You: Ο Joe γίνεται καθηγητής Jonathan στο Λονδίνο και στην 4η Σεζόν γίνεται από θήτης... θήραμα

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
You: Ο Joe γίνεται καθηγητής Jonathan στο Λονδίνο και στην 4η Σεζόν γίνεται από θήτης... θήραμα

© 2022 Netflix, Inc.

Λίγο πριν την κυκλοφορία του τέταρτου κύκλου του You, ας θυμηθούμε πού αφήσαμε τον Joe Goldberg και τι άλλο πρέπει να ξέρουμε για την επιστροφή του.

Η αναμονή σχεδόν τελείωσε! Το "You", το δημοφιλές ρομαντικό θρίλερ του Netflix ετοιμάζεται να επιστρέψει με την 4η σεζόν του. Αυτό σημαίνει ότι σταματάμε πλέον να stalkάρουμε (όπως ο πρωταγωνιστής μας), για κάθε πιθανή νέα πληροφορία και αναμένουμε στις οθόνες μας. Πού αφήσαμε τον Joe και τι έχει γίνει μέχρι στιγμής; Πού θα μας βρει ο νέος κύκλος και τι να περιμένουμε;

You-S4sdp_na_00_en.jpg

© 2022 Netflix, Inc.

Sex/Life: Καυτό το νέο trailer για την 2η σεζόν που έρχεται πιο σύντομα απ' ό,τι περιμένεις

You: Σταματάμε το stalking και το αφήνουμε στον Joe

Αν και το "You" ξεκίνησε στο Lifetime, από τότε που αγοράστηκε από το Netflix και μετακόμισε στην πλατφόρμα του, έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές για bingewatching. Τρεις σεζόν μετά, η σειρά έχει αποκτήσει ένα μεγάλο και πιστό κοινό, που ανυπομονεί -όπως και εμείς- για την επιστροφή του. Έχει περάσει όμως αρκετός καιρός από τότε που είδαμε την τρίτη σεζόν του (Οκτώβριος 2021), γι' αυτό ας κάνουμε μια ανακεφαλαίωση.

You: Ο Joe μέχρι σήμερα σε fast-forward

Στον 1ο κύκλο, ο fan-favorite κατά συρροή δολοφόνος, Joe Goldberg (Penn Badgley) παθαίνει εμμονή με την Beck όσο ζει στην Νέα Υορκη, την οποία παρακολουθεί από παντού (σπίτι, δουλειά, social media), ερωτεύεται και εν τέλει όμως σκοτώνει. Η 2η σεζόν τον βρίσκει να μεταφέρεται στο Λος Άντζελες, όπου μεταφέρει και την ψύχωσή του σε ένα άλλο πρόσωπο. Αυτήν τη φορά η τυχερή της προσοχής του είναι η Love Quinn (Victoria Pedretti), η οποία αποδεικνύεται εξίσου ψυχωτική όπως και αυτός. Και επειδή το ρητό "αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε" μάλλον είναι αλήθεια, οι δυο τους παντρεύονται, μετακομίζουν στα προάστια στον τρίτο κύκλο και γίνονται και γονείς.

You_Season3_Episode2_00_48_19_06.jpg

© 2022 Netflix, Inc.

Πόσο καλά μπορεί να πάει όμως αυτός ο γάμος; Ο Joe βρίσκει μια νέα γυναίκα για να βγάλει την εμμονή του, τη γειτόνισσά τους, Natalie. Φυσικά, αυτό δεν περνάει απαρατήρητο από την Love, η οποία βγάζει πλέον τις δικές κτητικές εμμονές, σκοτώνοντάς την. Η σχέση τους έκτοτε παίρνει ακόμα περισσότερο την κάτω βόλτα, ειδικά όταν στο προσκήνιο έρχεται νέο αίσθημα, η βιβλιοθηκάριος και ανύπαντρη μητέρα Marienne (Tati Gabrielle). Joe και Marienne ερωτεύονται και αποφασίζουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή μαζί, με την κόρης της, Juliette, και τον γιο του Joe, Henry.

YOU_301_Unit_04521R.jpg

© 2022 Netflix, Inc.

The Palace: Ετοιμάζεται για αντίπαλο το Crown; Νέα σειρά για το παλάτι: Όλα όσα ξέρουμε

You: Joe και Marienne = Καλά πήγε αυτό

Ο τρίτος κύκλος ουσιαστικά μάς αφήνει ως εξής: Την ημέρα που ο Joe και η Marienne αποφασίζουν να κλεφτούν, ο Joe πάει να πάρει τον γιο του από ένα φιλικό ζευγάρι που το πρόσεχε και μαθαίνει ότι η Love τον έχει πάρει ήδη. Σε μια αρρωστημένη μονομαχία, η Love προσπαθεί να σκοτώσει τον πρωταγωνιστή μας, όμως δεν δίνει τη σωστή δόση παραλυτικής ουσίας, με αποτέλεσμα να την σκοτώνει αυτός τελικά.

