5 μίνι σειρές - διαμαντάκια αν σου αρέσουν τα ιατρικά δράματα

Στελίνα Θεοδοσοπούλου
5 μίνι σειρές - διαμαντάκια αν σου αρέσουν τα ιατρικά δράματα

Αν ήσουν ποτέ fan των House, Grey's Anatomy ή ακόμα και του Good Doctor, σου έχουμε 5 μίνι ιατρικές σειρές να τις δεις μονορούφι.

Στη σφαίρα της τηλεόρασης, λίγα είδη έχουν την ικανότητα να συνδυάζουν την ένταση, την ανθρώπινη ανθεκτικότητα, την περιπλοκότητα και την ίντριγκα όσο τα ιατρικά δράματα.

Από τους αποστειρωμένους διαδρόμους των πολυσύχναστων νοσοκομείων μέχρι τον περίπλοκο ιστό των προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων, τα ιατρικά δράμαρα προσφέρουν στους θεατές μια θέση στην πρώτη σειρά για ένα συναισθηματικό τρενάκι στον κόσμο της ιατρικής, της φαρμακολογίας και εν γένει της επίπτωσης.

5 μίνι-σειρές για εσένα που σου αρέσουν τα ιατρικά δράματα

Dopesick (Hulu)

Ένα βαρύ και συγκλονιστικό ταξίδι από τις αίθουσες συνεδριάσεων της Purdue Pharma και την αλόγιστη συνατογράφηση του OxyContin, μέχρι την ταλαιπωρημένη κοινότητα ορυχείων της Βιρτζίνια και τους διαδρόμους της DEA, περνάμε μέσα από την καταστροφική επιδημία οπιοειδών που έχει καταλάβει την Αμερική. Πρωταγωνιστής ο μοναδικός Michael Keaton.

The Knick (Cinemax)

Ιατρικό δράμα εποχής με πρωταγωνιστή τον Clive Owen και σκηνοθέτη τον Steven Soderbergh (Erin Brokovich, Traffic, Contagion). Τοποθετημένο στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το "The Knick" προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στον κόσμο της ιατρικής σε μια εποχή ραγδαίας καινοτομίας. Η σειρά παρακολουθεί τους αφοσιωμένους χειρουργούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του φανταστικού νοσοκομείου Knickerbocker, καθώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των πρωτοποριακών ιατρικών διαδικασιών εν μέσω κοινωνικών αλλαγών και προσωπικών δοκιμασιών.

This Is Going To Hurt (BBC)

Προσαρμοσμένο από τα συγκλονιστικά απομνημονεύματα του Adam Kay, το This is Going to Hurt παρέχει μια επίπονα ειλικρινή (και ενίοτε ανάλαφρη) εξερεύνηση της ζωής ενός νεαρού γυναικολόγου-μαιευτήρα (Ben Whishaw) στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Μέσα από ένα μείγμα έξυπνων ανέκδοτων και συγκλονιστικών στιγμών, η μίνι σειρά προσφέρει μια οικεία ματιά στις εξαντλητικές απαιτήσεις, τη συναισθηματική επιβάρυνση και την ακλόνητη αφοσίωση που καθορίζουν μια ιατρική καριέρα.

Dr. Death (Peacock)

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότακαι στο ομώνυμο podcast το Dr. Death καταπιάνεται με την ανατριχιαστική ιστορία ενός νευροχειρουργού, του οποίου η αλαζονεία και η ανικανότητα οδήγησαν σε μια σειρά καταστροφικών αποτελεσμάτων για τους ασθενείς. Αυτή η ανατριχιαστική ιστορία εκθέτει τους κινδύνους ενός διαλυμένου ιατρικού συστήματος και τις τρομακτικές συνέπειες όταν ένας γιατρός προδίδει την εμπιστοσύνη όσων αναζητούν φροντίδα.

Painkiller (Netflix)

Dopesick-wannabe, όχι τόσο καλό όσο το Dopesick βέβαια, αλλά μια αξιοπρεπής απάντηση του Netflix στα ιατρικά δράματα. Το Dopesick που αναφέρουμε πιο πάνω είναι ένα δράμα εστιασμένο στους ανθρώπους, ενώ το Painkiller είναι πειρσσότερο ένα θριλερέ ντοκιμαντέρ από την πλευρά της φαρμακευτικής. Η σειρά που βασίζεται σε ντοκιμαντέρ, ρίχνει φως στα τραγικά και πολύπλοκα επακόλουθα της κρίσης των οπιοειδών, εστιάζοντας στις ενέργειες μιας φαρμακευτικής εταιρείας και στον ρόλο της στην τροφοδότηση του εθισμού και της τραγωδίας. Αντλώντας έμπνευση από πραγματικά γεγονότα, αυτή η μίνι σειρά αποκαλύπτει τις νομικές μάχες, τα ηθικά διλήμματα και τις ζωές που καταστράφηκαν στον απόηχο της εταιρικής απληστίας.