Spanish Revolution: Οι καλύτερες ισπανικές σειρές για να περάσεις την ώρα φέτος το καλοκαίρι

Μαρία Ροδίτη
Spanish Revolution: Οι καλύτερες ισπανικές σειρές για να περάσεις την ώρα φέτος το καλοκαίρι

Τα βράδια που θα έχεις ξεμείνει μόνη στην πόλη ή που θα θέλεις να απολαύσεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου δες μερικές από τις καλύτερες ισπανικές σειρές του Netflix.

«Πόσες σειρές ακόμα; Τόσες είδα στις καραντίνες!»… Λογικά αυτή είναι η πρώτη αντίδρασή σου στη σκέψη να αράξεις στο σπίτι και να δεις κάτι στην τηλεόραση. Μέχρι ένα σημείο έχεις δίκιο. Το καλοκαίρι, άλλωστε, είναι η ιδανική εποχή για βόλτες και βουτιές στη θάλασσα, αλλά και βραδινά ποτά πλάι στο κύμα.

Υπάρχουν, όμως, κι εκείνες οι μέρες που μπορεί να μην είσαι στα πάνω σου, που μπορεί να έχεις περίοδο και δεν αντέχεις να σύρεις τα πόδια σου ή που απλά θέλεις να μείνεις σπίτι. Εκείνες ακριβώς τις στιγμές που χρειάζεσαι μια καλή παρέα και αυτή δεν είναι άλλη από μια καλή, ισπανική σειρά στο Netflix. Με μια μπυρίτσα και ένα snack για συνοδευτικό, αραχτή στον καναπέ σου, κάθισε και απόλαυσε μία από τις παρακάτω σειρές. Πραγματικά θα κολλήσεις!

Ο online αισθησιασμός που μας αξίζει: Οι πιο sexy σειρές για γυναίκες αυτήν τη στιγμή

Elite

Η σειρά ακολουθεί τη ζωή των μαθητών του ιδιωτικού Λυκείου «Las Encinas» και των φίλων τους στην Ισπανία. Όταν ένας μαθητής μυστηριωδώς σκοτώνεται, όλο το σχολείο μετατρέπεται στην απόλυτη σκηνή εγκλήματος, καθώς οι μαθητές προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος είναι ο δολοφόνος που βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια σειρά μυστηρίου που αφορά την αντίθεση μεταξύ της εργατικής τάξης και των πλουσίων και θα σε κάνει να… κολλήσεις.

La Casa de Papel

Είναι η σειρά που θα σε καθηλώσει και θα σε κάνει να μη θέλεις να βγεις από την πόρτα του σπιτιού σου. #truestory! Το «La Casa de Papel» στα ελληνικά φέρει τον τίτλο «Η τέλεια ληστεία», ενώ στα Αγγλικά θα τη βρεις ως «Money Heist», και αποτελεί την πιο δημοφιλή μη αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix.

Η απόλυτη οργάνωση ληστείας ξεκινά από 8 ληστές που κλείνονται στο Νομισματοκοπείο της Μαδρίτης κρατώντας ομήρους το προσωπικό και μια ομάδα επισκεπτών μαθητών με σκοπό να παραμείνουν για 11 μέρες, ώστε να μπορέσουν να τυπώσουν 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Φορώντας κόκκινες στολές και μάσκες με το πρόσωπο του Ισπανού ζωγράφου Salvador Dalí, οι ληστές, θέλοντας να αποφύγουν οποιαδήποτε σχέση μεταξύ τους αλλά και άλλων, χρησιμοποιούν ονόματα πόλεων για ψευδώνυμα. Υπεύθυνος για το πανέξυπνο και προσεκτικά μελετημένο σχέδιο της ληστείας είναι όπως ονομάζεται, ο «Καθηγητής», ο οποίος κινεί τα νήματα από ένα μυστικό κρησφύγετο. Η συνέχεια… στην οθόνη σου!

Valeria

Είναι το σύγχρονο και ισπανικό Sex And The City, αφού η ιστορία διαδραματίζεται γύρω από 4 γυναίκες. Η Valeria είναι ένα κορίτσι που προσπαθεί να γράψει ένα βιβλίο, αλλά είναι και παντρεμένη από τα 20. Η Nerea είναι δικηγόρος, που μένει με τους γονείς της. Η Lola είναι το πιο απελευθερωμένο και στιλάτο κορίτσι της παρέας, που κάνει σεξ χωρίς ενοχές και δεν αποδέχεται τη μονογαμία. Τέλος, η Carmen είναι η πιο συνεσταλμένη, αλλά δεν ντρέπεται να απελευθερωθεί, άπαξ και βρει τον έρωτα. Μήπως να δεις αυτή τη σειρά με τις κολλητές σου; Θα ταυτιστείς κι εσύ κι εκείνες σε πολλά σημεία με της ηρωίδες της σειράς.

The Innocent

O Ματ μπλέκει σ’ έναν καυγά και δολοφονεί έναν άνθρωπο. Τώρα, ως πρώην κατάδικος, προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή του, ώσπου ένα τηλεφώνημα την καταστρέφει. Όπως καταλαβαίνεις, η αγωνία, η ένταση και το μυστήριο… στα καλύτερά του.

The Cook of Castamar

Σειρά εποχής στην οποία πρωταγωνίστρια είναι η Clara Belmonte, μια γυναίκα από πλούσια οικογένεια που χάνει τον πατέρα της και όλη την περιουσία της. Η Clara, έχοντας αποκτήσει αγοραφοβία, βρίσκει καταφύγιο στις κουζίνες του σπιτιού του Δούκα του Castamar, καθώς εκεί αισθάνεται πιο ήρεμη, αποκομμένη από τον κόσμο. Ωστόσο, ο Δούκας, που έχει χάσει τη γυναίκα του, θα ενδιαφερθεί για εκείνη και η ζωή στο αρχοντικό θα περιπλεχθεί για όλους.