Jennifer Aniston: Τα Φιλαράκια είναι πλέον προσβλητικά για μια ολόκληρη γενιά

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Jennifer Aniston: Τα Φιλαράκια είναι πλέον προσβλητικά για μια ολόκληρη γενιά

Jordan Strauss/Invision/AP

Η Jennifer Aniston παραδέχεται ότι πλέον τα Φιλαράκια προσβάλλουν τη νέα γενιά και συζητάει για τη σημερινή αίσθηση του χιούμορ.

Πόσο σχετικά είναι τώρα τα Φιλαράκια; Η Jennifer Aniston μιλάει για το χιούμορ σήμερα και παραδέχεται πως το "Friends" μπορεί να θίξουν και να είναι προσβλητικά απέναντι σε μια ολόκληρη γενιά.

Το Succession σπάει το ίδιο του το ρεκόρ - Σαρώνει στην TV μαζί με το Yellowjackets

https://www.instagram.com/p/CqZHr5FOa2S

Η Jennifer Aniston για Friends: Θα έπρεπε να το είχαμε σκεφτεί παραπάνω

Η Jennifer Aniston, μία από τις πρωταγωνίστριες της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς "Friends", μίλησε για το πώς έχει αλλάξει η κωμωδία από τότε που προβαλλόταν η σειρά τη δεκαετία του '90.

Μιλώντας στο AFP Paris για τη νέα της ταινία "Murder Myster 2" του Netflix, είπε: "Η κωμωδία έχει εξελιχθεί, οι ταινίες έχουν εξελιχθεί. Τώρα είναι λίγο δύσκολο γιατί πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, πράγμα που το κάνει πραγματικά δύσκολο για τους κωμικούς. Επειδή η ομορφιά της κωμωδίας είναι ότι κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, κοροϊδεύουμε τη ζωή."

"Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, παιδιά, που τώρα ανατρέχουν στα επεισόδια των Friends και τα βρίσκουν προσβλητικά. Υπήρχαν πράγματα που δεν ήταν ποτέ σκόπιμα και άλλα … καλά, θα έπρεπε να τα είχαμε σκεφτεί καλά - αλλά δεν νομίζω ότι υπήρχε ευαισθησία όπως υπάρχει τώρα", πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τα σχόλια της Jennifer Aniston δεν είναι ούτε αβάσιμα, ούτε μη σχετικά. Στις νέες συζητήσεις που έχουν ανοίξει σχετικά με το τι θεωρείται πλέον αστείο, τα Φιλαράκια είναι από τις σειρές που αναφέρονται συχνά γιατί η αλήθεια είναι πως παρά το γεγονός πως για την εποχή του έθιγε όσο μπορούσε (και όσο ήξερε) πολλά θέματα που για την αμερικάνικη τηλεόραση θεωρούνταν ταμπού, πλέον κατηγορούνται για στερεότυπα και αναίσθητα αστεία που δεν μπορούν να έχουν την ίδια απήχηση σε πολύ νέο κοινό.

Το The Night Agent κατακτάει το Netflix: Οι δύο πρωτιές έχουν αέρα αστυνομικό

Και οι ίδιοι οι δημιουργοί της σειράς είχαν παραδεχτεί παλαιότερα πως ίσως κάποια πράγματα θα έπρεπε να τα είχαν κάνει διαφορετικά. "Πιθανόν υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που θα είχα κάνει διαφορετικά", είχε δηλώσει η Marta Kauffman με αφορμή το reunion των Friends πριν δύο χρόνια. "Έχω μιλήσει γι' αυτό στο παρελθόν και έχω πολύ έντονα συναισθήματα για τη συμμετοχή μου σε ένα σύστημα, αλλά καταλήγω στο ότι δεν ήξερα ό,τι δεν ήξερα".

Υπάρχει φυσικά και ο αντίποδας που υποστηρίζει πως η κάθε σειρά και δη οι κωμωδίες, θα πρέπει να εκτιμώνται με βάση το πού και πότε προβαλλόντουσαν. Τα Φιλαράκια είχαν μια πολύ ξεκάθαρη ταυτότητα: ήταν μια ανάλαφρη κωμική σειρά, feelgood και ζεστή, που ρίχνει μια ματιά στην καθημερινή ζωή των τότε νέων.

Η συζήτηση γύρω από το "Friends" του NBC αναδεικνύει αυτήν την ένταση μεταξύ της πολιτιστικής ευαισθησίας και της εκτίμησης των κλασικών μέσων ενημέρωσης, ή της κωμωδίας και της πολιτικής ορθότητας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα προβληματικά στοιχεία παλαιότερων σειρών και ταινιών, αλλά είναι επίσης σημαντικό να τις εκτιμήσουμε γι' αυτό που ήταν εκείνη την εποχή και τι έδωσαν με τον τρόπο τους, τι χώρο έκαναν για επόμενα project να προχωρήσουν και πώς έθιξαν ό,τι χρειάζονταν να θίξουν. Επιπλέον, είναι σημαντικό να εξετάσουμε και τον αντίκτυπο που έχουν οι hype-αρισμένες ιστορίες στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουν τις αντιλήψεις και τις στάσεις μας.

Πού θα πάει η κωμωδία τελικά;

Η Άνιστον δήλωσε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων ότι είναι τραγικό το γεγονός ότι η ευαισθησία που περιβάλλει πλέον την κωμωδία μπορεί να είναι και ο βασικός λόγος που τα τελευταία χρόνια υπάρχουν λιγότερες κωμωδίες από ό,τι παλαιότερα.

"Όλοι χρειάζονται το αστείο. Ο κόσμος χρειάζεται το χιούμορ! Δεν μπορούμε να παίρνουμε τους εαυτούς μας πολύ σοβαρά - ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλοι είναι υπερβολικά διχασμένοι", εξομολογήθηκε η για πάντα στην καρδιά μας ως Jennifer Aniston. Και μάλλον δεν έχει και τόσο άδικο.

Αποκαλύφθηκε το μέλλον του Grey’s Anatomy: Η ανανέωση, το ρεκόρ και η Grey της Ellen Pompeo

Την Jenniger Aniston θα την δούμε πλάι στον Adam Sandler για το sequel, "Murder Mystery 2", που θα γίνει διαθέσιμο στις 31 Μαρτίου στο Netflix.

Επίσης, αναμένουμε να τη δούμε στον τρίτο κύκλο του "The Morning Show" του AppleTV+, που πολύ πιθανόν να επιστρέψει το φθινόπωρο.

Φώτα, κάμερα... stream! 10 ταινίες που περιμένουμε στο Netflix το 2023