The Crown 6: Αυξάνεται η προσμονή του κοινού – Όλα όσα μάθαμε για το τέλος της σειράς

Τζένη Ντεμιράι
The Crown 6: Αυξάνεται η προσμονή του κοινού – Όλα όσα μάθαμε για το τέλος της σειράς

Ένα συγκλονιστικό φινάλε αξίζει σίγουρα σε μία σειρά-φαινόμενο... και αυτό θα έχει!

Για πέντε συνεχόμενες σεζόν, η σειρά The Crown του Netflix έφερε στην μικρή οθόνη την ιστορία της βασιλείας της Ελισάβετ Β’ και άλλα σημαντικά γεγονότα που συνδέονται με την βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας. Τι θα γίνει όμως με το The Crown 6;

Το πετυχημένο βασιλικό δράμα έχει κερδίσει τις εντυπώσεις του κοινού αλλά και 21 βραβεία Emmy, τα οποία επικυρώνουν την επιτυχία του αριστουργήματος που σαρώνει ξανά και ξανά σε κάθε νέα σεζόν.

Μπορεί οι fans της σειράς να ανησύχησαν στις αρχές του 2020, όταν το Netflix ανακοίνωσε ότι η 5η σεζόν θα κλείσει την αυλαία της σειράς, ωστόσο, τελικά ο δημιουργός Peter Morgan άλλαξε γνώμη και έξι μήνες αργότερα δήλωσε στο Deadline ότι η σειρά θα λήξει με την 6η σεζόν.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Morgan στο Deadline:

«Η έκτη σεζόν δεν θα μας φέρει πιο κοντά στο σήμερα, απλώς θα μας επιτρέψει να καλύψουμε την ίδια περίοδο με μεγαλύτερη λεπτομέρεια».

Στο ίδιο μέσο ενημέρωσης, τον Ιούλιο του 2020, η τότε αντιπρόεδρος του πρωτότυπου περιεχομένου του Netflix, Cindy Holland, δήλωσε για την σειρά «Το Crown συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη με κάθε νέα σεζόν».

Τελικά, όμως, πόσο ψηλά μπορεί να ανεβάσει τον πήχη, λίγο πριν κλείσει οριστικά η αυλαία;

Ποια είναι η υπόθεση του The Crown 6

H 6η σεζόν τον The Crown αναμένεται να εξερευνήσει τη ζωή της βασιλικής οικογένειας την δεκαετία του 2000, το οποίο είναι λογικό, εφόσον η 5η σεζόν ήταν αφιερωμένη -κατά κύριο λόγο- στα 90s.

Η 5η σεζόν συμπεριέλαβε πολλά σημαντικά γεγονότα, όπως το διαζύγιο του πρίγκιπα Andrew και της Sarah Ferguson, τον χωρισμό της πριγκίπισσας Άννας από τον Mark Phillips αλλά και τον χωρισμό της Diana από τον πρίγκιπα Κάρολο, το 1996. Ένα από πιο σημαντικά γεγονότα των 90s όμως, δεν καλύφτηκε από την πέμπτη σεζόν και αναμένεται να προβληθεί στην έκτη.

Ο τραγικός θάνατος της Diana φαίνεται ότι θα αποτελέσει ένα από τα κύρια στοιχεία της 6ης σεζόν του The Crown. Μάλιστα, σύμφωνα με τους παραγωγούς της σειράς, Andy Harries και Suzanne Mackie, το συγκεκριμένο γεγονός έχει προσεγγιστεί με «τεράστια ευαισθησία». Η Suzanne Mackie έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «Υπάρχει τεράστιος σεβασμός από όλους μας, ελπίζω αυτό να είναι εμφανές».

Εκτός αυτού, η 6η σεζόν του The Crown πρόκειται να προβάλει και τον γάμο του Καρόλου Γ’ με την Camila Parker Bowles το 2005. Μάλιστα, πριν λίγες μόλις ημέρες, το Netflix έδωσε μία γεύση από τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιαστεί ο γάμος στη σειρά, δημοσιεύοντας ένα στιγμιότυπο που δείχνει το φυλλάδιο γάμου του ζευγαριού.

https://www.instagram.com/p/CwxVJ8lysdN/

Το απρόοπτο της 6ης σεζόν, όσον αφορά το περιεχόμενό της, είναι η πιθανότητα να συμπεριληφθεί ο πρόσφατος θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ. Σύμφωνα με το Metro, φωτογραφίες που διέρρευσαν από τα γυρίσματα, το Μάρτιο του 2023, δείχνουν την πρωταγωνίστρια της σειράς Imelda Staunton να παρακολουθεί την στιγμή που το πορτραίτο της Ελισάβετ Β’ αντικαθίσταται από εκείνο του Καρόλου Γ’.

Ο William και η Kate κάνουν το ντεμπούτο τους στο The Crown του Netflix - Οι πρώτες φωτογραφίες

Υπάρχουν αλλαγές στο cast του The Crown 6;

Το μεγαλύτερο μέρος του cast θα παραμείνει ίδιο με αυτό της προηγούμενης σεζόν. Υπενθυμίζεται ότι στην 5η σεζόν της σειράς προστέθηκε η Lesley Manville, η οποία αντικατέστησε την Helena Bonham Carter, ως πριγκίπισσα Margaret, αλλά και ο Dominic West, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του Καρόλου, αντικαθιστώντας τον Josh O’ Connor. Ακόμα, ως πρίγκιπας Φίλιππος στην 5η σεζόν βρέθηκε ο Jonathan Pryce, αντικαθιστώντας τον Tobias Menzies. Η Imelda Staunton αντικατέστησε την βραβευμένη με Όσκαρ Olivia Colman, στον ρόλο της βασίλισσας Ελισάβετ. Επιπλέον, η Elizabeth Debicki διαδέχτηκε την Emma Corrin στον ρόλο της πριγκίπισσας Diana και η Olivia Williams πήρε την θέση της Emerald Fennell ως Camila Parker Bowles.

Το ενδιαφέρον αναφορικά με το cast είναι το γεγονός ότι η 6η σεζόν, σύμφωνα με την Sun, πρόκειται να συμπεριλάβει τρεις εκδοχές της βασίλισσας Ελισάβετ, με τις Claire Foy και Olivia Colman να επιστρέφουν στα… βασιλικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με την Telegraph, η πρωτοεμφανιζόμενη Meg Bellamy έχει αναλάβει τον ρόλο της Kate Middleton, ενώ ο Ed McVey και ο Rufus Kamp θα υποδυθούν τον πρίγκιπα William σε διαφορετικά στάδια της ζωής του.

https://www.instagram.com/p/Crisrz-tqHf/

Επηρέασε ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ τα γυρίσματα της σειράς;

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχασε την ζωή της στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, σε ηλικία 96 ετών. Το Variety επιβεβαίωσε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου τα γυρίσματα της σειράς, σε ένδειξη σεβασμού, δεν πραγματοποιήθηκαν, όπως επίσης, και την ημέρα της κηδείας της. Αυτό, ωστόσο -πιθανότατα- δεν επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη των γυρισμάτων, αφού, πληροφορίες του Deadline επισημαίνουν ότι το Netflix είχε ήδη ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο θα εφάρμοζε σε περίπτωση που η βασίλισσα πέθαινε ενώ τα γυρίσματα βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας για την έκτη σεζόν, ωστόσο, φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τον Μάρτιο του 2023 επιβεβαιώνουν ότι τα γυρίσματα -τότε- ήταν σε εξέλιξη.