«Gilmore Girls» και άλλες 5 σειρές και ταινίες για τη σπουδαιότητα της σχέσης μητέρας - κόρης

Τζένη Ντεμιράι
«Gilmore Girls» και άλλες 5 σειρές και ταινίες για τη σπουδαιότητα της σχέσης μητέρας - κόρης

Η ταινία με τίτλο «Dumplin’» εξιστορεί τον ρόλο μίας μητέρας στην εξωτερική εμφάνιση της κόρης της.

Η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε μία μητέρα και την κόρη της είναι αδιαμφισβήτητα αναντικατάστατη, αφού η μητέρα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ενώ ταυτόχρονα γίνεται πυλώνας σταθερότητας και δύναμης για την κόρη της. Την ίδια στιγμή, μία κόρη είναι ολόκληρος ο κόσμος της γυναίκας που την γέννησε και την μεγαλώνει.

Η ιδιαίτερη αυτή αλληλεπίδραση μεταξύ τους έχει εμπνεύσει αρκετές φορές τον κόσμο της τηλεόρασης αλλά και του κινηματογράφου. Για αυτόν τον λόγο σε αυτό το άρθρο σου προτείνουμε 6 από τις αγαπημένες μας ταινίες και σειρές που θέτουν τη μητρότητα στο επίκεντρο.

Mamma Mia!

Ξεκινάμε τη λίστα μας με ένα ανάλαφρο μιούζικαλ, το οποίο έχει στη βάση του τη σχέση της Donna με την κόρη της Sophie. H Sophie, θέλοντας να ανακαλύψει ποιος από τους τρεις πρώην της μητέρας της (Stellan Skarsgard, Pierce Brosnan, and Colin Firth) είναι ο πατέρας της, τους καλεί στον γάμο της στη Σκόπελο.

Little Fires Everywhere

Με πρωταγωνίστριες τις Reese Witherspoon και Kerry Washington, η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο best seller του 2017 της Celeste Ng και παρακολουθεί την μοίρα της τέλειας οικογένειας Richardson.

Η υπόθεση αφορά την Elena Richardson, μία μητέρα τεσσάρων παιδιών και σύζυγο ενός δικηγόρου, η οποία ψάχνει τρόπο να καλύψει τα απωθημένα που της άφησε η μητρότητα. Την ίδια στιγμή στο προσκήνιο βρίσκεται και η Mia Warren, μία μποέμ φωτογράφος, μαζί με την κόρη της, των οποίων η ζωή αρχίζει να περιπλέκεται με αυτή των Richardson.

Stepmom

Η ταινία «Stepmom» είναι αυτό που χρειάζεσαι αν θες να συγκινηθείς ή απλώς να πάρεις μία κινηματογραφική ιδέα για τη δύναμη της μητρικής αγάπης. Στην ιστορία της ταινίας, μία μητέρα που μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο, προετοιμάζει την γυναίκα που πρόκειται να παντρευτεί ο εν διαστάσει σύζυγός της και να πάρει τη θέση της στην ανατροφή των παιδιών της όταν αυτή θα έχει πεθάνει.

Ginny and Georgia

Η σειρά «Ginny and Georgia» αναδεικνύει και πάλι τη δύναμη της σχέσης μητέρας-κόρης, παρουσιάζοντας τις ζωές της μητέρας Georgia και της κόρης Ginny. Το ταξίδι της μητρότητας δεν ήταν εύκολο για την πρωταγωνίστρια της σειράς, όμως, είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για τα παιδιά της, ακόμα κι αν η έφηβη Ginny συνεχώς την απορρίπτει. Από την πλευρά της, βέβαια, η Ginny μας παίρνει μαζί της σε ένα δικό της ταξίδι προσπάθειας να δείξει κατανόηση στα λάθη της μητέρας της.

Dumplin’

Η ταινία με τίτλο «Dumplin’» εξιστορεί τη ζωή της 17χρονης Willowdean Dickson (Danielle Macdonald), μίας plus-size έφηβης, της οποίας η μαμά, Rosie (Jennifer Aniston) έχει στεφθεί Miss Teen στα 90s και πολλά χρόνια τώρα διοργανώνει τα συγκεκριμένα καλλιστεία. Ως αντίδραση στη μαμά της, η οποία φωνάζει την Willowdean με το χαϊδευτικό της “dumplin’” ενώ όλοι οι υπόλοιποι Will, αποφασίζει να συμμετάσχει στα καλλιστεία μαζί με την καλύτερή της φίλη. Η συμμετοχή της Willowdean, εμπνέει κι άλλα κορίτσια που ενδεχομένως να μη σκέφτονταν ποτέ να πάρουν μέρος λόγω της εξωτερικής τους εμφάνισης, να διαγωνιστούν.

Gilmore Girls

Η σειρά «Gilmore Girls», που επικεντρώνεται στη φοβερή σχέση μητέρας και κόρης μεταξύ της Lorelai (Lauren Graham) και της Rory (Alexis Bledel), έχει αγαπηθεί από θεατές σε όλο τον κόσμο χάρη στο γρήγορο ρυθμό των διαλόγων του, την πληθώρα αναφορών στην ποπ κουλτούρα και την ικανότητά του να μας κάνει να γελάμε αλλά και να κλαίμε με την ίδια ευκολία.

Πηγή κεντρικής εικόνας: @gilmoregirls