Γιατί το «The Bear» είναι η καλύτερη σειρά που μπορείς να δεις αυτήν τη στιγμή

Νατάσσα Σχοινά
Γιατί το «The Bear» είναι η καλύτερη σειρά που μπορείς να δεις αυτήν τη στιγμή

Η σειρά «The Bear» είναι μία τυπική μέρα στο γραφείο.

Ο Jeremy είναι ένας νέος σεφ, καταξιωμένος στη Νέα Υόρκη, που γυρίζει πίσω στο Chicago, για να τρέξει την επιχείρηση ιταλικού σαντουιτσάδικου του νεκρού αδερφού του. Αυτό, όμως, που κληρονομεί μαζί είναι και το προσωπικό που έχει μάθει να λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί στην ολοκληρωτική έλλειψη οργάνωσης και κυρίως στην απουσία θέλησης για αλλαγή. Σου θυμίζει κάτι;

Το εξαιρετικό cast

Σίγουρα οι ηθοποιοί που απαρτίζουν το βασικό cast έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στο να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χαρακτήρες που σου μένουν και ξέρεις ποιον σκοπό εξυπηρετούν. Ειδικά ο κεντρικός ήρωας Jeremy Allen White αποτυπώνει τόσο με το βλέμμα του όσο και με τις κινήσεις του σώματός του κάθε συναίσθημα χαρακτήρα, ειδικά της απόγνωσης του ανθρώπου που έχει βρεθεί σε μία ακατανόητη κατάσταση από την οποία προσπαθεί να βγάλει κάποια λογική.

Το «The Bear» είναι ό,τι πιο πραγματικό θα δεις σε σειρά

Ωστόσο, αυτό που κάνει τη σειρά να ξεχωρίζει είναι η απλή αποτύπωση της πραγματικότητας, χωρίς επιτηδεύσεις για να εξυπηρετηθεί το σενάριο. Το σενάριο εξυπηρετείται όχι από τη διάνθιση του πλαστού αλλά από την καταγραφή του πραγματικού.

Ο δημιουργός Christopher Storer δείχνει στη μικρή οθόνη μία καθημερινή ιστορία ανθρώπων που προσπαθούν να συνεργαστούν και καταλήγουν να τσακώνονται με την παραμικρή αφορμή. Ο πρωταγωνιστής του είναι ο άνθρωπος που έχει τις γνώσεις για να λειτουργήσει την κουζίνα και γενικά το μαγαζί του αλλά οι γύρω του δε θέλουν με τίποτα να ακούσουν ότι κάνουν το παραμικρό λάθος, γιατί εκείνοι βρίσκονται καιρό εκεί κι εκείνος είναι ο καινούργιος.

the_bear_seira_disneyplus5.jpg

Όταν η οργάνωση είναι μία λέξη που δε συμπεριλαμβάνεται ως λήμμα στο λεξικό τους, υπάρχει ένας καθημερινός άθλος πρώτα απ’ όλα για να συνεννοηθεί για τα βασικά. Ποιος κάνει τι, τι εμπίπτει στην αρμοδιότητα ποιου. Ξεκινάνε συζητήσεις επί συζητήσεων για πράγματα που φαντάζουν αυτονόητα. Αλλά όχι για όλους.

Για να μην μπούμε στη διαδικασία να σχολιάσουμε τον παράγοντα «εργασία με την οικογένεια», που όπως και να το κάνεις, όσο και να το θες, τα πράγματα εκεί περιπλέκονται. Τις περισσότερες φορές, θα σκεφτείς ξανά και ξανά πριν πεις κάτι σε έναν συγγενή. Κάτι σε κρατάει. Άσε που αν γίνει κάτι σοβαρό, δύσκολα θα πεις ότι δε θα τον ξαναδείς.

Ναι, το The Bear έχει εξαιρετικό cast ηθοποιών, ναι, η σκηνοθεσία είναι ό,τι χρειάζεσαι σε μία υψηλής ποιότητας τηλεοπτική παραγωγή, αλλά ο σημαντικότερος λόγος για να παρακολουθήσεις τη σειρά είναι το ότι είναι τόσο «πραγματική» που με κάποιον τρόπο θα σε κάνει να ταυτιστείς.

Got Your Back Friends GIF by The Bear

Η πρώτη σεζόν της σειράς The Bear κυκλοφορεί στο Disney+ και, μετά τις διθυραμβικές κριτικές, έχει πάρει από τον περασμένο Ιούλιο το πράσινο φως για τη δεύτερη.