Από την οθόνη στο τραπέζι: Το Netflix μπαίνει στον χώρο των εστιατορίων με το Netflix Bites

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
Από την οθόνη στο τραπέζι: Το Netflix μπαίνει στον χώρο των εστιατορίων με το Netflix Bites

Το Netflix μπαίνει στον κόσμο της γαστρονομίας και ανοίγει pop-up εστιατόριο στο Λος Άντζελες που θα λέγεται «Netflix Bites».

Αν πεταχτείς Λος Άντζελες και σου έρθει λιγούρα για το αγαπημένο σου φαγητό, να ξέρεις πως από το τέλος του μήνα, θα μπορείς να το απολαύσεις από τους αγαπημένους σου σεφ του Netflix, στο εστιατόριο Netflix Bites.

Η Salma Hayek ενθουσιάστηκε αλλά και φοβήθηκε για τον σκοτεινό ρόλο της στο Black Mirror

Netflix Bites: Το να βλέπεις είναι καλό. Το να τρως είναι καλύτερο.

Ο γίγαντας του streaming ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα πρωτοποριακό εγχείρημα μπαίνοντας στον χώρο της εστίασης. Προσδοκώντας μια καθηλωτική γευστική εμπειρία, το Netflix πρόκειται να εγκαινιάσει το πολυαναμενόμενο pop-up εστιατόριο Netflix Bites στο Λος Άντζελες στις 30 Ιουνίου.

"Η παραγγελία είναι έτοιμη! Το Netflix ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό για τους οπαδούς των αγαπημένων μας σειρών φαγητού με το άνοιγμα του πρώτου μας γαστρονομικού χώρου, του NETFLIX BITES, μιας αναβαθμισμένης γαστρονομικής εμπειρίας από αρκετούς από τους πιο φημισμένους σεφ", είπε στην αναφορά της η πλατφόρμα για τη νέο εγχείρημα.

Το Netflix Bites έχει ως στόχο να φέρει τον κόσμο των εκπομπών φαγητού απευθείας στους ουρανίσκους των θαυμαστών, με μια σειρά από διάσημους σεφ που έχουν κοσμήσει τις οθόνες του Netflix με τις γαστρονομικές τους ικανότητες.

Η προσεκτικά επιμελημένη λίστα περιλαμβάνει τον σεφ Curtis Stone (Iron Chef: Quest for an Iron Legend), ο οποίος θα συνεργαστεί με άλλους αγαπημένους σεφ της πλατφόρμας, όπως οι Dominique Crenn (Chef's Table, Iron Chef: Quest for an Iron Legend), Rodney Scott (Chef's Table: BBQ), Ming Tsai (Iron Chef: Quest for an Iron Legend), Ann Kim (Chef's Table: Pizza), Nadiya Hussain (Nadiya Bakes), Jacques Torres (Nailed It! ) και Andrew Zimmern (Iron Chef: Quest for an Iron Legend).

"Αυτοί οι γαστρονομικοί θρύλοι θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας που θα περιλαμβάνει γευστικές μπουκιές που θα αναδεικνύουν τις μοναδικές τους σπεσιαλιτέ και θα προσφέρουν στους θαυμαστές και τους καλοφαγάδες μια μοναδική εμπειρία εστιατορίου." γράφει η επίσημη δήλωση του Netflix.

Για να τα συμπληρώσουν όλα αυτά, οι αγαπημένοι mixologists από το Drink Masters - συμπεριλαμβανομένων των Frankie Solarik, Julie Reiner, LP O'Brien και Kate Gerwin - θα δημιουργήσουν κοκτέιλ προσαρμοσμένα για το μενού ποτών.

