House of the Dragon: Η ανάλυση του intro που κατακρίθηκε από τους θεατές

Νατάσσα Σχοινά
House of the Dragon: Η ανάλυση του intro που κατακρίθηκε από τους θεατές

Οι τίτλοι αρχής του prequel του Game of Thrones αποκαλύφθηκαν στους θεατές, αλλά δεν άρεσαν σε όλους.

Το δεύτερο επεισόδιο του House of the Dragon προβλήθηκε και η επιτυχία του στο κοινό ήταν ακόμα μεγαλύτερη από αυτής πρεμιέρας -που έκανε ρεκόρ καλύτερης πρεμιέρας στην ιστορία του HBO-. Την ώρα, όμως, που η ιστορία «τρέχει» ήδη από τα πρώτα λεπτά και η διχόνοια στα του οίκου Targaryen φαίνεται ποτισμένη στο DNA τους, πολλοί άρχισαν να «θάβουν» το intro της σειράς που για πρώτη φορά είδαμε στο 2ο επεισόδιο, αφού το πρώτο δεν είχε καθόλου.

Τι συνέβη με το Intro του House of the Dragon

Καθώς φαίνεται, πολλοί θεατές και φανς του σύμπαντος του George R. R. Martin ενοχλήθηκαν από την «έλλειψη πρωτοτυπίας» των τίτλων αρχής της σειράς. Οι παραγωγοί αποφάσισαν να κρατήσουν την ίδια μουσική επένδυση καθώς και την ίδια φιλοσοφία στην παρουσίαση του intro, κάτι που για κάποιους ήταν λάθος.

Γιατί, όμως, να αλλάξεις κάτι τόσο επιτυχημένο και -κυρίως- εμβληματικό όταν ανήκει ακριβώς στο ίδιο σύμπαν, ασχολείται με μία οικογένεια η οποία πρωταγωνιστούσε και στο Game of Thrones και απλώς διηγείται τι συνέβη μερικά χρόνια πριν; Άλλωστε, ο σκοπός τους ήταν ακριβώς αυτός: να πιάσουν το vibe που άφησε το GOT στο κοινό και να του θυμίσουν πως αυτό ακριβώς υπάρχει ακόμη.

«Θέλαμε να κρατήσουμε το DNA της αρχικής σειράς στο House of the Dragon. Θα ακούσουμε μουσικές που θυμόμαστε από την αρχική σειρά, αλλά επειδή είναι νέοι χαρακτήρες, 200 χρόνια πριν, υπάρχει ‘άπειρο νέο υλικό που έχω γράψει, πολλές νέες μουσικές που θα ακούσουμε.

https://www.instagram.com/p/ChsYOsjDAqV

Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να κρατήσουμε τον γενικό ήχο ζωντανό. Στον 'μεγάλο' ήχο του Game of Thrones, το βασικό όργανο ήταν πάντα το τσέλο και σίγουρα θα ακούσουμε τσέλο στη σειρά. Ελπίζω ο κόσμος να το ακούσει και να πει ‘Είμαστε ξανά στο Westeros’. Αυτή ήταν η ιδέα εξαρχής», είπε ο Ramin Djawadi, ο συνθέτης τόσο του Game of Thrones όσο και του House of the Dragon και έχει δίκιο.

House of the Dragon: Με όσα έχουμε δει στο GOT, γιατί η σκηνή της γέννας σόκαρε τόσο το κοινό;

Η ανάλυση του intro

Οι τίτλοι αρχής του House of the Dragon δείχνουν ουσιαστικά μία μοκέτα με εμβλήματα που αντιπροσωπεύουν τους διαφορετικούς Targaryens, όπως την πριγκίπισσα Rhaenyra και τον πρίγκιπα Daemon. Πρόκειται για ένα γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Targaryen.

house_of_the_dragon_intro_titloi_arxis2.png

Η αρχή γίνεται με τον Aegon τον Κατακτητή από τον οποίο οδηγούμαστε στις δύο αδερφές και συζύγους του, Visenya και Rhaenys. Έπειτα, η γραμμή ακολουθεί τους απογόνους της Rhaenys και συγκεκριμένα τον γιο της με τον Aegon που ήταν ο βασιλιάς Aenys I. Από τον Aenys I, πηγαίνουν στον βασιλιά Jaehaerys I ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την αδερφή και σύζυγό του, Alysanne. Οι δυο τους έκαναν πολλά παιδιά, γι’ αυτό και έχουμε εννιά γραμμές, οι οποίες τελικά ενώνονται στο τέλος με τον Baelon και την Alyssa και συνεχίζουν στον Viserys I. Το αίμα, έπειτα, αφού περάσει από τον Daemon, ενώνει τον Viserys I με τον Aemma Arryn και καταλήγει στην Rhaenyra που -προς το παρόν- είναι η διάδοχος του θρόνου.

house_of_the_dragon_intro_titloi_arxis3.png

To αίμα που ενώνει και «πνίγει» τα διάφορα σύμβολα είναι η εμμονή των Targaryens να κρατήσουν την καθαρότητα της γραμμής τους, εξ ου και συνήθιζαν να παντρεύονται μέσα στην οικογένεια ή στο σόι. Το αίμα υπάρχει και στο μότο του, «Φωτιά και Αίμα», ένας συνδυασμός που αποτελεί την απογείωση και την πτώση τους.

Οι διάδρομοι από τους οποίους σημειώνει τη διαδρομή του αυτό το ρυάκι αίματος μοιάζουν επίσης στην κατασκευή της Παλιάς Valyria που έχει ο βασιλιάς Viserys στο δωμάτιό του, εκεί όπου μιλούσε με τη φίλη της κόρης του και μελλοντική του σύζυγο, Alicent Hightower.

house_of_the_dragon_intro_titloi_arxis6.jpg

Η Παλιά Valyria, με την οποία είναι ιδιαίτερα νοσταλγικός ο οίκος, ωστόσο, δεν υπάρχει πια, αφού καταστράφηκε μετά από μία κατακλυσμική έκρηξη του ηφαιστείου. Οι Targaryens επιβίωσαν γιατί είχαν το Dragonstone στην άλλη άκρη της Στενής Θάλασσας.