Eurovision 2024: Το ελληνικό κοινό διχάστηκε με το τραγούδι της Σάττι αλλά τα Βαλκάνια ψηφίζουν ZARI

Τζένη Ντεμιράι
Eurovision 2024: Το ελληνικό κοινό διχάστηκε με το τραγούδι της Σάττι αλλά τα Βαλκάνια ψηφίζουν ZARI

Η Μαρίνα Σάττι βρέθηκε στην εκπομπή «Eurovision Σε Είδον» και μίλησε για το κομμάτι «ZARI» λίγο πριν το κοινό το ακούσει για πρώτη φορά.

Το βράδυ της Πέμπτης 7 Μαρτίου ήρθε στο φως της δημοσιότητας το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 68ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο του 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ η ΕΡΤ παρουσίασε το τραγούδι «ZARI» της Μαρίνας Σάττι στην ειδικά διαμορφωμένη εκπομπή «Eurovision Σε Είδον».

Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού προβλήθηκε στην ΕΡΤ1 και το ERTFLIX ενώ κυκλοφόρησε και στο YouTube Channel της Μαρίνας Σάττι, της Eurovision και το Spotify.

Η Μαρίνα Σάττι έκανε σκηνική πρόβα και το κοινό έδωσε μία καλή ιδέα για το τραγούδι της Eurovision

Άκουσε το «ZARI»:

Η Μαρίνα βρέθηκε στην εκπομπή «Eurovision Σε Είδον» και μίλησε για το κομμάτι λίγο πριν το ελληνικό κοινό το ακούσει για πρώτη φορά.

«Είναι 2-3 πράγματα που έπαιξαν ρόλο για να επιλέξουμε το συγκεκριμένο τραγούδι», ανέφερε η Σάττι. Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είπα στον εαυτό μου ότι έχεις μία ευκαιρία, 3 λεπτά. Ποιο θες να είναι το αποτύπωμα που θες να αφήσεις; Μία μπαλάντα ή ένα δυναμικό κομμάτι, να έχει ενέργεια, ταπεραμέντο; Και πάντα κατέληγα στο δεύτερο. Έτσι αποκλείσαμε τα πιο ‘μαλακά’ κομμάτια και σκεφτόμουν ότι αυτό πρέπει να παρουσιαστεί στη σκηνή».

Η Μαρίνα Σάττι αποκάλυψε ότι το τραγούδι της Eurovision 2024 είναι η καλύτερη δουλειά της

Η Μαρίνα Σάττι ακολούθησε το γνωστό της στυλ και στη χθεσινή της εμφάνιση στην ΕΡΤ με ένα off shoulder φόρεμα, ασύμμετρα κομμάτια υφάσματος να δημιουργούν ένα statement patchwork. Tα κολιέ σε σχήμα καρδιάς που επέλεξε για να ολοκληρώσει το look έδωσαν χρώμα στο όλο outfit και ενίσχυσαν το Y2K vibe που τόσο αγαπάει η Μαρίνα στα looks της.

https://www.instagram.com/p/C4OmjmIrwos/

Το ελληνικό κοινό διχάστηκε

Σε παλαιότερες συνεντεύξεις της, η Σάττι είχε αναφέρει πως το τραγούδι που θέλει να επιλέξει για να εκπροσωπήσει την χώρα φέτος, θέλει να θυμίζει την Ελλάδα του σήμερα. Μετά την παρουσίαση του κομματιού πολλοί ήταν εκείνοι που επισήμαναν ότι πράγματι το βιντεοκλίπ αποτυπώνει την σύγχρονη Ελλάδα απογυμνωμένη. Αρκετοί, όμως, ήταν και εκείνοι που δεν ενθουσιάστηκαν.

