Ούτε Μάγισσα ούτε Γη της ελιάς: Η σειρά με τις περισσότερες αναζητήσεις στη Google για το 2023

Κατερίνα Μπούσιου
Ούτε Μάγισσα ούτε Γη της ελιάς: Η σειρά με τις περισσότερες αναζητήσεις στη Google για το 2023

Το κοινό δεν αγαπά πάντα τις πρώτες σε τηλεθέαση, σειρές. Η έκπληξη των Παγιδευμένων,της σειράς Wednesday αλλά και του πρωτότυπου τηλεοπτικού project.  

Το τέλος της χρονιάς πλησιάζει και ήρθε η ώρα ενός μικρού επίσημου απολογισμού, για όσα το ελληνικό κοινό αγάπησε στην TV σε εκπομπές και σειρές. H αγάπη αυτή δεν εκφράστηκε μόνο από τα νούμερα τηλεθέασης (τα οποία πολλές φορές και όχι μόνο της αμφισβήτησης, δεν έχουν μεγάλη σημασία) αλλά και από τις αναζητήσεις που έγιναν μέσω της Google για το 2023.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν την τάση που είχαν αρκετοί τηλεθεατές να αναζητήσουν οτιδήποτε αφορούσε την αγαπημένη τους σειρά. Από πληροφορίες για τους αγαπημένους του ηθοποιούς, μέχρι spoilers. Οι εκπλήξεις εκ του αποτελέσματος είναι πολλές. Πρώτη με διαφορά η σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο». Και έπονται 7 ακόμη ελληνικές σειρές, ένα reality επιβίωσης, ένα παιχνίδι γνωριμιών και μία ξένη σειρά του Netflix.

Μαύρο Ρόδο, Παγιδευμένοι και Survivor

Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου, ο Μιχαήλ Ταμπακάκης και όλο το καστ του «Μαύρου Ρόδου» στο Mega θα πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι γιατί μέσω της μηχανής αναζήτησης της Google, το κοινό έδειξε το ενδιαφέρον του για τη σειρά. Για να πληροφορηθεί, για να δει κάποια επεισόδια που προφανώς δεν είχε δει, για να ψάξει το κάτι νέο για τους αγαπημένους του πρωταγωνιστές.

Στην δεύτερη θέση είναι η σειρά - έκπληξη της περσινής σεζόν (η οποία συνεχίζεται και φέτος στον ΑΝΤ1). Οι Παγιδευμένοι είναι μία σειρά που ούτως ή άλλως είναι μόνιμο trend και στα social media.

https://www.instagram.com/reel/C0yTPvuIluN/

Στην τέταρτη θέση είναι το Survivor All Star και αυτό δεν μας κάνει εντύπωση, γιατί είναι ένα reality το οποίο αποτελεί μία σταθερά τηλεοπτική αξία. Το προτιμάς ή όχι, απασχολεί. Στην 4η θέση είναι η σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει», η οποία παρόλο που δεν σημείωσε μεγάλα νούμερα τηλεθέασης, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των χρηστών του διαδικτύου.

Στην 5η θέση έχουμε μία έκπληξη, γιατί υπάρχει μία σειρά που μόλις τον Σεπτέμβριο έκανε πρεμιέρα. Είναι το «Προξενιό της Ιουλίας» επίσης του Alpha.

https://www.instagram.com/p/CyTciRxsqgA/

Ακολουθεί το επιχειρηματικό reality του ΑΝΤ1 «Dragon's Den» του ΑΝΤ1 (σύντομα ξεκινά και ο δεύτερος κύκλος του), η σειρά επίσης του ίδιου καναλιού «Ο Πρώτος από εμάς» η οποία ξεκίνησε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, «Το ναυάγιο» του Mega, μία από τις αξιολογότερες νέες σειρές, ενώ ακολουθεί στην ένατη θέση η υπερφυσική κωμωδία του Netfllix «Wednesday» και στην δέκατη το «First dates» του Star με τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, το ευχάριστο reality γνωριμιών.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, σειρές όπως η Μάγισσα, ο Σασμός και η Γη της ελιάς, δεν βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα και αυτό μας κάνει εντύπωση γιατί είναι οι σειρές φέτος που κάνουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Οι δύο τελευταίες ήταν ωστόσο οι σειρές που αναζητήθηκαν περισσότερο στην Google, το 2022.

Το πρώτο πλάνο Γκερέκου - Γκλέτσου στη Γη της ελιάς και η λεπτομέρεια που όλοι παρατήρησαν

Αυτό αποτελεί μία πολύ καλή αφορμή για μία ωραία έρευνα στο μέλλον. Γιατί τελικά έχουμε μία διαφοροποίηση στο τηλεοπτικό κοινό που φαίνεται και από τον τρόπο που λειτουργούν οι χρήστες. Το «άλλοι βλέπουν» και «άλλοι αναζητούν» μέσω του υπολογιστή ή του κινητού τους.