Ξεκινούν οι χρεώσεις, τελειώνει το sharing: Το Netflix αποκάλυψε πόσο θα σου κοστίζει να μοιράζεσαι

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Ξεκινούν οι χρεώσεις, τελειώνει το sharing: Το Netflix αποκάλυψε πόσο θα σου κοστίζει να μοιράζεσαι

© 2022 Netflix, Inc.

Το Netflix δεν θέλει άλλο να έχεις μόνο ένα account με τους φίλους ή το αγόρι σου και γι’ αυτό θα αρχίσει να σε βάζει να πληρώσεις.

Το Netflix κάποτε πίστευε πως το να μοιράζεσαι τον κωδικό σου είναι σημάδι αγάπης. Αλλά μην γελιόμαστε, τα πάντα είναι πωλήσεις και marketing. Γι’ αυτό τον τελευταίο χρόνο προσπαθεί να βρει λύση ώστε ο κόσμος να σταματήσει να μοιράζει προφίλ και να αρχίσει να παίρνει τη δική του συνδρομή.

Netflix & chill, αλλά μόνο για σένα που πληρώνεις

Το Netflix αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες για το πώς σκοπεύει να σταματήσει την κοινώ χρήση κωδικών πρόσβασης και το πόσο θα κοστίζει η διατήρηση επιπλέον ατόμων στον λογαριασμό σου.

Στο No.1 το The Mother του Netflix και η Queen Charlotte συνεχίζει δυνατά

Απευθύνοντας για την ώρα μόνο σε όσους βρίσκονται στις ΗΠΑ, η ανακοίνωση γράφει:

"Ξεκινώντας από σήμερα, θα στέλνουμε αυτό το email στα μέλη που μοιράζονται το Netflix εκτός της οικίας τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένας λογαριασμός Netflix προορίζεται για χρήση από μία κατοικία. Όλοι όσοι ζουν σε αυτήν την κατοικία μπορούν να χρησιμοποιούν το Netflix όπου κι αν βρίσκονται - στο σπίτι, εν κινήσει, στις διακοπές - και να επωφεληθούν από τις νέες λειτουργίες όπως η Μεταφορά προφίλ και η Διαχείριση πρόσβασης και συσκευών.

Αναγνωρίζουμε ότι τα μέλη μας έχουν πολλές επιλογές ψυχαγωγίας. Γι' αυτό συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά σε μια μεγάλη ποικιλία νέων ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών - έτσι ώστε ανεξάρτητα από το γούστο, τη διάθεση ή τη γλώσσα σας και με όποιον κι αν παρακολουθείτε, να υπάρχει πάντα κάτι ικανοποιητικό για να παρακολουθήσετε στο Netflix."

https://www.instagram.com/p/CslN4xbM-lY

Αυτό σημαίνει πως αν είσαι στις ΗΠΑ και έχεις το Standard πακέτων των 15,49 δολαρίων/μήνα, τότε έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις ένα επιπλέον μέλος που μπορεί να χρησιμοποιεί την streaming υπηρεσία εκτός του σπιτιού σου, αλλά με έξτρα χρέωση των 7,99 δολαρίων τον μήνα.

Όποιος πληρώνει για το πακέτο Netflix Premium με 4K streaming έχει τη δυνατότητα να προσθέσει έως και δύο επιπλέον μέλη, αλλά το καθένα θα εξακολουθεί να κοστίζει άλλα 7,99 δολάρια.

Οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη χώρα όπου αρχίζουν να εφαρμόζονται οι νέοι κανόνες, με το Ηνωμένο Βασίλειο να ακολουθεί και να χρεώνει τους συνδρομητές 4,99 λίρες κάθε μήνα για επιπλέον μέλη.

Να σημειώσουμε επίσης πως οι συνδρομητές του Netflix που είναι στα δύο φθηνότερα προγράμματά του (Basic ή Standard με διαφημίσεις, τα οποία κοστίζουν 9,99 και 6,99 δολάρια τον μήνα, αντίστοιχα) δεν έχουν καθόλου τη δυνατότητα να προσθέσουν επιπλέον μέλη στον λογαριασμό τους.

