο έχοντας αγκαλιάσει -ηθελημένα και μη- τη μοναξιά του.

Το ακόμα πιο διασκεδαστικό της υπόθεσης είναι ότι πέρα από την εικονογράφηση, οι δημιουργοί σκέφτηκαν στους τίτλους κάθε επεισοδίου να τοποθετούν μία μικρή λεπτομέρεια που θα δείχνει κάτι σχετικό με αυτό που πρόκειται να δει ο θεατής κάθε φορά. Οπότε, εκεί που προσπερνούσες τα opening credits, τώρα έχεις ένα κίνητρο όχι απλά να τα δεις, αλλά και να τα παγώσεις και να σκεφτείς τι μπορεί να σημαίνει το στοιχείο που βρήκες. Σαν ένας άλλος πρωταγωνιστής, δηλαδή.

Η δεύτερη σεζόν της σειράς θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει νέες προσθήκες στο cast, όπως η Amy Schumer, η Cara Delevingne και η εικονική Shirley MacLaine.