Στο Twitter/ Χ πολλοί χρήστες αισθάνθηκαν ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι αποφασίστηκε να σταλεί μία συμμετοχή με πρωτοποριακά στοιχεία και διαφορετική αισθητική από αυτή που συνήθιζαν να έχουν τα κομμάτια που εκπροσωπούσαν την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια. «Επιτέλους, η Ελλάδα στέλνει κάτι διαφορετικό. Το βίντεο κλιπ πολύ μπροστά. Καλή επιτυχία Μαρίνα», αναφέρει ένας χρήστης της πλατφόρμας. Ενώ κάποιος άλλος γράφει «Μετά από 4 ακροάσεις καταλήγω ότι μ’ αρέσει αρκετά έως πολύ. Δίχασε και θα διχάσει αλλά ελπίζω πως θα πάει εξαιρετικά γιατί είναι κάτι επιτέλους διαφορετικό. Και όσες φορές έχουμε πάει με κάτι ξεχωριστό, έχουμε πάει καταπληκτικά».

Κάποιοι έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι το κομμάτι αποτυπώνει στην πραγματικότητα τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της Μαρίνας Σάττι, ενώ, το βίντεο κλιπ καταφέρνει να συμπυκνώσει αρκετά στοιχεία που διαμορφώνουν την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

«Απόλυτα ειλικρινές και συντονισμένο με τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις της ερμηνεύτριας του, το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο που το γέννησε, το κοινό που στοχεύει, τον θεσμό που διαγωνίζεται. 4 στα 4 για ένα τραγούδι με εθνικό πρόσημο», ανέφερε χαρακτηριστικά ένας χρήστης του Twitter/X.

Υπήρξαν βέβαια και αρκετοί που δεν τους άρεσε το κομμάτι και θεώρησαν πως μπλέκονται πολλά διαφορετικά πράγματα μαζί. «Τουρλουμπούκι το τραγούδι, νιώθω ότι ακούω 100 τραγούδια σε ένα. Εκεί που σε κερδίζει η εισαγωγή μετά από λίγο σε ξενερώνει το υπόλοιπο. Απαραίτητο δεν περνάει και αυτό είναι μόνο θετικό».

Ο «χαμός» που δημιούργησε το κομμάτι από τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας του επιβεβαιώνει ότι πράγματι, το «Ζάρι» δεν θα περάσει απαρατήρητο. «Είναι τόσο άθλιο που εξυψώνεται αμέσως σε σουρεαλιστικό αριστούργημα. Συγχαρητήρια» έγραψε κάποιας άλλος.

Συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2024 απειλεί στα ίσια τον ελληνικό στίχο της Μαρίνας Σάττι

Ενθουσιασμένοι στην Ευρώπη με το κομμάτι

Στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision στο YouTube το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι έχει ήδη λάβει πάνω από 1.200 σχόλια, με πολλούς από βαλκανικές χώρες της Ευρώπης να δίνουν 12 points στο «ZARI» της Μαρίνας Σάττι.

«Τραγούδι στη γλώσσα σας, είναι όμορφο. 12 βαθμούς από τη Σερβία», αναφέρει ένα σχόλιο. Ενώ κάποιος άλλος από την Τουρκία έγραψε: «Γείτονα αυτό είναι υπέροχο !!! Θα χρησιμοποιήσω όλα μου τα χρήματα για εσάς φέτος. Με αγάπη από την Τουρκία». «Ξετρελάθηκα με την παραγωγή των πάντων εδώ. Το μοντάζ του βίντεο είναι τέλειο, ουάου! Αγάπη από τη Σερβία», έγραψε κάποιος ακόμα από τη Σερβία.

Εκτός από τα Βαλκάνια, όμως, ενθουσιασμένο είναι και το κοινό από την υπόλοιπη Ευρώπη. Ένας eurofan από την Ιταλία σχολίασε «Αυτό ήλπιζα πάντα να βρω σε ένα ελληνικό τραγούδι: Μια έκρηξη χαρίσματος, έθνικ ατμόσφαιρας και συναρπαστικής μουσικής. Συγχαρητήρια από την Ιταλία. Σε αγαπάμε Ελλάδα».

Κάποιοι έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι το τραγούδι θυμίζει Ελλάδα. «Πέρσι ήμουν στην Αθήνα. Αυτό το τραγούδι μου ξύπνησε τόσες πολλές αναμνήσεις. Πιστεύω ότι με αυτό το τραγούδι μπορείς να νιώσεις την Ελλάδα. Μπράβο», ανέφερε ένας άλλος fan της διοργάνωσης.

Πηγή κεντρικής εικόνας: @eurovisionert