Son Of Concorde: Το ολοκαίνουριο & πιο γρήγορο αεροπλάνο του κόσμου είναι sustainable

Μαρία Ροδίτη
Son Of Concorde: Το ολοκαίνουριο & πιο γρήγορο αεροπλάνο του κόσμου είναι sustainable

Το αεροπλάνο που ονομάστηκε Son Of Concorde θα πραγματοποιεί την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη σε μόλις 3,5 ώρες ακολουθώντας sustainable πρακτικές.

Πριν μερικές εβδομάδες η Kylie Jenner βρέθηκε στο στόχαστρο περιβαλλοντολόγων και οικολόγων για την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού της jet. Καθόλου περίεργο, αν σκεφτείς ότι η πολυεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί το δικό της αεροπλάνο για αποστάσεις ακόμη και των… 3 λεπτών μολύνοντας το περιβάλλον. Μετά από αυτό, λοιπόν, το δυσάρεστο νέο για τον πλανήτη και την αλόγιστη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων έρχεται – επιτέλους- μια πολύ ευχάριστη είδηση που αφορά τη δημιουργία του πιο γρήγορου αεροπλάνου στον κόσμο, το οποίο όμως είναι και sustainable.

To «Son of the Concorde» - όπως ονομάστηκε από τους κατασκευαστές του- θα μεταφέρει τους επιβάτες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη μόλις σε 3,5 ώρες από 8 περίπου ώρες που είναι το ταξίδι σήμερα, αλλά... οικολογικά.

Επιστήμονες τα έβαλαν με την Kylie Jenner - Πώς το luxurious lifestyle της μολύνει το περιβάλλον

Το πιο γρήγορο αεροπλάνο του κόσμου είναι sustainable

Ναι, πολύ σύντομα ίσως έχεις κι εσύ την ευκαιρία να πετάξεις με το «Son Of Concorde», με το αεροπλάνο που μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από ταινία του James Bond. Το αεροσκάφος θα μπορεί να μεταφέρει 65-80 επιβάτες «με διπλάσια ταχύτητα από τα σημερινά αεροσκάφη και θα λειτουργεί με 100% βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (για τον περιορισμό της παραγωγής άνθρακα). Θα είναι το ταχύτερο αεροπλάνο στον κόσμο, βελτιστοποιημένο για ταχύτητα, ασφάλεια και βιωσιμότητα», όπως δήλωσαν οι κατασκευαστές του από την Boom Supersonic.

Τι χαρακτηριστικά έχει, όμως, το αεροπλάνο; Διαθέτει 4 ισχυρούς κινητήρες και το πρώτο αυτοματοποιημένο σύστημα μείωσης θορύβου στον κόσμο, που σημαίνει ότι θα μπορεί να προσφέρει μια πολύ ήρεμη πτήση. Αλλά και μια πολύ γρήγορη πτήση. «Το συγκεκριμένο αεροπλάνο θα κάνει τον κόσμο εξαιρετικά προσβάσιμο σε δεκάδες εκατομμύρια επιβάτες», δήλωσε ο CEO της Boom Supersonic, Blake Scholl, στην Express.

Η ονομασία και η διάθεση του αεροπλάνου στο επιβατικό κοινό

Η ονομασία του αεροπλάνου δεν είναι τυχαία. Το αεροσκάφος ονομάστηκε «Son of Concorde» λόγω της εντυπωσιακής ομοιότητάς του με το άτυχο, iconic και συνονόματο Γαλλο-Βρετανικό αεροπλάνο της δεκαετίας του 1970, το οποίο συνετρίβη στο Παρίσι τον Ιούλιο του 2000. Λίγο creepy η επιλογή του ονόματος, δεν συμφωνείς;

https://www.instagram.com/p/CgR1F9VOPeo

Ας βλέπουμε τα θετικά, όμως, κι ας περιμένουμε μέχρι το… 2029 οπότε και θα ξεκινήσουν οι πρώτες πτήσεις του πιο γρήγορου αεροπλάνου στον κόσμο!