Απεργία σεναριογράφων: Με προβλήματα και η τελευταία σεζόν του Stranger Things

Απεργία σεναριογράφων: Με προβλήματα και η τελευταία σεζόν του Stranger Things

Η τελευταία σεζόν του Stranger Things αντιμετωπίζει όαυτό που όλοι βλέπαμε να έρχεται με την απεργία των σεναριογράφων.

Η απεργία των σεναριογράφων συνεχίζεται και όσο συνεχίζεται θα επηρεάζονται ακόμα περισσότερες σειρές. Το "Stranger Things" είναι από τις σειρές που πολύ δύσκολα θα έμεναν ανεπηρέαστες.

Yellowstone: Ένα από τα πιο καλογραμμένα δράματα της σύγχρονης τηλεόρασης μας αποχαιρετά

Stranger Things: Όλα ανάποδα για την τελευταία σεζόν

Οι σεναριογράφοι απεργούν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα και το Χόλιγουντ θα αρχίσει πάλι να καταλαβαίνει στο πετσί του πως "εν αρχή ην ο λόγος". Το "Stranger Things" του Netflix είναι η επόμενη μεγάλη σειρά που επηρεάζεται από την απόλυτα δικαιολογημένη απεργία, που βρίσκει τους σεναριογράφους να ζητούν καλύτερες αποδοχές στην streaming εποχή.

https://www.instagram.com/p/ClCPd5py0BM

Από την απεργία αυτή, ο κινηματογράφος δεν θα επηρεαστεί τόσο εύκολα όσο θα επηρεαστεί η τηλεόραση. Οι περισσότερες ταινίες που έχουν προγραμματιστεί για κυκλοφορία το 2023 και το 2024, έχουν παραδώσει τα σενάριά τους. Ωστόσο, μάθαμε πως πατήθηκε παύση για το reboot του "Blade" της Marvel. Όχι μόνο αυτό, αλλά και μία από τις πιο πολυαναμενόμενες σεζόν, η 5η και τελευταία του "Stranger Things" μπαίνει και αυτήν στον πάγο.

Οι αδερφοί Duffer, δημιουργοί της σειράς, στράφηκαν στον επίσημο λογαριασμό του "Stranger Things" στο Twitter, ο οποίος έχει προσφέρει στους fans μια ματιά στο δωμάτιο των σεναριογράφων της σειράς όλα αυτά τα χρόνια. Το γράψιμο της πέμπτης και τελευταίας σεζόν ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, λίγο μετά την πρεμιέρα της τέταρτης σεζόν.

"Duffers εδώ. Το γράψιμο δεν σταματάει όταν αρχίζουν τα γυρίσματα. Ενώ είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε την παραγωγή με το καταπληκτικό cast και την ομάδα μας, αυτό δεν είναι δυνατό κατά τη διάρκεια αυτής της απεργίας", έγραψαν οι δημιουργοί. "Ελπίζουμε να επιτευχθεί σύντομα μια δίκαιη συμφωνία, ώστε να μπορέσουμε όλοι να επιστρέψουμε στη δουλειά. Μέχρι τότε - over and out. #wgastrong."

Το Netflix προς το παρόν δεν έχει σχολιάσει περί της απεργίας και της παύσης της σειράς.

Χόλιγουντ: Ποιες σειρές έχουν επηρεαστεί από την απεργία των σεναριογράφων

Το "Stranger Things" μπαίνει στη λίστα με τις άλλες σειρές και εκπομπές που έχουν ήδη επηρεαστεί από την απεργία των σεναριογράφων. Ανάμεσά τους, σχεδόν όλες οι ψυχαγωγικές βραδινές εκπομπές έχουν πατήσει pause και έχουν ξεκινήσει τις επαναλήψεις, ενώ "Cobra Kai", "Abbott Elementary" και αρκετές ακόμα, αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή παύση παραγωγής.

Αφού ολοκληρωθεί το αρχικό "Stranger Things", οι fans μπορούν να περιμένουν μια σειρά κινουμένων σχεδίων που θα διαδραματίζεται στον κόσμο της σειράς, οαραγωγής των Duffer, Shawn Levy και Dan Cohen. Το σύμπαν αυτό θα επεκταθεί και εκτός οθόνης.

Η σεναριογράφος και συν-εκτελεστική παραγωγός του "Stranger Things", Kate Trefry έχει γράψει ένα θεατρικό spin-off, το "Stranger Things: The First Shadow, το οποίο μάλιστα αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο West End Phoenix Theatre στο Λονδίνο.