5 ταξίδια με τρένο που πρέπει να κάνεις έστω και μια φορά στη ζωή σου  

Παυλίνα Μητροφάνη
5 ταξίδια με τρένο που πρέπει να κάνεις έστω και μια φορά στη ζωή σου  

Τα καλύτερα ταξίδια είναι αυτά που δεν πήγες ακόμα (και είναι με τρένο)!

Το να ταξιδεύεις είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου. Ναι, ξέρω ότι είναι πολυτέλεια, αλλά όποτε σου δίνεται η ευκαιρία να την αρπάζεις και να μην τη χάνεις. Και αν δεν έχεις παρέα; Τι πειράζει; Μπορείς να ταξιδεύεις μόνη σου και να γνωρίζεις τον κόσμο γνωρίζοντας ταυτόχρονα… και εσένα. Το να περνάμε χρόνο με τον εαυτό μας είναι πολύ σημαντικό και αν κάποιες τις φοβίζει, κανονικά δε θα έπρεπε μιας και ο εαυτός μας πολλές φορές μπορεί να γίνει η καλύτερη παρέα.

Σήμερα, όμως, θα ταξιδέψουμε μαζί με τρένο. Είναι καλοκαίρι, έχεις ανάγκη από ξεκούραση και διακοπές και αν σκέφτεσαι φέτος να οργανώσεις κάτι ξεχωριστό, που θα θέλεις να θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή, σου έχω την απόλυτη ιδέα.

Bubble tents: Τα 5 πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία-φούσκες για τις διακοπές σου

Το ταξίδι με τρένο θα σου προσφέρει μοναδικές εμπειρίες

Τι λες να μπεις σε ένα τρένο και να γυρίσεις όλο τον κόσμο; Εντάξει ίσως υπερβάλλω λίγο, μπορεί να μη δεις όλο τον κόσμο ταξιδεύοντας πρώτη φορά με το τρένο, αλλά θα ανακαλύψεις νέα, ονειρικά μέρη που ούτε φανταζόσουν ότι υπήρχαν.

Γι ’αυτό λοιπόν, έχω να σου προτείνω 5 τρένα στα οποία πρέπει να μπεις έστω και μια φορά στη ζωή σου και να «χαρίσεις» στον εαυτό σου μια μαγική περιπέτεια!

Northern Rail

Ένα ταξίδι από τις εκπληκτικές, μεγάλες πεδιάδες των Μεσοδυτικών πολιτειών των ΗΠΑ, τα ήρεμα νερά της ακτής του Ειρηνικού, και στο γραφικό σιδηροδρομικό ταξίδι από το Σικάγο στο Σαν Φρανσίσκο, με μια στάση στο Seattle. Απόλαυσε το τοπίο καθώς ταξιδεύεις κατά μήκος των μεγάλων τμημάτων του μονοπατιού Lewis και Clark στο τρένο Empire Builder της Amtrak.

https://www.instagram.com/p/CTCvlEKl0Ls

Εξερεύνησε το Seattle! Ανακάλυψε τα αξιοθέατα του Σαν Φρανσίσκο. Πέρασε λίγο ποιοτικό χρόνο, σε δύο μαγευτικά μέρη της Βόρειας Καλιφόρνια: το Muir Woods και το Sausalito. Και, στη συνέχεια, θα επιστρέψεις στην «Πόλη των ανέμων» με ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια με τρένο, σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Grand Rail

Ξεκινώντας από το Σικάγο, το Grand Rail Experience είναι προσαρμοσμένο για οποιονδήποτε θέλει να απολαύσει την πλήρη εμπειρία Amtrak cross-country! Συνδέοντας τις κορυφαίες σιδηροδρομικές διαδρομές της Amtrak κάτω από την ακτή του Ειρηνικού, τη νότια διαδρομή της Amtrak και πάνω από την πρωτεύουσα της χώρας.

Washington, Νέα Υόρκη και Καταρράκτες του Νιαγάρα

Ταξίδι από την πρωτεύουσα της Αμερικής στο εκπληκτικό μεγαλείο των Καταρρακτών του Νιαγάρα. Στην Washington, αξίζει να επισκεφθείς το Μουσείο Smithsonian, να τραβήξεις μια φωτογραφία μπροστά από τον Λευκό Οίκο και να δεις μνημεία της πόλης.

Στη συνέχεια, θα κατευθυνθείς προς τη Νέα Υόρκη, όπου σίγουρα θα αναζητήσεις το Empire State Building, την Times Square και το Central Park και από εκεί θα κατευθυνθείς πάνω και πέρα ​​από τα σύνορα στους μαγευτικούς καταρράκτες του Νιαγάρα. Είναι πραγματικά ένα αξέχαστο θέαμα.

Grand National Parks με Grand Canyon, Yosemite και Glacier National Park

Έτοιμη να απολαύσεις όλη την ονειρική, φυσική ομορφιά τριών από τα πιο αγαπημένα εθνικά πάρκα της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων του Grand Canyon, του Yosemite και του Glacier National Park; Εξερεύνησε όλα αυτά τα καταπληκτικά τοπία, καθώς και το όμορφο, γραφικό ταξίδι με το τρένο κατά μήκος της διαδρομής.

Ταξίδι σε ΗΠΑ και Καναδά

11 ήμερες διακοπές με τρένο και το ταξίδι σου ξεκινά κάπως έτσι: Ξεκινάς από το Amtrak’s Empire Builder όπου θα ταξιδέψεις από το Σικάγο, στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό αφού περάσεις από το Εθνικό Πάρκο Glacier. Στη συνέχεια, θα επιβιβαστείς στο VIA Rail για να ξεκινήσεις τη διαδρομή με το τρένο του Καναδά προς το Τορόντο καθώς περνά μέσα από τα Καναδικά Βραχώδη Όρη και την ύπαιθρο.

https://www.instagram.com/p/CJy4SathQu4

Ένα είναι το σίγουρο. Θα ζήσεις στιγμές που θα σου μείνουν αξέχαστες για το υπόλοιπο της ζωής σου.