Great Expectations: Μια εκκεντρική και ανατριχιαστική Olivia Colman, έτοιμη για την τηλεόραση

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Great Expectations: Μια εκκεντρική και ανατριχιαστική Olivia Colman, έτοιμη για την τηλεόραση

Το διάσημο μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς Great Expectations μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από τον δημιουργό των Peaky Blinders και πλέον έχουμε μια πρώτη γεύση.

Το "Great Expactations" ένα από τα πιο διάσημα μυθιστορήματα του Κάρολου Ντίκενς, ετοιμάζεται για την τηλεοπτική του μεταφορά στη μικρή οθόνη των FX και Hulu, τα οποία μας έδωσαν και την πρώτη ματιά.

The Last of Us: Χτυπάει νούμερα και στέκεται μόνο του απέναντι από τα Grammy

Great Expectations: Η Olivia Colman σε έναν από τους πιο εκκεντρικούς χαρακτήρες του Ντίκενς

FX και BBC ετοιμάζουν την τηλεοπτική μεταφορά του "Great Expecations", το οποίο αναμένεται να έρθει τον Μάρτιο, στην επέτειο των γενεθλίων του Κάρολου Ντίκενς. Τα κανάλια δεν ανακοίνωσαν μόνο την ημερομηνία κυκλοφορίας, μας έδωσαν και μια σύντομη πρώτη ματιά με ένα teaser trailer, καθώς και την επίσημη αφίσα του.

Το δράμα εποχής θα είναι μια limited σειρά (σειρά μίας σεζόν και περιορισμένων επεισοδίων), την οποία υπογράφει ο Steven Knight, Βρετανός σεναριογράφος περισσότερο γνωστός για το τηλεοπτικό φαινόμενο που άκουγε στο όνομα "Peaky Blinders" και για μία από τις τηλεοπτικές εκπλήξεις της περσινής χρονιάς, το πολεμικό "SAS Rogue Heroes".

great-expectations-01.jpg

Great Expactations: Όλα τα υλικά για Emmy και χαμό

Εκτός από τον Steven Knight, που είναι από μόνος του ένα υλικό σίγουρης επιτυχίας, στο βασικό cast θα βρούμε την βραβευμένη με (μεταξύ άλλων) Όσκαρ, Emmy και Χρυσή Σφαίρα ηθοποιό, Olivia Colman, η οποία θα αναλάβει έναν από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της λογοτεχνίας, αυτόν της εκκεντρικής Miss Havisham, μιας πλούσιας γεροντοκόρης, που από τότε που εγκαταλείφθηκε στην εκκλησία, επιμένει να φοράει το νυφικό της για το υπόλοιπο της ζωής της.

Όπως βλέπεις και στην παραπάνω περίτεχνη αφίσα, φαίνονται πολλά χαρακτηριστικά του μυθιστορήματος: οι πρωταγωνιστές Pip και Estella που είναι παγιδευμένοι στον περίπλοκο ιστό των μαλλιών της Miss Havisham, το ετοιμόρροπο Satis House, το ρολόι σταματημένο στις 9 και 20, αλλά και το πλοίο που οδήγησε τον Magwitch στον Pip.

The Palace: Ετοιμάζεται για αντίπαλο το Crown; Νέα σειρά για το παλάτι: Όλα όσα ξέρουμε

Οι Μεγάλες Προσδοκίες του Ντίκενς είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ντυμένη με μια ποικιλία λογοτεχνικών ειδών, όπως το γοτθικό και αστυνομικό μυθιστόρημα, καθώς και την κωμωδία, το μελόδραμα και τη σάτιρα. Στο επίκεντρο η ιστορία του Pip, ενός ορφανού που προσδοκά μια καλύτερη ζωή, μέχρι που οι μηχανορραφίες της Miss Havisham και η ίδια η μοίρα, θα του δείξουν έναν σκοτεινό κόσμο γεμάτο δυνατότητες.

Το βασικό cast και η ημερομηνία κυκλοφορίας

Εκτός από την Colman, στον ρόλο του πρωταγωνιστή Pip θα βρούμε τον Fionn Whitehead (Dunkirk, Black Mirror), αλλά και τους Shalom Brune-Franklin, Ashley Thomas, Johnny Harris, Hayley Squires, Owen McDonnell, Trystan Gravelle, Laurie Ogden, Rudi Dharmalingam, Tom Sweet, Chloe Lea και Matt Berry.

Τελευταία φορά που είδαμε τις Μεγάλες Προσδοκίες ήταν στη μεγάλη οθόνη, με την ομώνυμη ταινία του 2012 (σκηνοθεσίας Mike Newell), με τους Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter και Jeremy Irvine.

Την Olivia Colman ωστόσο μπορούμε να τη δούμε αυτόν τον καιρό να πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Sam Mendes, "Empire of Light", ένα δράμα για τη δύναμη της ανθρώπινης επαφής σε ταραγμένους καιρούς, που διαδραματίζεται σε μια αγγλική παραθαλάσσια πόλη στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η ταινία
"παρά το γοητευτικό κίνητρο να μιλήσει για τη δύναμη της αληθινής επαφής και του σινεμά που δεν λειτουργεί χωρίς φως και χωρίς την ανθρώπινη ατέλεια, το σενάριό του ίσως να μην είναι το δυνατό του χαρτί. Σίγουρα όμως είναι ο καθηλωτικός φακός του Deakins σε συνδυασμό με τη μουσική των Reznor και Ross, η ολόσωστη σκηνοθεσία του Mendes και η συγκλονιστική Olivia Colman." Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Empire of Light Review: Ένα γλυκό φιλμ που προσπαθεί να μιλήσει για πολλά

Η σειρά των 6 επεισοδίων είναι μια συμπαραγωγή FX και BBC και αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα της στις 26 Μαρτίου στο Hulu (αποκλειστικά ΗΠΑ). Το BBC θα αναλάβει την προβολή του στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς (όπως και στη χώρα μας) θα γίνει διαθέσιμο στο Disney+, λίγο αργότερα.