Το Bridgerton & 4 ακόμα σειρές που βασίζονται σε βιβλία και θα σε πείσουν να ξεκινήσεις το διάβασμα

Τζένη Ντεμιράι
Το Bridgerton & 4 ακόμα σειρές που βασίζονται σε βιβλία και θα σε πείσουν να ξεκινήσεις το διάβασμα

Λίγο πριν δεις την τρίτη σεζόν του «Bridgerton» μήπως να ξεκινήσεις να διαβάζεις τα βιβλία στα οποία βασίζεται η σειρά; 

Οι συγγραφείς ξέρουν να πλάθουν ιστορίες. Αυτό είναι το καλό. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αγαπούν τα βιβλία, με αποτέλεσμα πολλές από αυτές τις ιστορίες να μην έχουν την προβολή που πραγματικά τους αξίζει.

Αυτός ο αριθμός -ευτυχώς- περιορίζεται ως ένα βαθμό με τη βοήθεια της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Βιβλία έγιναν ταινίες, έγιναν σειρές και εδώ σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για πέντε υπέροχα βιβλία, που έγιναν πέντε επιτυχημένες σειρές, τις οποίες μπορείς να δεις στο Netflix.

Bridgerton

Οι δύο πρώτοι κύκλοι της σειράς «Bridgerton» βασίζονται στα βιβλία της Julia Quinn, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με την τρίτη σεζόν που θα δούμε φέτος στις οθόνες μας.

Η πρώτη σεζόν ακολουθεί κυρίως το πρώτο βιβλίο με τίτλο «The Duke and I». Η Daphne Bridgertonείναι η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας και η σειρά ξεκινά με το ντεμπούτο της στην αγορά γάμων του Λονδίνου της εποχής του Regency. Η σειρά έχει ρομαντισμό, ίντριγκα και έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία στο Netflix, για αυτόν τον λόγο άλλωστε έχει φτάσει στην 3η σεζόν, ενώ έχει γίνει και spin-off!

Maid

To «Maid» είναι μία συναισθηματική μίνι σειρά, η οποία δημιουργήθηκε από την Molly Smith Metzler. Η υπόθεση είναι εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο της Stephanie Land.

Στο «Maid» πρωταγωνιστεί η Margaret Qualley, η οποία υποδύεται μια νεαρή γυναίκα που απελευθερώνεται από μια κακοποιητική σχέση και αρχίζει να καθαρίζει σπίτια προκειμένου να προσφέρει όσα χρειάζεται στην κόρη της. Το «Maid» εξερευνά προσεκτικά το ευαίσθητο θέμα του μέσα από 10 δυνατά επεισόδια.

The Lincoln Lawyer

Η Neve Campbell και ο Manuel Garcia-Rulfo συμπρωταγωνιστούν στη σειρά «The Lincoln Lawyer», η οποία βασιζεται στα βιβλία του Michael Connelly. Το «The Lincoln Lawyer», το οποίο διασκευάστηκε για την τηλεόραση από τους David E. Kelley (Boston Legal, Ally McBeal) και Ted Humphrey (The Good Wife), ακολουθεί έναν δικηγόρο, τον Mickey Haller (Garcia-Rulfo). Με ένα έξυπνο σενάριο, το «The Lincoln Lawyer» πλέκει το δράμα μέσα από τη δράση και το μυστήριο, με ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών που περιλαμβάνει την Becki Newton (Ugly Betty) και τον Christopher Gorham. Πλουτισμένο με κωμικά αστεία και ενδιαφέρουσες υποθέσεις, το «The Lincoln Lawyer» είναι μια συναρπαστική νομική σειρά.

One Day

To «One Day» είναι μία ιστορία που καταφέρνει να φωνάξει με κάθε τρόπο τη σημασία που έχει ο χρόνος στη ζωή μας αλλά και οι άνθρωποι με τους οποίους επιλέγουμε να τον περνάμε. Την ιστορία μας έδειξε πρώτα το 2009 ο David Nicholls, στο ομώνυμο μυθιστόρημά και στη συνέχεια, το 2011, η Lone Scherfig, η οποία σκηνοθέτησε την ταινία με πρωταγωνιστές τους Anne Hathaway και Jim Sturgess. Η σειρά, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, θέτει στο επίκεντρο μία ημέρα, την 15η Ιουλίου. Ακολουθώντας τις ζωές του Dexter Mayhew και της Emma Morley, διηγείται την ιστορία μίας φιλίας που έγινε έρωτας, σε διάστημα 23 ετών, από το 1988 έως το 2011.

The Fall of the House of Usher

Εμπνευσμένο από την ομώνυμη ιστορία που έγραψε το 1839 ο Edgar Allan Poe, το «The Fall of the House of Usher» θέτει στο επίκεντρο δύο αδέρφια, τα οποία χτίζουν μία δυναστεία που αρχίζει να γκρεμίζεται όταν οι κληρονόμοι πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον.

People's Choice Awards 2024: Το κοινό ψήφισε «Barbie» και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Jen Aniston