Ο George R. R. Martin έκανε τις πιο αχρείαστες ερωτήσεις για το μέλλον των spin-off του GoT στην TV

Νατάσσα Σχοινά
Ο George R. R. Martin έκανε τις πιο αχρείαστες ερωτήσεις για το μέλλον των spin-off του GoT στην TV

Ο George R. R. Martin στην πρεμιέρα της τελευταίας σεζόν του "Game of Thrones" 

AP

Ο συγγραφέας του σύμπαντος του Game of Thrones μοιράστηκε τους προβληματισμούς του με το κοινό. 

Το prequel του Game of Thrones, House of the Dragon, έρχεται. Το τρέιλερ κυκλοφόρησε και κάνει τους φανς του σύμπαντος να ανυπομονούν ακόμα περισσότερο. Τα spin-off ανακοινώνονται το ένα μετά το άλλο υποσχόμενα πως θα κρατήσουν τη «φλόγα» του GoT για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο προβληματισμός του George R. R. Martin

Ο συγγραφέας των βιβλίων, George R.R. Martin, από την άλλη, μίλησε πρόσφατα στο The Hollywood Reporter και τοποθετήθηκε με ερωτήσεις προς τον εαυτό του σχετικά με το τηλεοπτικό μέλλον του σύμπαντος.

«Κάποιες φορές, κάθομαι και προσπαθώ να καταλάβω ποιος είμαι σε όλο αυτό το σενάριο. Είμαι ο George Lucas (Star Wars); Είμαι ο Gene Roddenberry (Star Trek); Είμαι ο Stan Lee (Marvel); Τι κάνω σε αυτήν την πνευματική ιδιοκτησία; Γιατί αυτές είναι τρεις διαφορετικές ιστορίες σχετικά με το πού θα καταλήξουν. Ποιος θα ήθελες να είσαι;

Δεν ξέρω. Όχι ο Stan Lee στο τέλος. Δεν είχε καμία δύναμη, καμία επιρροή. Δεν έγραφε καμία ιστορία. Δεν μπορούσε να πει ‘Μην κάνεις αυτόν τον χαρακτήρα’. Ήταν απλά ένας φιλικός άνθρωπος που έφερναν στις συγκεντρώσεις που έκανε cameos. Το να παραμεριστείς στον κόσμο και στους χαρακτήρες που εσύ δημιούργησες θα ήταν σκληρό», είπε.

Ήταν ανάγκη να κάνει συγκρίσεις;

Τι κι αν τον ευχαριστούμε για τους ορίζοντες που άνοιξε, τι κι αν περιμένουμε πώς και πώς να δικαιώσει με το βιβλίο του τους χαρακτήρες του GoT, προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο να μπει σε διαδικασία συγκρίσεων. Δηλαδή, γιατί πρέπει να είναι σαν τον George Lucas ή τον Gene Roddenberry; Ή οποιονδήποτε άλλο για να είμαι ειλικρινής. Γιατί να μην είναι απλά ο George R. R. Martin και η υπογραφή του; Αυτό έκανε, άλλωστε, μέχρι τώρα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Άσε που ήταν άκομψο και στην τελική περιττό να μπει στη διαδικασία να κατακρίνει δημόσια τον Stan Lee. Ακόμα και να μην το είπε με περιφρόνηση, ο Lee ήταν ο Αμερικανός συγγραφέας κόμικς, εκδότης και παραγωγός της Timely Publications που αργότερα έγινε γνωστή ως Marvel Comics. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σχολιάζεται κατ' αυτόν τον τρόπο. Ποιος ξέρει, ίσως ήταν μία ατυχής στιγμή του συγγραφέα...

Για την ώρα, ας εστιάσουμε στο House of the Dragon που βρίσκεται μία ανάσα μακριά.

Τι θέλουμε να δούμε στο House of the Dragon (και τι δε θέλουμε)