Επιστήμονες τα έβαλαν με την Kylie Jenner - Πώς το luxurious lifestyle της μολύνει το περιβάλλον

Μαρία Ροδίτη
Επιστήμονες τα έβαλαν με την Kylie Jenner - Πώς το luxurious lifestyle της μολύνει το περιβάλλον

Η Kylie Jenner έχει βρεθεί στο στόχαστρο περιβαλλοντολόγων και ο λόγος είναι το ιδιωτικό της jet.

Η ζωή της είναι γεμάτη ανέσεις, έχει ό,τι θέλει και πώς θα γινόταν διαφορετικά αφού είναι πολυεκατομμυριούχος; Ο λόγος για την Kylie Jenner, η οποία τις τελευταίες μέρες έχει βρεθεί στο στόχαστρο περιβαλλοντολόγων για την αλόγιστη χρήση του ιδιωτικού της jet.

Η reality star έχει προκαλέσει σάλο, έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού και έχει κάνει έξαλλη την επιστημονική κοινότητα μιας και χρησιμοποιεί το ιδιωτικό της jet ακόμα και για πολύ κοντινές αποστάσεις των 3 και των 12 λεπτών. Παρουσιάζει, δηλαδή, επιδεικτικά τις ανέσεις της, οι οποίες έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Και αυτό είναι το σημαντικότερο όλων.

Το ecovado είναι το ίδιο λαχταριστό με το avocado αλλά έχει και οικολογικό αντίκτυπο στον πλανήτη

Η 3λεπτη πτήση της Kylie Jenner που έκανε έξαλλους τους οικολόγους

Πριν μερικές ημέρες η Kylie Jenner δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία ποζάρει αγκαλιά με τον αγαπημένο της, Travis Scott, μπροστά από τα δύο jets τους, ενώ έχει γράψει στη λεζάντα: «Θα πάρεις το δικό μου ή το δικό σου (σ.σ. jet);».

kylie_jenner.jpg

Instagram: @kyliejenner

Οι αντιδράσεις από τους χρήστες του Instagram; Πολλές, με τους περισσότερους να λένε στη reality star ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Οι περιβαλλοντολόγοι τα έβαλαν, όμως, μαζί της για τον πιο σημαντικό λόγο και όχι τόσο για την επίδειξη πλούτου.

Για να καταλάβεις, η 24χρονη χρησιμοποίησε το ιδιωτικό της jet για να μετακινηθεί από το Camarillo της Καλιφόρνια στο Van Nyus πραγματοποιώντας μια πτήση των… 3 λεπτών, ενώ θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο και να είχε φτάσει στον προορισμό της σε 40 λεπτά.

Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Τα αρχεία των πτήσεων της Kylie Air αποδεικνύουν ότι η πολυεκατομμυριούχος έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές το ιδιωτικό της jet για πτήσεις και κάτω των 15 λεπτών. Όλο αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα στο Twitter με οικολόγους να επιτίθενται δημόσια στην Kylie Jenner και να την κατηγορούν για μόλυνση του πλανήτη.

Γιατί το lifestyle της Kylie Jenner μολύνει το περιβάλλον

Είναι απόλυτα λογικό να αντιδρούν με τέτοιον τρόπο οι περιβαλλοντολόγοι βάζοντας στο στόχαστρο την Kylie Jenner. Κι αυτό, γιατί τα ιδιωτικά jets είναι 5 έως 14 φορές πιο ρυπογόνα από τα συμβατικά αεροπλάνα και 50 φορές πιο ρυπογόνα από τα τρένα.

Το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνουν, δηλαδή, στον πλανήτη είναι πάρα πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αφήνουν τα αεροπλάνα, που μεταφέρουν τους πολίτες. Μήπως οι νόμοι, λοιπόν, στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως θα έπρεπε να «χτυπούν» τέτοιου είδους celebrities και επιχειρηματίες, ώστε να μη γίνεται αλόγιστη χρήση σε τίποτα που μπορεί να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον πλανήτη; Αρκετά επιβαρύνεται το περιβάλλον με καθημερινές δραστηριότητές μας, ας μην το επιβαρύνουν και οι stars για... την καλοπέρασή τους.