Η Salma Hayek ενθουσιάστηκε αλλά και φοβήθηκε για τον σκοτεινό ρόλο της στο Black Mirror

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Η Salma Hayek ενθουσιάστηκε αλλά και φοβήθηκε για τον σκοτεινό ρόλο της στο Black Mirror

Ενθουσιασμένη για τα «αποκρουστικά πράγματα» στο Black Mirror η Salma Hayek αλλά και αναρωτιέται αν θα την βρουν μπελάδες για τον τελείως διαφορετικό της ρόλο.

Με αφορμή την πρεμιέρα του "Black Mirror" στο Netflix, η Salma Hayek, μία από τους φετινούς αστέρες που εμφανίζονται στα νέα σκοτεινά επεισόδια, μίλησε για τον ρόλο της, τον ενθουσιασμό της και τη φοβία της.

black-mirror-season-6-poster-2.png

Αν σου λείπει το Manifest, δες αυτές τις 8 σειρές για να καλύψεις το κενό σου

Λίγο πριν την επιστροφή του Black Mirror, η Salma Hayek μιλάει για τον ρόλο της

Απανταχού αρρωστημένοι fans της sci-fi ανθολογικής σειράς "Black Mirror", έχουν μπορούν πλέον να χαθούν στον σκοτεινό και δυστοπικό κόσμο της. Η Slama Hayek, η οποία μίλησε στους Radio Times για την επερχόμενη 6η σεζόν, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της και τους φόβους της στο επεισόδιο όπου υποδύεται τον εαυτό της.

Πιο συγκεκριμένα, η Hayek θα πρωταγωνιστήσει στο πρώτο επεισόδιο της 6ης σεζόν, που έχει τίτλο "Joan is Afraid". Σε αυτό, μια συνηθισμένη γυναίκα ανακαλύπτει έκπληκτη ότι μια παγκόσμια πλατφόρμα streaming (τύπου Netflix) έχει "κλέψει" τη ζωής της και την έχει κάνει ένα τηλεοπτικό δράμα υψηλού κύρους, στο οποίο την ενσαρκώνει η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Salma Hayek.

Η 56χρονη ηθοποιός είπε στο βρετανικό μέσο για τον ενθουσιασμό της και τον φόβο της να αναλάβει έναν ρόλο που διαφέρει πολύ από αυτούς την έχουν συνηθίσει να βλέπουν οι θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο.

"Μπορούσα να εξερευνήσω τις έννοιες και τα κλισέ που έχουν οι άνθρωποι για μένα και να αυτοσαρκαστώ", δήλωσε η Μεξικανοαμερικανίδα ηθοποιός.

"Είναι σαν να δημιούργησα ένα alter ego όπου θα μπορούσα να κάνω τα πιο αηδιαστικά, γκροτέσκα πράγματα που δεν θα έκανες ποτέ στην πραγματική ζωή… και να έχω την άδεια να το κάνω".

Η Hayek συνέχισε: "Υπάρχουν τόσες πολλές στιγμές που με σόκαραν στο σενάριο. Υπάρχει μια τεράστια [στιγμή] που έπρεπε να αποδεχτώ και με έκανε να αναρωτηθώ: "Θέλω πραγματικά να το κάνω αυτό;". Θα βρεθώ σε μπελάδες;''

Αρκετά μεγάλα ονόματα φέτος θα παρελάσουν από τη βρετανική σειρά, όπως και ο Josh Hartnet, που επίσης πρωταγωνιστεί σε ένα επεισόδιο πλάι στον Aaron Paul του "Breaking Bad", ο οποίος είχε πει πριν λίγες μέρες στο Independent: "Νομίζω ότι αν πρόκειται να δώσεις στους ανθρώπους μια μεγάλη δόση δυστοπίας, χρειάζεσαι λίγη ελαφρότητα. Ακόμα και αν το σκοτάδι είναι στο επίκεντρο των παραστάσεών του, υπάρχει πάντα το στοιχείο 'Αυτό είναι πραγματικά αστείο'".

