Ο Barack Obama κέρδισε βραβείο Emmy και ετοιμάζεται για ένα ακόμη ρεκόρ

Τσακιρίδου Χριστίνα
Ο Barack Obama κέρδισε βραβείο Emmy και ετοιμάζεται για ένα ακόμη ρεκόρ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τιμήθηκε με ένα ακόμη βραβείο το οποίο θα παραλάβει στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ο Barack Obama έχει κάθε λόγο να χαμογελά αφού τιμήθηκε με βραβείο Emmy για την αφήγησή του στη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix «Our Great National Parks». Την ανακοίνωση του ευχάριστου γεγονότος έκανε χθες (04.09), η Αμερικανική Ακαδημία Τηλεόρασης.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 13 Σεπτεμβρίου και πληθώρα celebrities αναμένεται να δώσει το «παρών». Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Dwight David Eisenhower, έχει λάβει στο παρελθόν βραβείο Emmy (συγκεκριμένα το 1956), επρόκειτο όμως για τιμητική βράβευση.

Η Viola Davis απογοήτευσε το κοινό ως Michelle Obama σε νέα τηλεοπτική σειρά

https://www.instagram.com/p/CiFxikaD5to

Ο Barack Obama οδεύει προς το club των EGOT

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φλερτάρει με την απόκτηση του τίτλου ΕGOT αφού έχει κυριολεκτικά σαρώσει στα βραβεία. H λέξη «ΕGOT», θεωρείται ένα σπουδαίο επίτευγμα καθώς περιλαμβάνει λίστα βραβείων (Emmy, Grammy, Oscar και Tony Awards) και αποδίδεται σε όσους καλλιτέχνες έχουν καταφέρει να κερδίσουν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και τα τέσσερα.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ της εταιρείας τους, το «American Factory», κέρδισε Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ και Emmy για την καλύτερη σκηνοθεσία ντοκιμαντέρ, τα βραβεία αυτά απονεμήθηκαν όμως στους δημιουργούς του και όχι στον ίδιο τον Obama. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έχει κερδίσει και δύο Grammy για τις ακουστικές εκδοχές των απομνημονευμάτων του: «The Audacity of Hope» και «Dreams from my Father».

Μετά την αποχώρησή του από την εξουσία το 2017, ο πρώην πρόεδρος και η σύζυγός του, Michelle Obama δημιούργησαν το Higher Ground, μια εταιρεία παραγωγής η οποία υπέγραψε συμβόλαιο με το Netflix αξίας δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται από 5 μέρη και κάθε ένα μέρος θα αφηγείται την ιστορία ενός διαφορετικού εθνικού πάρκου δίνοντας έμφαση στη σημασία του περιβάλλοντος και της προστασίας τους. Οι συνυποψήφιοι στην κατηγορία του καλύτερου αφηγητή ήταν οι: David Attenborough, Lupita Nyong’o και Kareem Abdul-Jabbar.

Ο 61χρονος έχει τιμηθεί και με Νόμπελ Ειρήνης μετά την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ το 2008 για «τις εξαιρετικές προσπάθειές του για την ενίσχυση της διεθνούς διπλωματίας και της συνεργασίας των λαών».

Πηγή κεντρικής: barackobama