Το «Atlas» με τη Jennifer Lopez και άλλες Sci-fi ταινίες που έρχονται στο Netflix το 2024

Τζένη Ντεμιράι
Το «Atlas» με τη Jennifer Lopez και άλλες Sci-fi ταινίες που έρχονται στο Netflix το 2024

Στην ταινία με τίτλο «Atlas» η Jennifer Lopez υποδύεται την Atlas Shepherd, μία πανέξυπνη αναλύτρια δεδομένων με βαθιά δυσπιστία απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη.

Μπορεί οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας να μην αποτελούν το αγαπημένο μου είδος, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι λειτουργούν όπως λειτουργεί ο σουρεαλισμός. Σου μιλούν για την πραγματικότητα αλληγορικά και αυτό δεν μπορεί να μην είναι γοητευτικό για τους περισσότερους από εμάς. Αυτές οι αλληγορίες, άλλωστε, μας βάζουν σε μία διαδικασία να ψάξουμε λίγο βαθύτερα και να ανακαλύψουμε όσα πραγματικά εννοεί μία ταινία που μας παρουσιάζει ένα μυθοπλαστικό δημιούργημα που μας κάνει πολλές φορές να ανησυχούμε για το μέλλον που περιμένει την ανθρωπότητα.

Οι επόμενοι μήνες φαίνεται ότι θα περάσουν με πολλές Sci-fi ιστορίες, οι οποίες θα συνεχίζουν να μας βάζουν σε σκέψεις σχετικά με το μέλλον και τις εξελίξεις στον κόσμο της επιστήμης.

Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, συγκεντρώσαμε για εσένα τις Sci-fi ταινίες που περιμένουμε πώς και πώς να δούμε στο Netflix το 2024.

To «One Day», 4 ακόμα σειρές και 5 ταινίες για ατελείωτο binge-watching τον Φεβρουάριο

Atlas

Στην ταινία με τίτλο «Atlas» η Jennifer Lopez υποδύεται την Atlas Shepherd, μία πανέξυπνη αναλύτρια δεδομένων με βαθιά δυσπιστία απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη. Η Atlas συμμετέχει σε μια αποστολή για τη σύλληψη ενός αποστάτη ρομπότ με το οποίο μοιράζεται ένα μυστηριώδες παρελθόν. Όταν όμως τα σχέδια πάνε στραβά, η μόνη της ελπίδα να σώσει το μέλλον της ανθρωπότητας από την τεχνητή νοημοσύνη είναι να την εμπιστευτεί.

atlas-lopez.webp

Spaceman

Τον Μάρτιο του 2024 πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του στον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας ο Adam Sandler. Το «Spaceman» είναι μία πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «Spaceman of Bohemia» του Jaroslav Kalfar με σκηνοθέτη τον Johan Renck.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας: «Όταν ένας αστροναύτης που έχει σταλεί στην άκρη του γαλαξία για να συλλέξει μυστηριώδη αρχαία σκόνη, βλέπει τη γήινη ζωή του να καταρρέει, στρέφεται στη μόνη φωνή που μπορεί να τον βοηθήσει να προσπαθήσει να φτιάξει την κατάσταση. Αυτή η φωνή τυχαίνει να ανήκει σε ένα πλάσμα από την αρχή του χρόνου που παραμονεύει στις σκιές του σκάφους του».

Από το trailer αντιλαμβανόμαστε ότι στην ταινία τίθεται σε πρώτο πλάνο η μοναξιά αλλά και η σχέση μας με την τεχνολογία.

Από 1η Μαρτίου στο Netflix

The Electric State

Οι Anthony και Joe Russo μπορεί να έκαναν το ντεμπούτο τους στο Netflix με την ταινία δράσης «The Grey Man» το 2022, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ωστόσο, δεν άργησαν να αποφασίσουν να μπουν στο κόσμο της φαντασίας. Έτσι, το 2024 συνεχίζουν την πορεία τους στην πλατφόρμα με μία εξαιρετικά φιλόδοξη του ομώνυμου graphic novel του Simon Stålenhag.

Με πρωταγωνιστές την Millie Bobby Brown και τον Chris Pratt, αυτή η ταινία διηγείται την ιστορία ενός νεαρού κοριτσιού που διασχίζει την Αμερική με ένα ρομπότ αναζητώντας τον μικρότερο αδελφό της.

Uglies

Η ταινία «Uglies» ολοκλήρωσε τα γυρίσματα το 2021 αλλά φτάνει στις οθόνες μας τρία χρόνια αργότερα. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Scott Westerfeld, το «Uglies» δημιουργεί ένα φουτουριστικό σκηνικό στο οποίο όλοι καλούνται να υποβληθούν σε μία υποχρεωτική επέμβαση που θα τους κάνει όμορφους.

The Great Flood

Η υπόθεση της ταινίας με τίτλο «The Great Flood» διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας της Γης και επικεντρώνεται σε μια καταστροφική παγκόσμια πλημμύρα. Σε αυτήν παρακολουθούμε μια ομάδα ατόμων που προσπαθούν να επιβιώσουν με τις ελπίδες τους να λιγοστεύουν, παγιδευμένοι μέσα σε ένα διαμέρισμα που βυθίζεται γρήγορα από τα αδυσώπητα νερά της πλημμύρας.

Με εξαίρεση την ταινία «Spaceman», για τις υπόλοιπες ταινίες δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα ημερομηνία κυκλοφορίας.