Kevin Spacey στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα σκάνδαλα: «Τα ΜΜΕ με έκαναν τέρας»

Black Mirror: Σήμερα η πρεμιέρα - Τι θα δεις στη νέα σεζόν

Η πιο σκοτεινή και επίπονα αληθινή σειρά που βλέπει τον κόσμο του σήμερα και μας λέει πού μπορεί να φτάσει το αύριο, ένα αύριο που φαίνεται να μην είναι και τόσο μακριά. Τι σχέση έχει ο άνθρωπος με την τεχνολογία και πώς τα μεγάλα της άλματα μπορούν να φέρουν πολύ σκοτεινές τροπές σε μια κοινωνία που δεν έχει μάθει να την αντέχει. Δεν είναι τυχαίο που το "Black Mirror" έχει για σήμα του μια κλειστή ραγισμένη οθόνη. Είναι μια ξεκάθαρη αναφορά στο πώς φαίνεσαι εσύ που την κοιτάς, πώς είναι η σκοτεινή αντανάκλασή σου μέσα από μια οθόνη που έσπασε.

black-mirror-season-6-poster.jpg

Black Mirror Season 6 Poster

© 2023 Netflix, Inc.

Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονής, ήρθε επιτέλους η ώρα να βουτήξουμε ξανά στον διεστραμμένο κόσμο του "Black Mirror" και να δούμε τι μας επιφυλάσσει για το μέλλον που δεν θέλουμε να έχουμε, αλλά που και πάλι προς τα εκεί βαδίζουμε.

Τα νέα επεισόδια έγιναν διαθέσιμα διαθέσιμα στις 15 Ιουνίου στο Netflix:

Joan Is Awful
Μια συνηθισμένη γυναίκα ανακαλύπτει έκπληκτη ότι μια παγκόσμια πλατφόρμα streaming έχει ξεκινήσει μια διασκευή της ζωής της σε ένα τηλεοπτικό δράμα υψηλού κύρους, στο οποίο την ενσαρκώνει η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ Salma Hayek.

Με τους Annie Murphy, Salma Hayek Pinault, Michael Cera, Himesh Patel, Rob Delaney και Ben Barnes.

Loch Henry
Ένα νεαρό ζευγάρι ταξιδεύει σε μια νυσταγμένη πόλη της Σκωτίας για να ξεκινήσει τις εργασίες ενός ντοκιμαντέρ για τη φύση - αλλά πέφτει θύμα μιας ζουμερής τοπικής ιστορίας που αφορά συγκλονιστικά γεγονότα του παρελθόντος.

Με τους Samuel Blenkin, Myha’la Herrold, Daniel Portman, John Hannah και Monica Dolan.

Beyond the Sea
Σε ένα εναλλακτικό 1969, δύο άνδρες σε μια επικίνδυνη high-tech αποστολή παλεύουν με τις συνέπειες μιας αδιανόητης τραγωδίας.

Με τους Aaron Paul, Josh Hartnett, Kate Mara, Auden Thornton και Rory Culkin.

Mazey Day
Μια προβληματική στάρλετ καταδιώκεται από επιθετικούς παπαράτσι, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενός hit-and-run τροχαίου.

Με τους Zazie Beetz, Clara Rugaard και Danny Ramirez.

Demon 79
Βόρεια Αγγλία, 1979. Σε μια συνεσταλμένη πωλήτρια της λένε ότι πρέπει να διαπράξει τρομερές πράξεις για να αποτρέψει την καταστροφή.

Με τους Anjana Vasan, Paapa Essiedu, Katherine Rose Morley και David Shields.

Ο Charlie Brooker, ο δημιουργός και σεναριογράφος της σειράς, έχει υποσχεθεί ότι η 6η σεζόν θα περιλαμβάνει εκπλήξεις, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι έσπασε και κάποιους από τους δικούς του κανόνες για τον νέο κύκλο. Αν και κάθε επεισόδιο του "Black Mirror" είναι συνήθως μια αυτόνομη ιστορία, ο Brooker έχει δηλώσει ότι αυτή η σεζόν θα ακολουθήσει ένα νέο μοντέλο.

Ενώ εξακολουθεί να παραμένει πιστή στις ρίζες και στον τόνο της, ο Brooker λέει ότι η 6η σεζόν διαθέτει "τρελές διακυμάνσεις και περισσότερη ποικιλία" από τις προηγούμενες σεζόν.

Το trailer που κυκλοφόρησε πριν από δύο μήνες μας λέει: "Αναρωτιόσασταν. Περιμένατε. Σας προειδοποίησαν."