Η σωστή στιγμή να κάνεις κράτηση αν θες φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα

Μαρία Ροδίτη
Η σωστή στιγμή να κάνεις κράτηση αν θες φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα

Πότε να κάνεις κράτηση για τα Χριστούγεννα και πότε να το αποφύγεις ώστε να μη σου έρθει ο κούκος αηδόνι.

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια πανδημίας, φέτος τα πράγματα με τον κορονοϊό είναι καλύτερα. Κυκλοφορούμε ελεύθερα, οι περιορισμοί είναι ελάχιστοι και αυτό σημαίνει ότι πολλοί θα ταξιδέψουμε ξανά μετά από πάρα πολύ καιρό. Ειδικά τα Χριστούγεννα.

Έλα, παραδέξου το! Από τώρα ονειρεύεσαι χιονισμένα τοπία, ξύλινα σαλέ κι εσένα σκεπασμένη με κουβέρτα μπροστά στο τζάκι να απολαμβάνεις τον αχνιστό καφέ ή το τσάι σου με τον αγαπημένο σου και με την οικογένειά σου. Ωραία ως εδώ, αλλά… έχεις ξεκινήσει να κοιτάς για αεροπορικά εισιτήρια ή θα το αφήσεις τελευταία στιγμή; Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις το απαραίτητο booking;

5 ταξίδια που πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου

Η καλύτερη στιγμή να κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για τα Χριστούγεννα

Λογικά, θα σκέφτεσαι ότι όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα. Όσο πιο νωρίς, δηλαδή, κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές σου, τόσο πιο οικονομικά θα τα βρεις. Η απάντηση είναι κάπου στη μέση.

travel_aeroplano.jpg

Τι θέλω να πω; Ότι δεν κερδίζεις κάτι αν ήδη έχεις κλείσει από τον Σεπτέμβριο τα αεροπορικά εισιτήρια για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Αν τα κλείσεις, όμως, τώρα και μέχρι την επόμενη εβδομάδα, τότε ναι, θα βγεις κερδισμένη. Θα σου έρθει πιο οικονομικά όλο το ταξίδι. Οπότε… άρχισε σιγά-σιγά να οριστικοποιείς την άδεια των Χριστουγέννων και ξεκίνα να κάνεις το booking σου.

Πότε να μην κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια γιατί θα σου έρθει… ο κούκος αηδόνι

Σίγουρα το γνωρίζεις, αλλά η επιβεβαίωση από τους travel experts κάνουν τα πράγματα πιο σοβαρά και έγκυρα. Τι εννοώ; Ότι καλό είναι να μην κλείσεις αεροπορικά εισιτήρια για τις διακοπές των Χριστουγέννων τελευταία στιγμή, δηλαδή 2-3 εβδομάδες νωρίτερα.

Κι αυτό, γιατί τότε θα σου έρθει ο κούκος αηδόνι. Τα εισιτήρια θα είναι πολύ ακριβά κι εσύ θα έχεις ξοδέψει χρήματα χωρίς ουσιαστικό λόγο.