Η Jenna Ortega αποκαλύπτει μια μεγάλη αλλαγή που θα έρθει στην 2η σεζόν του Wednesday

1686916374213-885541420-Netflix-Bites.png

Η απόλυτη εμπειρία του Netflix που σερβίρει πιάτα από τους παγκοσμίους φημισμένους σεφ

Λειτουργώντας επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 5 έως τις 10 μ.μ., με ένα δελεαστικό brunch τα Σαββατοκύριακα, το Netflix Bites υπόσχεται να είναι ένας μοναδικός γευστικός προορισμός. Βρίσκεται στο Λος Άντζελες, το επίκεντρο της γαστρονομικής καινοτομίας και το pop-up εστιατόριο θα βρίσκεται μέσα στο Short Stories Hotel.

Το marketing ταλέντο της streaming εταιρείας φαίνεται και από τα FAQ (συχνές ερωτήσεις) της ιστοσελίδας του εστιατορίου, τα οποία έχουν ενσωματώσει hints και αναφορές από διάσημες σειρές του. "Πού θα σταθμεύσω το ποδήλατό τμου, το μίνιβάν μου, την καρότσα μου ή το άλογό μου που τον λένε Roach;", "Ποιος τρώει (παιδιά, ενήλικες, προσθήκη προφίλ)", "Δέχεστε Eggos για πληρωμή;"

Η είσοδος του Netflix στον τομέα των εστιατορίων αποτελεί φυσική εξέλιξη για την εταιρεία, η οποία έχει ήδη κάνει επιτυχημένα βήματα στο χώρο του λιανικού εμπορίου και του βιωματικού περιεχομένου. Το λανσάρισμα του Netflix Bites ακολουθεί τον θρίαμβο των καθηλωτικών ενεργοποιήσεων εμπνευσμένων από δημοφιλείς σειρές του Netflix, όπως το "Bridgerton" και το "Stranger Things".

"Το NETFLIX BITES θα παντρέψει τα κορυφαία ταλέντα μας στο φαγητό με την αποδεδειγμένη επιτυχία των δημοφιλών μας ζωντανών εμπειριών, όπως το The Queen's Ball: A Bridgerton Experience, το Stranger Things: The Experience, Money Heist: The Experience κ.ά., που ζωντανεύουν αυτούς τους κόσμους μέσω εντυπωσιακών δράσεων, καταστημάτων λιανικής πώλησης και, τώρα, εστιατορίων."

netflix-bites-2.jpg

Ο διάσημος σεφ Curtis Stone, γνωστός για το πάθος του να φέρνει το φαγητό στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είναι ενθουσιασμένος που συμμετέχει στο πρωτοποριακό εγχείρημα. "Το να μεταφέρω την αγάπη μου για το φαγητό στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο είναι μία από τις μεγαλύτερες συγκινήσεις της ζωής μου, αλλά αυτή η εμπειρία από την οθόνη στο τραπέζι να δίνω στους θαυμαστές μου μια γεύση από αυτό που συμβαίνει στην κάμερα είναι απλά φοβερή", αναφώνησε ο Stone. "Οι ταλαντούχοι σεφ και mixologists που συγκεντρώθηκαν σημαίνουν ότι υπάρχει κάτι για όλους και είμαι πολύ ενθουσιασμένος που η ομάδα μου στο Curtis Stone Events συμμετέχει στην υλοποίηση του Netflix Bites".

"Το Netflix είναι ήδη ένας προορισμός για αγαπημένα προγράμματα μαγειρικής, από ντοκιμαντέρ μέχρι διαγωνιστικές εκπομπές", δήλωσε ο Josh Simon, αντιπρόεδρος καταναλωτικών προϊόντων του Netflix, σε δήλωσή του. "Από το επεισόδιο μέχρι το πιάτο, με το Netflix Bites δημιουργούμε μια προσωπική εμπειρία όπου οι θαυμαστές μπορούν να βυθιστούν στις αγαπημένες τους εκπομπές φαγητού. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με αυτούς τους απίστευτους σεφ, οι οποίοι θα ζωντανέψουν αυτό το όραμα και θα παρουσιάσουν μια σειρά από τα νόστιμα μενού τους".

Αν σου λείπει το Manifest, δες αυτές τις 8 σειρές για να καλύψεις το κενό σου