Στο No.1 το The Mother του Netflix και η Queen Charlotte συνεχίζει δυνατά

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Στο No.1 το The Mother του Netflix και η Queen Charlotte συνεχίζει δυνατά

Η νέα ταινία The Mother του Netflix με την Jennifer Lopez έχει το πιο δυνατό πρώτο Σαββατοκύριακο για ταινία στην streaming πλατφόρμα.

Μπορεί η κατάρα των ταινιών του Netflix να μην έσπασε με το "The Mother", αλλά τουλάχιστον είχε το πιο δυνατό ντεμπούτο για ταινία στην streaming πλατφόρμα.

Φώτα, κάμερα... stream! 10 ταινίες που περιμένουμε στο Netflix το 2023

The Mother: Η κατάρα δεν έσπασε, αλλά οι μετρήσεις έδωσαν

Η Jennifer Lopez που προσπαθεί εδώ και πολλά χρόνια για την κινηματογραφική της καριέρα, είπε να κάνει μια στροφή από τα δράματα και τις ρομαντικές κομεντί και στράφηκε στη δράση. Η νέα ταινία που πρωταγωνιστεί είναι το νέο "Netflix original", ονόματι "The Mother".

Το νέο θρίλερ δράσης έγινε διαθέσιμο στην streaming πλατφόρμα στις 12 Μαΐου και για το πρώτου του Σαββατοκύριακο είχε το καλύτερο "άνοιγμα" ταινίας μέχρι τώρα για το Netflix.

Χωρίς αυτό να δηλώνει κάτι για την ποιότητά του (αλίμονο), το "The Mother" κατάφερε να συγκεντρώσει 83,71 εκατομμύρια ώρες προβολής κατά την περίοδο 8-14 Μαΐου και ήταν Νο.1 σε 82 χώρες με σχεδόν 43 εκατομμύρια προβολές (το Netflix υπολογίζει τις προβολές διαιρώντας τις συνολικές ώρες προβολής με τη συνολική διάρκεια, η οποία είναι 1,96 ώρες).

The Mother: H JLo παίρνει το sniper της και χωρίς όνομα πάει να σώσει την κόρη της

Ναι, σε όλη την ταινία δεν μαθαίνουμε το όνομα του της ηρωίδας που ενσαρκώνει η διάσημη τραγουδίστρια, είναι απλά η Mother, που ζει μια ήσυχη ζωή στην Αλάσκα μετά από μια καριέρα ως ελεύθερη σκοπεύτρια. Πριν από χρόνια, μετά από μια τελική μάχη ενώ ήταν βαριά έγκυος, της πήραν την κόρη της και την έβαλαν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Τώρα, παλιοί εχθροί κυνηγούν τη μοναχοκόρη και η Μητέρα πρέπει να βγει από τις σκιές (και το δάσος) για να την προστατεύσει.

Το μετριότατο φιλμ δράσης έρχεται από τη σκηνοθέτρια του "The Zookeper's Wife", "North Country" και το live-action της Mulan και στο cast βρίσκουμε επίσης τους Joseph Fiennes, Omari Hardwick, Gael García Bernal και Paul Raci.

Queen Charlotte συνεχίζει να κατέχει το στέμμα

Από την πλευρά των σειρών, το "Queen Charlotte: A Bridgerton Story" συνεχίζει τη βασιλεία του στο Νο. 1 της αγγλικής λίστας τηλεθέασης με 158,68 εκατομμύρια ώρες προβολής και θέση στο Top 10 σε 91 χώρες. Αυτό ανεβάζει τις συνολικές προβολές της σειράς σε 307 εκατομμύρια συνολικές ώρες προβολής. Με τα έξι επεισόδιά της, η σειρά συγκέντρωσε γρήγορα περισσότερες από 47 εκατομμύρια προβολές (307 εκατομμύρια ώρες προβολής διαιρούμενες με 6,49 ώρες διάρκειας) από την κυκλοφορία της στις 4 Μαΐου.

Queen Charlotte: 10 πράγματα που δεν άλλαξε η σειρά του Netflix και είπε την αλήθεια

Η επιτυχία του “Queen Charlotte”, prequel spinoff του “Bridgerton”, έδωσε και ένα νέο boost στην σειρά από την οποία γεννήθηκε. Οι σεζόν 1 και 2 του "Bridgerton" επίσης επανήλθαν στη λίστα με 23,88 εκατ. ώρες προβολής και 17,25 εκατ. ώρες προβολής, αντίστοιχα. Η 2η σεζόν του "Firefly Lane" ανεβαίνει στο Νο. 2 με 31,9 εκατομμύρια ώρες προβολής, ξεπερνώντας τη 2η σεζόν του "Sweet Tooth".