Το «Dune» αποκτά spin-off σειρά με τον Denis Villeneuve ως executive παραγωγό

Νατάσσα Σχοινά
Το «Dune» αποκτά spin-off σειρά με τον Denis Villeneuve ως executive παραγωγό

Η Αδερφότητα έρχεται στη μικρή οθόνη και κάνουμε ήδη χώρο στο πρόγραμμά μας.

Ήμασταν ακριβώς έναν χρόνο πριν όταν σχολιάζαμε την ταινία «Dune» του Denis Villeneuve. Το remake της παραγωγής του 1984 στο 2021 ήταν ένα από τα κινηματογραφικά αριστουργήματα που δεν πρόκειται να ξεχάσουμε, ένα δυστοπικό υπερθέαμα με μαγευτική σκηνοθεσία, εντυπωσιακό cast και μία απόκοσμη μουσική επένδυση κατευθείαν από το μεγαλείο του Hans Zimmer. Η συνταγή είχε όλα τα σωστά συστατικά και η ανάδευσή τους έγινε αριστοτεχνικά.

Τώρα, η επιτυχημένη ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του Frank Herbert ετοιμάζεται να αποκτήσει το τηλεοπτικό της spin-off, με το Deadline να αναφέρει ότι έχουν ήδη γίνει βήματα για την παραγωγή.

«Dune: The Sisterhood»: Το cast

Το «Dune: The Sisterhood» θα κυκλοφορήσει στο HBO Max από την Legendary Television και μετράει ήδη στο cast του την Emily Watson («Chernobyl»), τη Shirley Henderson («Harry Potter and the Goblet of Fire») και την Indira Varma («Obi-Wan Kenobi»).

Πρόσφατες προσθήκες αποτελούν η Sarah-Sofie Boussnina που θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Ynez και την οποία είδαμε στη σειρά «The Colony», η Shalom Brune-Franklin («The Tourist») που θα υποδυθεί τη Mikaela, η Faoileann Cunningham («The Northman») που θα υποδυθεί την Αδερφή Jen, η Aoife Hinds («Normal People») στον ρόλο της Αδερφής Emeline και η Chloe Lea («The Foundation») στον ρόλο της Lila.

1666352051065-356551016-dune_spin_off_seira4.jpg

Η σειρά βασίζεται στο «Sisterhood of Dune», ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Brian Herbert και του Kevin J. Anderson, το οποίο τοποθετείται μέσα στο σύμπαν του Dune και δημοσιεύτηκε το 2012. Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο της τριλογίας «Great Schools of Dune».

Η παραγωγή του spin-off θα αρχίσει τον επόμενο μήνα, οπότε και αναμένουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες, ενώ ο Villeneuve θα είναι executive παραγωγός προσφέροντας στο κοινό έναν επιπλέον καθησυχασμό.