Κάνοντας μια αστραπιαία εκτίμηση της κατάστασης, ο Joe συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί εύκολα να ξεφύγει από την αστυνομία. Σκηνοθετεί λοιπόν τον θάνατό του (έκοψε μέχρι και δάχτυλα ποδιού του για να τα αφήσει ως πειστήρια), παγιδεύει την Love για την εικονική του δολοφονία και κάνει τον θάνατό της να φανεί ως αυτοκτονία.

You: Πού είναι ο γιος και τι έγινε με την Marienne;

Ένα ζήτημα που έχει έρθει στην επιφάνεια και φαινόταν να απασχολεί τον πρωταγωνιστή μας είναι το κατά πόσο είναι καλό για τον γιο του να μεγαλώσει μαζί του. Οπότε, στο φινάλε του τρίτου κύκλου, ο Joe αφήνει τον Henry στη φροντίδα του Dante (φίλο και πρώην συνάδελφο τόσο δικό του όσο και της Marienne), με ένα γράμμα που εξηγεί ότι αυτή είναι η τελευταία του επιθυμία, πιστεύοντας ότι δίνει έτσι στον γιο του μια ευκαιρία για μια καλύτερη (και πιο φυσιολογική όσο γίνεται) ζωή.

Από την άλλη, να θυμίσουμε ότι την Marienne παραλίγο να τη σκοτώσει και αυτή η Love. Όταν όμως είδε την κόρη της, η Love τής λέει όλη την αλήθεια για τον Joe (ότι αυτός δολοφόνησε τον πρώην της) και την προειδοποιεί να μείνει μακριά. Η Marienne (ορθά) το παίρνει κυριολεκτικά, παίρνει και την κόρη της και φεύγει από την Καλιφόρνια.

https://www.instagram.com/p/ClpGq4-PgxC

Ginny and Georgia: «Όλοι συνδέονται μαζί του συναισθηματικά» λέει η Abby

Τι ξέρουμε για την 4η σεζόν του You

Ο επερχόμενος κύκλος θα αποτελείται από 10 επεισόδια και θα χωριστεί σε δύο μέρη των πέντε επεισοδίων. Το πρώτο μέρος του θα είναι διαθέσιμο στο Netflix στις 09 Φεβρουαρίου και το δεύτερο στις 09 Μαρτίου.

Όπως μαθαίνουμε και από το trailer, ο Joe στον νέο κύκλο βρίσκεται στην Αγγλία (και όχι στο Παρίσι όπως μας άφησε το τέλος της 3ης σεζόν). Όχι μόνο δεν το ζει παριζιάνικα, αλλά ο πρωταγωνιστής μας είναι σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου καθηγητής αγγλικών και κυκλοφορεί με το όνομα Jonathan Moore.

Ο Jonathan φαίνεται να έχει αφήσει "πίσω" του (μάλλον όχι) τις... εξωσχολικές του δραστηριότητες, αλλά στο μυαλό του έχει παραμείνει η Marienne, την οποία μάλλον θα δούμε να επιστρέφει αφού την είδαμε και πολύ σύντομα στο teaser. Το μεγάλο του plot twist όμως θέλει τον Joe από θηρευτής να γίνεται θήραμα αφού θα αποκτήσει τον δικό του stalker, ο οποίος απειλεί να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα.

Το cast που έχει ανακοινωθεί για τη νέα σεζόν περιλαμβάνει παλιούς ηθοποιούς, αλλά και νέους χαρακτήρες. Το βασικό νέο cast περιλαμβάνει τους:

  • Penn Badgley ως Joe Goldberg, πλέον γνωστός ως Jonathan Moore
  • Tati Gabrielle ως Marienne Bellamy, πρώην κοπέλα (και εμμονή) του Joe από την 3η σεζόν
  • Charlotte Ritchie ως Kate, το νέο ενδιαφέρον του Joe, με την οποία μάλιστα δεν είχαν καλές σχέσεις στην αρχή.
  • Stephen Hagan ως Malcom, ένα party-boy και αγόρι της Kate (πόσο καλύ τύχη να έχει αυτός;)
    Lukas Gage ως το πλουσιόπαιδο Adam, τζογαδόρος και ιδιοκτήτητς του κλαμπ που πηγαίνει η νέα τρελοπαρέα
  • Tilly Keeper ως η δημοφιλής Lady Phoebe, κολλητή της Kate και κοπέλα του Adam.
  • Ed Speleers ως Rhys Montrose, ένας εκκεντρικός συγγραφέας και επίδοξος πολιτικός. Μεγαλωμένος από φτωχή οικογένεια, δούλεψε σκληρά για να μπει στην ελιτιστική αυτή ομάδα.
  • Ben Wiggins ως Roald, ένα ακόμα πλουσιόπαιδο και μακροχρόνιος φίλος της Kate που μπορεί να κρύβει τα δικά του σκοτεινά μυστικά.
  • Amy Leigh Hickman ως φοιτήτρια λογοτεχνίας του καθηγητή μας
  • Eve Austin ως Gemma, ένα ακόμα μέλος της νέας "τρελοπαρέας"

Δείτε στιγμιότυπα από την επερχόμενη 4η σεζόν του "You"