Ο δικηγόρος του ανθρώπου που ξέφυγε από τον Jeffrey Dahmer μοιράζεται το λάθος της σειράς

Νατάσσα Σχοινά
Ο δικηγόρος του ανθρώπου που ξέφυγε από τον Jeffrey Dahmer μοιράζεται το λάθος της σειράς

Ο Paul Ksicinski εξηγεί τη σημαντική διαφορά της πραγματικότητας σε σχέση με τη σειρά.

Ο Tracy Edwards δραπέτευσε το 1991 από το σπίτι του κατά συρροήν δολοφόνου Jeffrey Dahmer όταν ήταν μόλις 32 ετών. Ο Edwards κατάφερε να ξεφύγει από τον άνθρωπο «τέρας» και με τις χειροπέδες που του είχε τοποθετήσει ο παρ’ ολίγον δολοφόνος του στα χέρια του ενημέρωσε δύο αστυνομικούς που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να επισκεφτούν το σπίτι του Dahmer και, ανοίγοντας ένα συρτάρι το οποίο περιείχε τα κλειδιά για τις χειροπέδες, να δουν φωτογραφίες από τα θύματα του δολοφόνου. Στο διαμέρισμά του, βρέθηκε στο ψυγείο ένα αποκεφαλισμένο κεφάλι καθώς και πολλά άλλα μέλη από τα σώματα των ανθρώπων που έπεσαν στα χέρια του. Συνολικά, ομολόγησε σε 17 δολοφονίες.

jeffrey_dahmer_netflix_thimata4.jpg

Όταν η ιστορία έφτασε στη μικρή οθόνη με τη σειρά Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story στο Netflix, έγινε viral, εγείροντας και πολλές ανησυχίες σχετικά με την καταλληλότητα των σκηνών που δείχνει. Οι δολοφονίες, ο κανιβαλισμός, η νεκροφιλία, η παιδεραστία από τον serial killer που έδρασε από το 1978 έως το 1991 έγιναν γνωστά ακόμα και σε όσους δεν είχαν ακούσει ποτέ το όνομά του.

Ποιος είναι ο Jeffrey Dahmer; Η πραγματική ιστορία της σειράς του Netflix που έχει σοκάρει το κοινό

Ο Paul Ksicinski ισχυρίζεται ότι η σειρά παρουσίασε πιο εύκολη την περίπτωση του Edwards

Ο δικηγόρος του Edwards, Paul Ksicinski, ωστόσο, μίλησε στο Fox News και εξήγησε πως η σειρά παρουσίασε την ιστορία του πελάτη του με πολύ πιο «ελαφριές» επιπτώσεις σε σχέση με αυτές που πραγματικά υπήρξαν στη ζωή του.

«Ο τρόπος που το έχω χαρακτηρίσει είναι ότι η υπόθεση του Dahmer έκανε τον Tracy να μοιάζει με παιδική χαρά. Στην πραγματικότητα, ποτέ δεν μπόρεσε να ξαναφτιάξει τη ζωή του. Κάποιες φορές, μπορεί να φαινόταν ή να ακουγόταν φυσιολογικός. Αλλά δεν ήταν. Δεν μπόρεσε ποτέ να ενώσει ξανά τα κομμάτια της ζωής του μετά από αυτό. Έκανε κατάχρηση ναρκωτικών και έπινε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Δεν είχε σπίτι. Απλά περιφερόταν από το ένα σπίτι στο άλλο. Του κατέστρεψε τη ζωή. Δεν ξέρω πώς ή τι θα μπορούσε να είχε κάνει για να φέρει πίσω τη ζωή του», είπε.

jeffrey_dahmer_netflix_thimata9.jpg

Μετά την επίθεση, ο Edwards ενεπλάκη σε αρκετά εγκλήματα, κάτι που ο δικηγόρος του αποδίδει στον μεγάλο αντίκτυπο του Dahmer στη ζωή του.

«Αποκαλούσε τον Dahmer ‘διάβολο’. Δεν αναζήτησε ποτέ ψυχολογική ή ψυχιατρική θεραπεία για αυτό που του συνέβη. Αντ’ αυτού, επέλεξε να πάρει μόνος του ως θεραπευτική του αγωγή το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Δεν πήγε σε θεραπεία, γιατί έτσι θα έπρεπε να θυμηθεί τι συνέβη. Αλλά μίλησε για αυτό που του συνέβη. Περιέγραψε πώς μύρισε θάνατο μπαίνοντας στο διαμέρισμα του Dahmer και πώς o Dahmer ακούμπησε το κεφάλι του στο στήθος του για να ακούσει τον χτύπο της καρδιάς του. Περιέγραψε πώς ο Dahmer είπε ‘Θα πρέπει να φάω την καρδιά σου’», συμπλήρωσε.