Οι συνδρομητές του Netflix στις ΗΠΑ που μοιράζονται την υπηρεσία "εκτός του νοικοκυριού τους" θα λάβουν ένα e-mail σχετικά με τις πολιτικές κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης της εταιρείας από την Τρίτη.

Queen Charlotte: 10 πράγματα που δεν άλλαξε η σειρά του Netflix και είπε την αλήθεια

Κατέβηκαν οι συνδρομητές, αγρίεψε το Netflix (και το περιεχόμενο παραμένει στο πλάι)

Το Netflix εδώ και καιρό προσπαθεί να βρει τρόπους για να κάνει τον κόσμο να σταματήσει να μοιράζεται τον λογαριασμό του, γιατί άρχισε να βλέπει για πρώτη φορά πέρυσι σημαντική μείωση στους συνδρομητές του. Αυτό βέβαια οφείλεται σε ένα και μόνο πράγμα και αυτό το ένα (το λέμε και θα το ξαναλέμε, λέγεται περιεχόμενο). Από τη στιγμή που κάθε κανάλι αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμά του και να κάνει τη δική του streaming πλατφόρμα, το Netflix που είχε σταματήσει τις σοβαρές επενδύσεις σε πρωτότυπο δικό του περιεχόμενο, είδε σημαντικούς του τίτλους να φεύγουν όπως οι ταινίες Harry Potter, Friends, The Office και γενικά όποια σειρά ή ταινία φιλοξενούσε και δεν ήταν ουσιαστικά δική του.

Άρχισαν λοιπόν τα νούμερα να πέφτουν και είπε να βάλει φρένο στο password sharing, κάνοντας τεστ για την επί πληρωμή κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης σε πολλές χώρες (από τον Φεβρουάριο άρχισε να πειραματίζεται μάλιστα και σε Καναδά, Νέα Ζηλαδνία, Πορτογαλία και Ισπανία).

Απεργία σεναριογράφων: Με προβλήματα και η τελευταία σεζόν του Stranger Things

Όπως αναφέρει και το Verge, η καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης υποτίθεται ότι θα έπληττε αρχικά τις ΗΠΑ στις αρχές του τρέχοντος έτους, αλλά η εταιρεία ανέβαλε και πάλι την έναρξη τον Απρίλιο.

Ωστόσο, το sharing είναι λίγο περίπλοκο να εντοπιστεί. Μια σελίδα υποστήριξης που εξηγεί τη νέα ρύθμιση περιγράφει τα "πρόσθετα μέλη" ως κάποιον που θα έχει τον δικό του κωδικό πρόσβασης και προφίλ, με πληρωμή από το άτομο που τον "προσκάλεσε" να γίνει μέλος. Οι λογαριασμοί επιπλέον μελών έχουν επίσης το δικό τους σύνολο περιορισμών. Πρέπει να ενεργοποιούνται στην ίδια χώρα, μπορούν να βλέπουν ή να κατεβάζουν περιεχόμενο μόνο σε μία συσκευή κάθε φορά και δεν μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον προφίλ ή να συνδεθούν ως προφίλ Kids.

Πώς αναγνωρίζει το ποιο και πού είναι το σπίτι σου για να μην σε χρεώσει; Σύμφωνα με το ίδιο το Netflix καθορίζεται με βάση το πού παρακολουθείς Netflix σε μια τηλεόραση και ποια διεύθυνση IP χρησιμοποιεί αυτή η συσκευή. Αυτή η τοποθεσία μπορεί να επαναπροσδιοριστεί χρησιμοποιώντας την εφαρμογή σε μια τηλεόραση ή μια συσκευή που είναι συνδεδεμένη σε μια τηλεόραση, επιλέγοντας να επιβεβαιώσεις ή να ενημερώσεις το σπίτι σου, πατώντας έναν σύνδεσμο επαλήθευσης που αποστέλλεται στην καταχωρημένη e-mail διεύθυνση ή στον αριθμό τηλεφώνου του λογαριασμού.